Szymon72 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Poszukuję moda, dzięki któremu będę mógł pozyskiwać pieniądze z martwych Stalkerów. W związku z tym, że zależało mi na tym, aby ten mod działał tak jak w "Poszukiwacze" [tzn. po przeszukaniu ciała, otrzymywaliśmy losową ilość pieniędzy w zależności od rangi martwego Stalkera], skopiowałem plik "lootmoney.script" z tego właśnie moda do gamedata/scripts [podstawka bez modów], jednakże nie zadziałało. Czy poza tym powyższym skryptem muszę skopiować coś jeszcze, czy tego w ten sposób się zrobić nie da? Jeżeli się nie da, to proszę o link do takowego moda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 zobacz ten skrypt. Jeśli jednak gra ci będzie wywalać, po prostu wywal plik lootmoney.script z gamedata\scripts loot money.7z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon72 Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Dnia 15.07.2017 o 10:11, Paranoia napisał: zobacz ten skrypt. Jeśli jednak gra ci będzie wywalać, po prostu wywal plik lootmoney.script z gamedata\scripts loot money.7z Gra nie wywalała, ani nic z tych rzeczy, tylko tak jakby tego skryptu nie wykrywa. Na samym początku gry wybiłem całą wioskę kotów w Kordonie i sprawdziłem każdego z Nich. Nie wyświetlił się nawet komunikat "Znaleziono pieniędzy..." . Rzecz jasna false na true w pliku fsgame.ltx przy "$game_data$" jest zmienione, więc powinno działać... Powinno, ale niestety nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 to może to. Technicznie to jest to CoP, ale może załapie... lootmoney13.7z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon72 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Dnia 18.07.2017 o 12:57, Paranoia napisał: to może to. Technicznie to jest to CoP, ale może załapie... lootmoney13.7z Po wgraniu tego moda wyrzuca z logiem: Expression : fatal error Function : CScriptEngine::lua_error File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp Line : 73 Description : <no expression> Arguments : LUA error: ...ow of chernobyl\gamedata\scripts\xr_motivator.script:62: attempt to call method 'apply_loophole_direction_distance' (a nil value) self.object:apply_loophole_direction_distance(1.0) - tak u mnie wygląda wspomniana linijka w pliku xr_motivator.script . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi