Anatolij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Mam możliwość zmiany platformy z Amd na Intel procek I5 2400 . Czy warto go kupować go za 300żł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Podałeś za mało informacji. Na początek sprawdź czy będzie pasował do Twojej płyty głównej. No i jaki masz ten Amd? Porównaj i zobacz czy jest lepszy. No i nie za takie pieniądze. Tu masz z gwarancją 3 miesiące za 265 zł - http://allegro.pl/intel-core-i5-2400-4x3-1ghz-lga1155-gwarancja-fv23-i7108142731.html Są też sporo tańsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Procesor razem z płytą główną 450 zł. Polisingowe z Niemiec osoba u której zawsze kupuję części.Obecnie posiadam Athlona 2 X4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raymanek Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Z chłodzeniem ? Jeśli używany z chłodzeniem dowiedz się czy paste ma jeszcze na procku. Jak pasty nie ma to z 10 zł jeszcze będziesz musiał wydać. Opłaca się zmienić jeszcze na prądzie zaoszczędzisz bo amd ciągnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 10 minut temu, anatol napisał: Obecnie posiadam Athlona 2 X4 Tych procesorów jest sporo. Musisz sprawdzić jaki masz konkretny model i tu - http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/amd-phenom-ii-x4-980-be-vs-intel-core-i5-2400 sobie porównaj czy warto wymieniać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Chłodzenie mam Silemtium Spartan przełożę ze starego procka pastę też mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raymanek Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Bez porównywania ten core i5 jest lepszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 @anatol ja bym zmieniał. Używałem tego procesora do 2015r. Zdecydowanie wydajniejszy od pseudo 4-rdzeni AMD. Druga sprawa mniej się grzeje i ciągnie mniej prądu. Poza tym to legendarna 2 generacja. Procesory nieumierajki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raymanek Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 @Mnieciu w końcu ktoś kto mnie rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ok dzięki zmieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi