Filippo23 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Stan gry 1.5.04 Zapisane stany gry będą kompatybilne z patchem 1.5.05. Zmiany w grze: - Naprawiono błąd, który sprawiał, że przewodnik nie był w stanie doprowadzić gracza do Kordonu. Było to spowodowane faktem, iż autozapis nie zapisywał wszystkich danych. W sytuacji, kiedy taki stan gry był odgrywany, nie dało się ukończyć gry i trzeba było rozpoczynać ją od samego początku. - Naprawiono błąd związany z pobocznymi zadaniami (dostarczanie przedmiotów). Po zapisaniu/odegraniu stanu gry strzałka wskazywała nie tego NPC, co trzeba. - Zmieniono nagrodę za opuszczenie mostu w Czerwonym Lesie - Zmieniono nagrodę za zabicie wrogów na stacji benzynowej w bazie Wolności. - Naprawiono rozmowę z technikiem Wolności. Po podjęciu pobocznego zadania, było niemożliwe zabranie się/ukończenie zbierania dysków. - Naprawiono błąd, który powodował, że PDA źle wyświetlał statystki ugrupowań. - Naprawiono błąd, który sprawiał, że liczba pocisków w po modyfikacji polegającej na dodaniu granatnika była wyświetlana błędnie. - Zlikwidowano błąd, który sprawiał spadek liczby wyświetlanych klatek na sekundę (FPS-ów), kiedy kursor przesuwał się po nagłówkach mapy w PDA. - Naprawiono błąd, który powodował, że gra wyłączała się, kiedy zapisywano stan gry podczas sceny śmierci NPC. - Poprawiono błąd, który sprawiał, że źle obliczał się ciężar, kiedy dokonywano usprawnień lub przyłączano artefakty. - Naprawiono błąd, który czasami błędnie wskazywał siły frakcji w statystykach w PDA. - Usunięto błąd powodujący wyłączanie się gry podczas ładowania zapisanego stanu gry z powodu błędu przy zapisie w trakcie scen z potworami i uzbrojonych w granaty NPC. - Naprawiono błąd, który sprawiał, że błędnie podawana była ilość amunicji w trakcie przeszukiwania ciał. Poprawiono błąd powodujący, że jeden NPC był wrogo nastawiony, natomiast cała jego frakcja zachowywała się neutralnie lub po przyjacielsku. - Naprawiono kilka mniej ważnych błędów HUD-a, plecaka, PDA i menu głównego. - Naprawiono usterkę powodującą wyrównanie wartości handlowej przedmiotów, które zdobywało się po przeszukiwaniu zwłok. - Usunięto błąd, który pozwalał graczowi na opuszczenie Strefy w wodnej części gry (pierwsza wizyta na Bagnach). - Zmieniono system nagradzania za przyłączanie się do ugrupowań. - Inaczej wynagradzano za niszczenie baz różnych frakcji. - Wyeliminowano usterkę, która powodowała wyjście do systemu podczas rozmowy z wrogimi technikami. - Dodano umiejętność ulepszania GP37, korzystając z pomocy techników z frakcji Wolność i Bandytów. Gra wieloosobowa: - Dodano możliwość banowania i wyrzucania graczy z rozgrywki, korzystając z ich GUID (numeru seryjnego), w związku z nazwą użytkownika i adresem IP. - Naprawiono kilka błędów w czacie w grze wieloosobowej. Wcześniej w niektórych okolicznościach nie można było wpisywać następujących liter: A, Z, X, C, V. - Usunięto dużą liczbę błędów, które utrudniały pracę klienta gry wieloosobowej i powodowały awarie serwerów. - Dodano filtr adresów IP (dla rozgrywek w niektórych podsieciach) Poprawki naniesione do skryptu: - smart_terrain.script:227: attempt to index local 'obj' (a nil value) - smart_terrain.script:1003: attempt to index field '?' (a nil value) - sim_combat.script:950: attempt to index a nil value - sim_board.script:688: attempt to index local 'obj' (a nil value) - smart_terrain.script:288: attempt to call method 'clear_smart_terrain' (a nil value) - bind_monster.script:72: attempt to index field '?' (a nil value) - xr_effects.script:1607: attempt to index field '?' (a nil value) - ! [LUA][ERROR] ERROR: There is no task with entity_id(_g.script:973: bad argument 2 to 'format' (string expected, got nil)) - ! [LUA][ERROR] ERROR: error. val_smart_terrain_5_0_freedom_antenna(_g.script:973: bad argument 2 to 'format' (string expected, got nil)) - fixed crash (task_objects.script:2231: attempt to call global 'blowout_hit_with_pp_and_cam_effectors' (a nil value)) - fixed crash (ERROR: Invalid AI map at kamp point [mar_smart_terrain_6_8_kamp_1](_g.script:973: bad argument 2 to 'format' (string expected, got nil))) - fixed crash (sim_combat.script:429: attempt to index local 'comander' (a nil value)) - fixed crash (task_objects.script:580: attempt to concatenate field 'id' (a nil value)) DOWNLOAD do wersji retail alias pudełkowej :> do wersji steamowskiej Do wersji PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 A download? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 To na razie info. Premiera 29.09. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalesor Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Dobrze, że po reinstalce systemu, nie jestem zbyt daleko, bo wątpię, żeby wersja 1.5.05 obsługiwała sejwy z 1.5.04 :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umberto0077 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 A co ja mam powiedzieć jak ja Moda mam dowalonego :lol: Ale w sumie tak daleko też nie jestem - wchodzę do dziury na terenie Agropromu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 28 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Poza tym - zaraz się pojawią stalkerzy, którzy 1 dzień po patchu wrzucą sejwy z elektrowni :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 czy aby napewno potrzebny ten patch? Nic z tego nie miałem. Wzieli by się lepiej zasilnij, bo mi tnie na najniżych A SoCH na Highu płynnie working Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 I co z tym patchem? mial sie pojawic dzisiaj i zadnego linka z pobraniem ani info na jego temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 To GSC. Trzeba czekać. Ale lepiej żeby trwało to dłużej, niż mieć masę błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 prawda... no coz trzeba czekac :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Jak wszyscy wiemy, Panowie z GSC nie dotrzymują terminów. Premiera patcha przesunęła się. Z tego co pamiętam, to chyba na piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtonyx Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 To GSC. Trzeba czekać. Ale lepiej żeby trwało to dłużej, niż mieć masę błędów. To będzie trwało dłużej i będzie miało masę błędów :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalesor Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Aktualizacja: dodano linki do patcha :lol: EDIT Radosna wieść dla posiadaczy sejwów z wersji 1.5.04. Otóż instalator, po ukończeniu patchowania, poinformował mnie iż: 1.5.04 Zapisane stany gry będą kompatybilne z patchem 1.5.05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Wzieli by się lepiej zasilnij, bo mi tnie na najniżych Nie licz, że będzie Ci chodziło na najwyższych. Lepsza grafika = większe wymagania ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Aktualizacja: dodano linki do patcha :lol: Czyli co? juz jest patch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 W rzeczy samej. Na razie w wersji EFIGS (English / Angielski, French / Francuski, Italian / Włoski, German / Niemiecki, Spanish / Hiszpański). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Szlag by to a Polacy zawsze muszą być ostatni? Przecież nasza kochana redakcja CDA jako pierwsza sprawdziła ich grę zapomnieli? :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalesor Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Max: No właśnie. Action jako pierwszy grał, więc, żebyśmy nie mieli za dobrze, będziem czekać. :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 To bez znaczenia. Moglibyśmy recenzować CS'a 3mies. przed premierą, i tak byłoby tak samo :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Aktualizacja Dodałem link do polskiej wersji patcha. Mój upload. Instalować, stalkerzy... :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazybones89 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Do tej pory grałem na 0.3. Ale bugtrapy nie pozwalały grać. Pare dni temu miałem problem ze ściągnięciem ze stronki cdprojectu 0.5. Dopiero teraz zasysam ta wersję. Mam nadzieje że uda mi się ją zainstalować... Nie potrzebny jes 0.4? Moge od razu na o,3 instalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Tak. Możesz spokojnie zainstalować wersję 1.5.05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colio Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 mi on dziwnie działa jak właczam to cała gra mi spowolniło wszystko wolno jdzie już na początku było lepej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Bo ten patch zwiększa ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Musisz pozmieniac ustawienia graficzne na nizsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi