OldMan Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Jak w temacie: Może ktoś zna bardziej temat. Muszę uruchomić drugi numer telefonu. Nie bardzo chcę inwestować w temat i szukam dobrego zamiennika wyświetlacza LCD z dotykiem do Samsunga j5 500FN. Na alledrogo i olx jest dużo ofert w przedziale od 70 do 170 zł. Pytanie brzmi. Oryginały są drogie więc może ktoś wie jaki zamiennik DOBREJ jakości i gdzie kupić? Uszkodzony LCD już zdemontowałem i myślę, że z montażem nowego też sobie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Niestety z zmiennikami nigdy nie ma pewności i jeden będzie działać, a inny nie, albo nie dokładnie. Nawet komentarze nie są wyznacznikiem, miałem parę takich przypadków z różnymi markami. Jedynie jakiś fon z uszkodzoną elektroniką, ale sprawnym oryginalnym wyświetlaczem daje taką gwarancję, tym bardziej, że chodzi o super amoled. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 @mkk7 Problem polega na tym, że uszkodzone telefony które można kupić są sprzedawane tylko z uszkodzonymi wyświetlaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 @OldMan czasami trafiają się z uszkodzonym dotykiem, a wyświetlacz jest cały ( nie wiem jak to u ciebie wygląda), ale wtedy potrzebujesz separator do oddzielenia wyświetlacza od dotyku, lub zrobią to w serwisie ( teraz tak to komplikują, że kleją jedno z drugim). Sam dotyk jest dużo tańszy i spokojnie sam założysz. Najlepiej znaleźć taki wyświetlacz w pobliżu, łatwiejsza reklamacja, a jak mają jeszcze serwis to tym lepiej. Miałem tak z modelem HTC, w większości nie mieli reklamacji, a na moim źle wyświetlał barwy i skalował ekran, sprawdzili na nim kilka innych wyświetlaczy u siebie i przyznali rację. Za trzecim razem udało się trafić na właściwy (a to był tylko zwykły wyświtlacz TFT). Tak wygląda separator, jak ktoś się tym zajmuje to na alledrogo można kupić już od 250zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Skoro tak to poszukuję tylko wyświetlacza bo dotyk wygląda na cały. Jutro ruszę nas spacer po serwisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 W tą stronę to raczej nie opłacalne (odzyskiwanie samego dotyku), dużo droższą częścią jest wyświetlacz. Bardziej rozsądne było by to: https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-ramka-korpus-samsung-j5-j500fn-7615260490. Wygląda na to, że wyświetlacz oryginał i jest do wymiany zbity dotyk, ale musisz przekalkulować czy to się będzie opłacać jeżeli robił by to serwis, samemu na pewno dużo taniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 W dniu 15.01.2019 o 08:09, mkk7 napisał: https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-ramka-korpus-samsung-j5-j500fn-7615260490. Po pierwsze dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Nadszedł czas podsumowania tematu. Niestety nie da się szkłem podetrzeć du.. Kupuję oryginał wyświetlacz+dotyk. Nie będzie tanio ale coś za coś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 @OldMan sory mój błąd, w linku na końcu nie powinno być kropki, aukcja i tak zakończona. Napisz czy zakup i wymiana udana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 @mkk7 Dzięki za reakcję i link. Nawet zamówiłem ten wyświetlacz ale potem okazało się, że dotyk mam również uszkodzony i zrezygnowałem. Są dwie możliwości. 1. Zakup oryginału około 200zł. 2 Uczestniczę też w licytacji: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=7777752654 Ustawiłem 120zł ale jeśli ktoś mnie przelicytuje nie będę się spinał Takie małe OT. O ile dobrze kojarzę pisałeś o filmie IO. Wczoraj uruchomiłem konto na netflix i starałem się to obejrzeć. Po 20 (nudnych)minutach zacząłem film poganiać klikaniem a w 3/5 wyłączyłem. Treść znana i ograna. Nuda nuda nuda.... W sumienie nie wiem po co ten film powstał (ale to moja ocena) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @OldMan jeżeli zrezygnowałeś z tego wyświetlacza, to pewnie wyszło za drogo oddzielenie dotyku. Sam dotyk (nazywają to tez szybką , lub digitizerem) do tego modelu to jakieś 20-30 zeta i byłbyś w stanie założyć go sam, w sumie koszt całkowity z tamtym wyświetlaczem to około 70 zeta bez robocizny. Niestety serwisy GSM chyba dość drogo liczą sobie za taką usługę. Też obejrzałem ten film (zmusiłem się go dokończyć) i niestety straszna lipa, a zwiastun mógłby robić za całość . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Dzięki za odpowiedź ale nie będę się zastanawiał długo bo do końca miesiąca muszę mieć drugi telefon. Koszt kompletu wyświetlacz + dotyk oryginał to 200zł. W serwisach za całość z robocizną chcą w moim S-city 250zł. Czyli za robociznę 50zł ale z tym sobie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Biorą 50 zeta za wymianę kompletnego wyświetlacza bo mniej roboty przy tym jest, za wymianę dotyku pewnie by było 150 (bo to już inna bajka ). Z kompletnym wyświetlaczem spokojnie sobie sam poradzisz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi