Killer84 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Kilka zdań o moich sposobach pokonywania mutantów: 1. Dzik i mięsacz - najsłabsze moim zdaniem stwory w grze. Wystarczy trochę pobiegać i ponawalać do nich z jakiejś dobrej strzelby. 2. Ślepy pies, Nibypies - zasada jest prosta, strzelamy do nich (najlepiej z czegoś szybkostrzelnego) od przodu, wtedy giną po kilku trafieniach. Odradzam stosowanie broni krótkiej i noża. Przy spotkaniach z większym stadem dużo biegamy - staniecie w miejscu może oznaczać śmierć. 3. Snorki - szybkie i silne stwory, cała magia polega na tym, żeby trafić je w locie (wymaga to sporej wprawy), najlepsza spluwa - maks. ulepszony SPAS12. 4. Pijawki - przeciwko jednej wystarczy kosa (nie dla początkujących), przeciwko stadu trzeba mieć szybkostrzelną broń, albo rkm. Odradzam z nimi walkę w nocy, stado jest wtedy śmiertelnym przeciwnikiem. 5. Kontroler - czekamy, aż pierwszy raz "przyciągnie" nas do siebie, wtedy biegniemy do niego i wyciągamy nóż, kilka trafień i nie żyje stwór ohydny. 6. Poltergeist - radzę je omijać z daleka, zużyjemy mnóstwo ammo, a i tak nic z tego. 7. Czernobylski nibypies - gdy obraz zacznie się rozmywać, biegniemy w strone czerwonych punkcików na minimapie i załatwiamy tylko bossów, gdy to zrobimy ich klony znikną. Najlepszy sposób : szybki atak z zaskoczenia. PS. Jak macie lepsze sposoby to piszcie. Dwa pytania: 1. W bazie Powinności, w "zoo" jest wypchany, koto - podobny, stwór. Mozna go spotkać w grze? 2. Czasami zranionej pijawki nie można zabić (mam wersję 07). To bug, czy co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert115 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 1.Tylko z random modem. 2.Pijawki sa prawie nie do zabicia, jak sa niewidzialne, moze dlatego. 3.Zapomniales o tym wielkim mutancie w czerwonym lesie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 W bazie Powinności, w "zoo" jest wypchany, koto - podobny, stwór. Mozna go spotkać w grze? Jeśli chodzi Ci o takie coś, to jest to nibypies: Czasami zranionej pijawki nie można zabić (mam wersję 07). To bug, czy co? Tak, jest to niestety bug i żaden patch jeszcze tego nie naprawił, a podejrzewam, że nowszego patcha już nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer84 Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 Nie chodzi mi o to http://img206.imageshack.us/my.php?image=ssmarta010409194117agroja5.jpg [ Dodano: 2009-01-04, 19:50 ] Sorry zapomniałem przecinka, oczywiście chodzi mi o tego stwora Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Jest to wycięty mutant, przywracają go pomniejsze mody tj. Random Mod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer84 Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 Faktycznie zapomniałem o nim. Ten wielki stwór w Czerwonym Lesie to Nibyolbrzym. Najłatwiej go pokonać granatami, lub jeszcze lepiej bronią z podwieszanym granatnikiem (kilka celnych strzałów załatwia sprawę). Pytanko : w CS-ie nie spotkałem się z częściami ciał potworów (jak np. kopyto dzika z SoC), potrzeba do tego jakiegoś moda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bas001 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Nie chodzi mi o to http://img206.imageshack....4117agroja5.jpg A najciekawsze ,że ten zmutowany kot porusza się nie jak kot, tylko wali kopytami jak podkuty koń po bruku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert115 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Pytanko : w CS-ie nie spotkałem się z częściami ciał potworów (jak np. kopyto dzika z SoC), potrzeba do tego jakiegoś moda? Random mod. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDino Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Jeżeli chodzi o Poltergeista to kilka strzałów z shotguna z ammo śrutowym wystarcza , a trzeba celować w te wyładowania po 4 celnych pada jak kawka. Ogólnie zauważyłem , że na większość potworków świetnie shotgun działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbdm2 Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 a tak w ogóle pokonać mutanty ludzi (zombiaki) :?: Czemu Ty pisać w bezokolicznik? - Filippo23 [glow=orange][shadow=red]dzięki lorddino ;-) ;-) :-> :-D [/shadow][/glow] Kolor tylko dla modów i adminów Link to comment Share on other sites More sharing options...
glasser Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Zapomniales o tym wielkim mutancie w czerwonym lesie. Masz może zdjęcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer84 Posted January 5, 2009 Author Report Share Posted January 5, 2009 Fotki nie mam, ale jak chcesz go zobaczyć to pomóż Stalkerom w Czerwonym Lesie na południu i wtedy na pewno nie będziesz zawiedziony glasser. Zombiaków walimy "tylko i wyłącznie" w głowę, w korpus są bardzo wytrzymali. Radzę używać ulepszonego SWD albo dla weteranów - noża (oczywiście nie na całą hordę, ale wiecie o czym mówię). [ Dodano: 2009-01-05, 23:16 ] Z całym poważaniem lorddino, ale to działa tylko na "początkującym". Tyle, że na naprawy ekwipunku i na ammo musisz później wydać tyle kasy, że to po prostu się nie opłaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts