Fiedia Cezar Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Wiele postów na Forum, dotyczy oczekiwań ewentualnego Stalkera 3. Wiem, że temat nieco wirtualny, ale nasz kolega Elvis, chyba może pchnąć nasze życzenia, dalej w górę. Może zainteresuje się tym GSC. Może stworzymy grupę beta testerów i nasze uwagi wpłyną na jakość gry. Ja oczekiwałbym rozszerzenia w kierunku RPG, coś jak OBLIVION, GOTHIC ewentualnie MASS EFFECT, oczywiście: także minimalnej liniowości. Co do fabuły-chyba coś pośredniego między CS a SoC, lub kontynuacja SoC z nowymi bohaterami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filippo23 Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Przenoszę. Co do życzeń. Hm... nie sądzę, aby GSC się tym przejęło, ale może pomyślą nad tymi uwagami. Może stworzymy grupę beta testerów i nasze uwagi wpłyną na jakość gry. Taaa... Wiesz, to może od razu stwórzmy trzecią część stalkera, jak tak wybiegamy w marzeniach :roll: Ja jestem realistą - co da GSC - ja przyjmę. Cokolwiek spod ich znaku i Czarnobyla, będzie mnie interesowało. Fakt, może nie jest to obiektywne, ale cóż. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert115 Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Ja bym chcial, zeby po wykonaniu wszystkich glownych zadan, dalo grac sie dalej. Co wy na to? Czy to by nam nie wystarczylo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filippo23 Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Nieee no, bez przesady. Jest taki modzik, który to dodaje(chyba...). A poza tym - co dalej? Wykonać niedokończone questy - oczywiście, ale można to zrobić w trakcie gry. Zwiedzać, ukatrupiać? Jak wyżej. Coś jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer84 Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Mi najbardziej podobałoby się to, aby można było wybierać jedną z kilku kampanii, które przyporządkowane byłyby danej frakcji. Na przykład siedem, czy osiem frakcji i dla każdej inne zakończenie, inna rozgrywka, inne miejsce początkowe itd... To byłby prawdziwy wypas. I oczywiście poprawne działanie gry, bo teraz Stalker zachowuje się jak pirat, ale wiecie o czym mówię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiedia Cezar Posted January 17, 2009 Author Report Share Posted January 17, 2009 Fakt, może nie jest to obiektywne, ale cóż. Po to tu jesteśmy Filippo, jesteśmy fanami. Co by nie wydali i tak kupię :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert115 Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Mi najbardziej podobałoby się to, aby można było wybierać jedną z kilku kampanii, które przyporządkowane byłyby danej frakcji. Na przykład siedem, czy osiem frakcji i dla każdej inne zakończenie, inna rozgrywka, inne miejsce początkowe itd... To byłby prawdziwy wypas. I oczywiście poprawne działanie gry, bo teraz Stalker zachowuje się jak pirat, ale wiecie o czym mówię. To predzej zrobia stalkera 3 i 7 dodatkow do niego. :-P Ale pomysl calkiem niezly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiedia Cezar Posted January 31, 2009 Author Report Share Posted January 31, 2009 Dodam do sondy umieszczonej przez Elvisa - Jestem pewny, że Stalker 3 powstanie i mam jakieś przeczucie, że będzie więcej elementów RPG oraz rozbudowany multi. Chyba że zrobią płatny w abonamencie MMO? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filippo23 Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 O nie, nie, nie. Jeden Striełok mnie do szału doprowadza :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qrchack Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Ja chyba nie w temacie jestem... Stalker 3? A to Stalker 2 już wyszedł?? Pytam, bo Stalker:CS nie można nazwać Stalkerem2. Ten sam silnik, te same w większości lokacje, ta sama mechanika gry... TO tak samo jak z GTA. GTA:San Andreas, ani GTA:Vice City nikt nie nazywał 4/5 częścią GTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 W internecie pojawiły się pogłoski, jakoby S.T.A.L.K.E.R. 3 miałby mieć podtytuł 'Apokalipsa'. Niestety ktoś źle przetłumaczył tekst i wyszło co wyszło, niby że część trzecia ma być na silniku CryEngine2. Na forum GSC wyraźnie jest zaznaczone - czy podoba Ci się ten pomysł. Również na oficjalnej stronie nie ma niczego nowego, więc są to tylko i wyłącznie bzdury i pogłoski, w które nie należy wierzyć. A to Stalker 2 już wyszedł?? Teoretycznie S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky jest drugą częścią gry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colio Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 No bo stalker czyste niebo to kontynuacja tego cień czarnobyla tylko po jakimś czasie Przed wydarzeniami z SOC - Elvis Sactter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer84 Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 No bo stalker czyste niebo to kontynuacja tego cień czarnobyla tylko po jakimś czasie Brakuje mi słów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Provokator Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Hmm... Mogliby nie robić stalker 3 tylko troche inaczej. Mogłoby się zaczynać w prypiat w dzień przed wybuchem Reaktora 4. Albo chociaż kilka godzin przed tym wydarzeniem że się budzimy w nocy, w domku koło elektrowni (w lesie). Rząd wysyła wojsko żeby tam posprawdzać czy nikt nie został lecz my się ukryliśmy i zostaliśmy i tak jakby zaczynamy "życie na nowo" Wszędzie jest pusto chodzimy po lesie, mieście, elektrowni. Zabijamy zwierzęta i tak po kilku godzinach gry przyjechała grupa wojskowa z naukowcami. Potem coraz więcej ludzi (lecz bez przesady tak jak w CS). A przed tym jak przyjechali ci naukowcy etc. Chodzimy zbieramy jedzenie na przetrwanie z opuszczonych domów zabijamy jakieś wściekłe psy i po jakimś czasie mutanty atakują ludzi i jest ich więcej, oraz różne gatunki. Gra by była trooche długa no ale fajnie jakby takie coś dało się zrobić. Nie chciałem pisać więcej bo by wyszło coś ala opowiadanie. Jest to tylko mój pomysł :). ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filippo23 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Długa? Chyba cholernie nudna. Gdzie fabuła? Poza tym, to jest prawie to samo, z tym, że zaczynamy przed wybuchem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Provokator Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Początek byłby nudny potem akcja by się rozkręciła dołączasz do jakieś grupy stalkerów jakieś wypady w głąb zony jakieś napady na inne obozy ale nie tak dużo jak w CS. Potem z waszej grupy robi się frakcja z 25-35 osób i wyjścia do labów z 4 innymi stalkerami zdobywanie jakiś tajnych dokumentów pozostawionych przez naukowców którzy w pośpiechu uciekali. Pozatym to tylko moje zdanie jest :) mi by się taka gra podobała a tobie nie musi. Proste. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filippo23 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Wiesz, myślałem że Twój pomysł, to tylko eksploatowanie Zony :-) Ale z tego co piszesz... Mogłoby być fajnie i ciekawe! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Provokator Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Szkoda tylko ze to jedynie pomysł ehh... ale kto wie może takie coś powstanie choć szanse są znikome. Niestety... :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer84 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Ja bym dodał do Stalkera 3 coś na wzór drużyny z Jericho. Oczywiście można by to trochę (albo mocno) zmodyfikować, ale myślę, że to dobry pomysł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiedia Cezar Posted February 19, 2009 Author Report Share Posted February 19, 2009 wzór drużyny z Jericho. Nie wiem co znaczy Jericho, możesz dodać coś więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert115 Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 O ile mysle o tym samym to jest serial post-apo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDino Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 A mi się wydaje, że o grę cho0dz tam jeżeli dobrze pamiętam dowodziło się grupka ludzi i chyba co jakiś czas byłeś którymś z członków i korzystałeś z jego umiejętności ale głowy nie dam to mi się kojarzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filippo23 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Proszę bardzo: http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=8123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer84 Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Chodzi o naprawdę wypaśną grę "Clive Barker's Jericho". Jest to horror fps, tytuł moim zdaniem naprawdę wart polecenia, choć wydaje mi się, iż trochę niedoceniany. W gierce dowodzimy grupą komandosów (możemy się pomiędzy nimi "przełączać" - grać każdym z osobna, na przykład na jednej planszy). Oczywiście każdy z ekipy ma inną broń i zdolności. Gra jest bardzo dynamiczna, ma fenomenalną fabułę (odwiedzamy m. in. starożytny Rzym, czy państwo Sumerów) i niepowtarzalny klimat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts