Provokator Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Jak się poprawnie mówi SoC czy Shoc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Ja czasami używam różnych skrótów. Ale poprawną formą jest SHOC. SH - Shadow (bo nie Sadow) O - of (powinno być z małej litery) C - Chernobyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 No tak ale SoC nie znaczy Sadow tylko Shadow i to są pierwsze litery tych 3 wyrazów. Mi się zdaję że jednak ta i ta forma jest poprawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Jeśli chcesz skrócić wyraz zaczynający się na 'sh', to musisz uwzględnić SH. Palatalizacja się kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Hmm to jakie ja mam inicjały nazywam sie Arek Szczepański i do tej pory używałem A.S. ma być A.SZ?? Tez mam A.S lub A.SZ w zaleznosci jak kto lubi skracac :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Miałem na myśli palatalizację w języku angielskim, bo o tym mowa. Nawet folder z zapisami nosi nazwę 'stalker-shoc'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Właśnie to miałem przytoczyć na potwierdzenie twoich słów tylko mnie uprzedziłeś :mrgreen: no i teraz trzeba Ci przyznać racje i propagować pisanie SHoC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 No to jeśli SHOC jest po angielsku to SoC po polsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Jeszcze jedno - of pisze się tylko i wyłącznie z małej litery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Jeszcze jedno - of pisze się tylko i wyłącznie z małej litery. O - of (powinno być z małej litery) No to jeśli SHOC jest po angielsku to SoC po polsku ? Po polsku jest CC - Cień Czarnobyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 W takim razie SoC to wymysł użytkowników gry tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 To ułatwiony skrót. Kiedyś też go używałem. Po prostu budzi mniej kontrowersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Wolę używać polskich nazw. Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 SHOC jest popularniejsze. Ale to zależy już od Was, czego będziecie chcieli używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Po polsku jest CN - Cień Czarnobyla. Tak jak to Elvis napisał a nie powinno być CC ? :) CN-Cień XxX ? CC-Cień Czarnobyla. Taka mała poprawka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Sorki... już poprawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Moim zdaniem powinno być SoC. To najprostsze (a więc najlepsze) rozwiązanie, nie ma sensu rozbudowywać skrótu, bo ten sam z siebie powinien być jak najkrótszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 No to skoro najkrótszy to CC - Cień Czarnobyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi