Twister Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam. Otóż mam taki problem , podczas instalacji wszystko się zacina :) tzn. gdy się załaduję ponad połowa nic nie mogę zrobić ctrl+alt+del nie działa nic nie reaguje . Wcześniej miałem zainstalowanego stalkera i wszystko było ok . stery mam dobre , kompa czystego . Wie ktoś czym to jest spowodowane ? Procesor : 2.4 celeron http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif 1 gb ram 256 mb grafiki ati radeon 9550 Z góry dzięki za pomoc ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Powyłączaj wszystkie niepotrzebne procesy przed instalacją, a jeśli się zatnie to zaczekaj kilka minut. Czasem z niektorymi grami tak też miałem. Albo przeczyść płytkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Czy aby to jest oryginalna wersja gry bo jeżeli pirat to to może być problem. No nie wiem czy sprzęt masz wystarczający ja zawsze na lepszym grałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Nie ważne czy pirat, czy oryginał. Płyta ma być czysta, dane nieuszkodzone, to samo tyczy się systemu. Żadnych zbędnych programów i antywirusów w trakcie instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twister Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Jakby co mam orginał ;] . ale co do sprzętu to chyba wystarcza bo jak miałem wcześniej zainstalowane to gra chodziła całkiem płynnie rozdzielczość 1024 i wysokie detale. czasem przycinało w jakichś bardziej skomplikowanych lokacjach . a jak wasze rady nie poskutkują to wiecie co jeszcze mogę zrobić ? ;( . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 a jak wasze rady nie poskutkują to wiecie co jeszcze mogę zrobić ? Format dysku ->> reinstall systemu ->> instalacja tylko niezbędnych narzędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twister Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 czyli został mi tylko format ? bo to nie poskutkowało http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif . przypadkiem nie jest to wina karty graficznej /? bo z radeonami to ogólnie troche kaszana . szczerze mówiąc to ten format mnie zbytnio nie ucieszyl ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Format jest skuteczny i dużo czasu zająć nie powinien. Karta graficzna nie wpływa raczej na działanie systemu, chyba że podczas instalacji bardzo się nagrzewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twister Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 pfff czyli nie pogram co najmniej przez tydzień :) . no nic dzięki za pomoc ; ] . a pozatym sam wole nie robic formata bo jeszcze bardziej nakopie http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif . poprosze kogoś bardziej doswiadczonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 A sprawdź najnowsze stery do grafiki, czasem program lubi nowsze ale jak mówisz, że wcześniej Ci działał to może jednak na starszych lepiej działał. Wiesz ja znam ludzi dla których stwierdzenie "format jest dobry na wszystko" i się z tym zgadzam ale tak nie zawsze jest spróbuj wszystkich opcji jak nie to ostateczność format. Tak ja myślę co zrobisz twoja wola, może spróbuj odtworzyć warunki na których Ci chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 A jak wyglada plyta? Sa jakies rysy? Ja raz mialem jedna ryse na plycie i wyskakiwal blad instalacji przy 98%. :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twister Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Ogólnie jest pare malutkich rysek , ale to minimalnie . pozatym mi nie wyskakuje błąd tylko wszystko mi się zacina http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachajev Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Ja miałem z Stalker Cień Czarnobyla że była mała rysa i się zacieło podczas instalacji. :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twister Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 ale zacięło ci się tak jak mi czy wystąpił błąd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 mi nie wyskakuje błąd tylko wszystko mi się zacina http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/lightbulb.gif Tez raz tak miałem z inną gra i przyczyna okazała się prozaiczna. Otóż mam dwa napędy dvd, z których jeden jest naprawdę stary (ma ponad trzy lata i wypaliłem na nim dużo płyt), a drugi nowszy i to właśnie on odczytywał poprawnie płytę, ten starszy nie chciał. Może więc Twój problem ma właśnie takie podłoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twister Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 I akurat tylko ta gra ma z tym problem ? naped mam rok ponad chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Zwykłej jakości napędy psują się przeważnie po dwóch latach - po popełnieniu wydawać by się mogło błahostki. Ja to Ci jeszcze raz radzę zainstalować system od nowa, formatując wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twister Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 To to w tym tygodniu zrobię formata ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Albo naped masz zwalony. Moj pewnego dnia "obrazil sie" na CS. Naszczescie po zakupie nowego okazalo sie, ze plyta jest dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Zwykłej jakości napędy psują się przeważnie po dwóch latach Tu się nie zgodzę, mój napęd ma trzy lata, a mam zwykłej jakości. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Dlatego napisałem przeważnie. Ja przez przypadek "zepsułem" napęd LG. Jeśli chodzi o starsze napędy, to mimo pozoru nadal się one trzymają. I Twister, jak już wszystko sformatujesz, to zainstaluj system i tylko niezbędne programy. Polecam tak: Windows Doctor - czyszczenie pamięci, rejestru, optymalizacja. XnView lub ACDSee Photo Manager - menadżer plików graficznych. PhotoFiltre lub Adobe Photoshop - edytor graficzny. Total Commander - menadżer plików. Notepad++ - programistyczny edytor tekstu o łatwej obsłudze. OpenOffice - edytor tekstu, arkusze, bazy danych, prezentacje. UltraISO - rozbudowany edytor obrazów płyt ISO. GoldWave - zaawansowany edytor audio o łatwej obsłudze. Reszta według uznania. Konfiguracja na minimum 512 Mb RAM-u. Większość z tych programów jest płatna, ale warto się w nie zaopatrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Zamykam. Elvis napisał co masz zrobić pozatym OT się tu zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Okazalo sie, ze kolega ma zepsuty naped dvd. Obgadalismy sprawe na PW. Problem rozwiazany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi