Cyfernamis Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 8-) Witam was!! Mam problem otuż są questy poboczne (dostarczanie przedmiotów) jak zainstalowalem patcha 1.5.03, 1.5.04 1.5,05 1.5.06 1.5.07 1.5.08 (wszystkie pokolei) nie dostawałem żadnych questów ani 1 questa z dostarczeniem przedmitów do jakieś stalker przed patchowaniem dostawałem na samym bagnie ze 30 takich czemu sie tak stało??? co robie źle??? błagam o odzpowiedź nie moge nic kupić bo nie ma na to kasy, przez ten bug gram mi sie zaczyna nie podobać POMOCy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 To nie jest żaden bug. Patche modyfikują wiele plików i jak można się domyślić, zostały również poprawione pliki odpowiedzialne za zadania. W tym wypadku naprawdę nic nie poradzisz, poza rozpoczęciem gry od nowa - wtedy wszystko będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfernamis Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 yyy ja usuwalem gre juz 10 razy instalowalem gre i patche od nowa gralem takze od nowa i niestety nic sie nei zmienia ( jakei patche mam zaistalowac moze zle je instaluje ???) mam usunac wszystkie save'y?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Naturalnie, że trzeba usunąć wszystkie sejwy. A nową grę odpalamy po kliknięciu na przycisk "Nowa gra". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfernamis Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 mam jeszcze 1 problem mistrzu :P a mianowicie questy sa a czy patch 1.5.08 ma wiecej przedmiotó na sprzedasz u sprzedawców??? bo na bagnach powinni mieć kompinezon lepszy a nie mają czemu???? pomóż :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Podstawowa gra była zbyt łatwa, nowe patche wprowadziły kilka poprawek, utrudnień i ulepszeń. Pełną listę zmian znajdziesz w dziale 'Patche'. http://stalker-world.webd.pl/viewforum.php?f=58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfernamis Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 jeszcze 1 problem no i ja juz wgralem tlyko 1 patcha 1.5.08 nie moge chyba teraz wczesnijeszych bo mi sie wszystko zburzy :/// jakas inna rada??? ten inny problem to xray engine co zrobic oto mój log :/ FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\priquel\sources\gold\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : [error]Arguments : LUA error: ....t.a.l.k.e.r. - clear sky\gamedata\scripts\_g.script:973: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil) stack trace: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 no i ja juz wgralem tlyko 1 patcha 1.5.08 Pisałeś, że wgrałeś wszystkie patche po kolei. Jeśli rzeczywiście tego nie zrobiłeś, to zrób to teraz - najpierw odinstaluj grę. Jeżeli masz zainstalowane jakieś mody, to upewnij się, czy są kompatybilne z wersją, którą posiadasz. Ten błąd występuje, gdy plik zapisu gry jest uszkodzony - nie korzystaj z autosejwów i quick-sejwów. Żaden patch jeszcze tego nie naprawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfernamis Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 tak instalowealem jak jeszcze byl problem z questami a potem zainstalowalem tlyko 1 bo podobno mozna wiec tak mam odinstalowac gre, mody też??? bo mam moda na jeżdżenie autami :/ [ Dodano: Sob 21 Mar, 2009 ] mam takie patche na kompie : -1.5.04 -1.5.05 -1.5.06 -1.5.07 -1.5.08 jakiegoś brakuje??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Odinstaluj grę i moda, ale problem i tak pozostanie według mnie. Zawsze po takiej akcji należy rozpocząć grę od nowa tzn. po reinstalacji gry lub instalacji patchy. mam takie patche na kompie : -1.5.04 -1.5.05 -1.5.06 -1.5.07 -1.5.08 jakiegoś brakuje??? W sumie jest jeszcze patch 1.5.01 i 1.5.03. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 wiec tak mam odinstalowac gre, mody też Tak jak Ci radził Elvis - odinstaluj grę, usuń wszystkie zapisy i mody, ale dokładnie. Patrz katalog C:/Dokument settings. Kreator odinstalowania nie usuwa wszystkiego. Ponowna instalacja i tu WAŻNE : jeśli zainstalujesz wszystkie patche, czyli do wersji 08, a zainstalujesz mod do wersji np 05 to nie pograsz. Jeśli chcesz użyć mod do wersji np. 05, to patch też do tej wersji. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfernamis Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 no to wszystko zas kurde psu w D... ok jedziemy z tym koksem :P [ Dodano: Sob 21 Mar, 2009 ] aha a w moich dokumetach usunąc folder STalkers STCS czy cos takiego??? a te patche na tej stronie co sa na tym forum (1.5.01 , 1.5.03) to wejda do polskiej wersji??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 usunąc folder STalkers STCS Tak cały folder. Mi wszystkie patche wchodziły na polską wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 aha a w moich dokumetach usunąc folder STalkers STCS Owszem, ponieważ znajdują się tam sejwy i plik user.ltx, odpowiedzialny za ustawienia w grze. Ja nigdy tego folderu nie kasowałem, ale usunąć nie zaszkodzi. a te patche na tej stronie co sa na tym forum (1.5.01 , 1.5.03) to wejda do polskiej wersji??? Tak, są tutaj linki do polskiej wersji łatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfernamis Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 a teraz patrzcie chcialem zainstlowac pierwszego patcha i to wyskoczylo: Setup has been detected version (World Wide) installed. This update can be applited to version (Digital Distribution) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 O problemach z patchem następnym razem pisz w wydzielonym temacie w dziale "Patche". Setup has been detected version (World Wide) installed. This update can be applited to version (Digital Distribution) Nie ma wersji World Wide patcha 1.5.01 - należy zainstalować wersję 1.5.03 lub retail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfernamis Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 czyli nie istalowac 1.5.01 :) [ Dodano: Sob 21 Mar, 2009 ] to samo z 1.5.03 sie stalo :P co teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Próbowałeś instalować wersję retail? Jest to patch do innych wersji językowych niż angielska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfernamis Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 a skad takei cos wezme??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Przy niektórych patchach pod linijką 'Download' masz link w polu 'Retail'. Jeśli to nie poskutkuje (ja zawsze instalowałem wersję retail), to rozpocznij instalację patchy od wersji 1.5.04 - jest to pierwszy, oficjalny i polski patch do tej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfernamis Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 no ok zainstal;owalem patche od 1.5.04 i co jakie mody moge sobie wgrac mam se tera grac juz spokojnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Duży wybór modów znajdziesz na stalker.filefront.com. Jest ich zbyt wiele, bi pisać, który mod pasuje do jakiej wersji. Autorzy piszą o tym najczęściej w sekcji 'readme'. Nowsze mody naturalnie przeznaczone są do wersji 1.5.08 (większość). mam se tera grac juz spokojnie? Tak, ale problemu z auto-sejwami quick-sejwami prawdopodobnie nie ominiesz. Objawia się on w dowolnym momencie. Powód: gra na takiej metodzie nie zapisuje wszystkich informacji, dlatego sejwy są często uszkadzane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfernamis Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 czyli nie zapisywac na quick save??? i jeszcze jedno wgralme patche od 1.5.04 do 1.5.08 i teraz na bagnie dostawalem poboczne questy a od stalkerow znow nie dostaje nic czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 czyli nie zapisywac na quick save??? Nie. Pewne są zwykłe zapisy, acz nie zawsze. od stalkerow znow nie dostaje nic czemu? Przyłącz się do frakcji stalkerów (trzeba wykonać kilka zadań). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Ale jak ma wykonać kilka zadań jeżeli nie dostaje żadnych czasem jak dużo wcześniej wykonasz Oni już po prostu innym nie dają, a czasami po prostu gra się zbiesia i nie dają bo tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi