S.T.A.L.K.E.R.1298483942 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam Nie znalazłem żadnego tematu z prośbami o mody wiec pisze ale jeśli przeoczyłem to bez zwłocznie proszę o bana :P. Do rzeczy: chciałbym kolimator na ak m4 grozę i reszty karabinów szturmowych (prócz gp37) do CS, ponoć jest to w arsenal mod ale arsenal mod jest do SoC'a, znajdzie się twardziel który przyjmie zadanie na klate? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Zrobię to na jutro. Pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 A, że tak spytam co to jest KOLIMATOR?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 bez zwłocznie proszę o bana :P. Na bana trzeba zasłużyć, a prośba będzie spełniona przez szeryfa, chyba, że zapomni :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 A, że tak spytam co to jest KOLIMATOR?? No ja myślę że to jest luneta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 KOLIMATOR?? Celownik optyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.T.A.L.K.E.R.1298483942 Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 No tak kolimator to też luneta ale ja chce kolimator otwarty, typu jak jest w cod 4, nie wiem czy ktoś grał. Dla niewiedzących dołączam screen: http://www.tarcza.pl/galerie/metalowy-kolimator-otwar_342.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Trzeba byłoby robić nowe modele, a ja niestety nie umiem, więc mogę szperać tylko w plikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.T.A.L.K.E.R.1298483942 Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Aha, no szkoda, no to może być zamknięty, czyli taka lunetka tylko z zerowym przybliżeniem i kropką, żadnych krzyżyków :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Celownik optyczny Bredzisz Fidi :]. To celownik laserowy :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 [ Dodano: Czw 26 Mar, 2009 ] Bredzisz Fidi :]. To celownik laserowy :]. Kolego można się trochę inaczej, grzeczniej odnieść i wyrazić swoją opinię ta jest lekko obraźliwa nawet żartobliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Bredzisz Fidi :]. To celownik laserowy :]. To trochę pobredzę: Celownik kolimatorowy – rodzaj celownika wykorzystującego zjawisko kolimacji, czyli uzyskiwania wiązki światła o niskiej rozbieżności. Pierwszy taki celownik opracował w latach 60. XX w. szwedzki wynalazca N. Ruder. Był to celownik określany obecnie jako nieprzeźroczysty celownik kolimatorowy. Celownik kolimatorowy nieprzezroczysty zbudowany jest z korpusu wewnątrz którego znajduje się źródło światła (obecnie najczęściej laser półprzewodnikowy) i układ optyczny, który kolimuje wiązkę światła. Wiązka światła jest emitowana równolegle do linii celowania w kierunku oka strzelca. W celownikach nieprzeźroczystych celuje się obserwując jednym okiem plamkę światła, a drugim cel. W efekcie strzelec widzi plamkę światła na celu. Taki sposób celowania, choć po pewnym treningu instynktowny i prosty, wymaga pewnej wprawy. Tej wady pozbawione są celowniki kolimatorowe przeźroczyste. W celownikach tych wiązka światła jest rzutowana nie bezpośrednio do oka strzelca, ale na filtr dichroiczny lub zwierciadło światłodzielące, które kieruje ją w stronę oka. Ponieważ układ emitujący światło jest poniżej linii celowania, strzelec widzi w soczewce obraz celu z nałożonym na niego punktem świetlnym. Celowniki kolimatorowe przeźroczyste budowane są w dwóch odmianach. W celownikach określanych jako otwarte zadaniem układu optycznego jest wyłącznie skierowanie wiązki światła od źródła do oka. Nie powiększają one obrazu celu, ale mają niewielką masę i w minimalnym stopniu ograniczają pole widzenia strzelającego. W celownikach kolimatorowych zamkniętych, poza układem optycznym załamującym wiązkę skolimowanego światła, zazwyczaj znajduje się także układ soczewek powiększających obraz celu (najczęściej 3,5x). Takie celowniki stanowią ogniwo pośrednie pomiędzy celownikiem optycznym a kolimatorowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Ja jestem w posiadaniu kolimatora. Jest to optyka otwarta lub zamknieta, nie posiadajaco przyblizenia. Zamiast siatki mamy wyswietlony punkt/krzyzyk. Kolimatory sluza do szybkiego celowania, przewaznie na malych odleglosciach. Dodatkowo podczas celowania nie musimy zamykac jednego oka, tak jak w przypadku lunety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Ja jestem w posiadaniu kolimatora. Myślę, że się zgodzisz, to jednak celownik optyczny :-D P.S. laser - optyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Myślę, że się zgodzisz, to jednak celownik optyczny No tak. laserowy jesy tylko punkt, ktory jest wyswietlany wewnatrz kolimatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.T.A.L.K.E.R.1298483942 Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 No, tak kropka jest wyświetlana wewnątrz kolimatora przez laser. Dyskusja dyskusją ale czy ktoś się wziął za ten mod? Jak wcześniej mówiłem że może być zamknięty bo do otwartego trza nowe modele, no chyba że ktoś potrafi robić modele i zrobi :lol: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Kiedyś ktoś stworzył moda, który zmienia wygląd celowników na te podobne z COD4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi