Los Bobos Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Co sądzicie o portalu "Nasza-klasa"? Czy macie tam konta? Ja osobiście sądzę że jest to fajna stronka, ale trochę zeszła na psy. Kiedyś to była strona na której odnajdywały się osoby z danych lat , a teraz prawie każda młoda osoba ma tam konto które służy do wstawiania zdjęć i dawania prezentów. Chcecie to możecie podać linki do swoich profilów :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Ja mam tam profil od dłuższego czasu ale coraz mniej mi się podoba, coraz większa komercjalizacja. Dlatego nie popieram jego rozbudowywania w ten sposób jaki to jest taraz czynione i być może usunę moje konto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Ja tez mam konto, ale nie zagladam tam czesto. Za wszystko chca forse. :-x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Ja uważam za głupotę udzielania swoich danych osobą całkiem nie znanym. NK jest dla mnie dnem. To działa na zasadzie FaceBook'a tylko tyle, że FaceBook jest o niebo lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Ja uważam za głupotę udzielania swoich danych osobą całkiem nie znanym. Nie musisz podawać. Poza tym, NK służy do zrzeszania ludzi, którzy kiedyś chodzili do szkół razem, bla, bla, bla - gówno prawda! Teraz to nawet osoby młodsze niż ja tam są... Aha - nikt Cię nie zmusza, by mieć tam konto. Nie chcesz - to nie. Konto mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Ale trzeba przyznać, że niektórzy ludzie na NK mają za dużo czasu. Widziałem raz profil... miał w nazwie jakiegoś chomiko podobnego stworzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los Bobos Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 NK stało się bardzo komercyjne. Przykładem jest wysyłanie sms-ów za zobaczenie kto cię odwiedzał. A zaczęło się od niewinnego wysyłania prezentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Ale najgorsze jest to, że wiele osób korzysta z tego wysyłając sobie jakieś bzdurne prezenty za kasę i inne rzeczy ale to jest psychologia tłumu tego się nie da zlikwidować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bincon Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Zespół NK widać, że upodabnia się do fotka.pl ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Mi przeszkadza jedynie system oceny zdjęć. W portalu Nasza-Klasa.pl umieszczane są najczęściej zdjęcia osobiste i system ten nie powinien służyć do oceny wyglądu. Gdybym to ja prowadził owy portal, to również wprowadziłbym elementy komercyjne. Utrzymanie takiego portalu to wiedząc z doświadczenia, bardzo dużo koszt i twórcom potrzebne są odpowiednie fundusze, by móc go dalej prowadzić i wprowadzać nowe możliwości. Ale im więcej jest ulepszeń, tym portal staje się według mnie gorszy. Widać, że twórcom skończyły się pomysły na rodzaje prezentów i wrzucili jakieś bezsensowne badziewia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 W portalu Nasza-Klasa.pl umieszczane są najczęściej zdjęcia osobiste i system ten nie powinien służyć do oceny wyglądu. Chyba to kogoś sprawa, jaką da ocenę, nie uważasz? Mozę ocenia tło, i w ogóle? Nie wyciągajmy pochopnych wniosków, każdy poza tym może wystawić taką ocenę, jaką chce. Aha - zdałem sobie właśnie teraz z tego sprawę - przecież wygląd - to wszystko, co jest na zdjęciu. Ładny kwiatek, działka, i inne rzeczy, a charakteru nie zobaczysz, więc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 A zastanawialiście się po co właściwie stworzono system oceny zdjęć? To kolejny element komercyjny (patrz: Super Zdjęcie; za wszystkim coś się kryje). Jeszcze trochę, a niedługo większość elementów na stronie będzie dostępna po dokonaniu płatności, albo tak jak teraz - w pewnym sensie komercyjna. Nasza-Klasa.pl staje się farmą reklam i zbędnego syfu. Takie jest moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los Bobos Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 No reklamy mnie też bardzo wkurzają, a jeśli chodzi o system oceny zdjęć to można go wyłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 a jeśli chodzi o system oceny zdjęć to można go wyłączyć. Przynajmniej tutaj poszli po rozum do głowy, ale zdaje się, że można wyłączyć jedynie opinię "Super Zdjęcie", chyba że dotyczy to całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los Bobos Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Dotyczy to wystawiania punktów w skali od 1 do 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 A chyba można jednak wyłączyć wszystko tylko sam tez nie będziesz mógł dawać punktów jak i otrzymywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex Degtyarev Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ja tam mam konto. I wiecie co? Chyba żałuję. Łańcuszki, pokemony, inni "znafcy" mówiący mi co mam robić (tego nie rób, skomentuj tamto, odwiedź profil tamtego/tamtej itd.) Coś mnie korci na kolejną emisję :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi