VooDoo Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 O co tu chodzi? Jeżeli ktoś z was grał lub widział prawdziwe RPG to już wiem. Dla tych co nie wiedzą to: Zasady cz.1 1. Brak kostek. 2. Mistrz gry decyduje czy dana akcja się udała czy nie, biorąc pod uwagę wszystkie czynniki 3. Gracze biorący udział w sesji muszą opisać swoją postać, np.; Imię: Pies(lub może to być imię z forum, bez nazwiska lub z nim to zależy od was) Specjalizacja:Przewodnik Opis zewnętrzny: Krótko obcięte włosy, zielone oczy, ogólnie wzbudzający zaufanie wygląd. Opis wewnętrzny/charakteru: miły, lecz dosyć szybko się irytuje. Nienawidzi czekać. Uzbrojenie[uWAŻNE, uzbrojenie (chodzi o broń) może wykraczaj poza grę, byle było dobrze wpisane, czyli do AK 47 nie wkładamy amunicji od Barretta :P] Broń - AK 47 Amunicja - Nabój 7,62 x 39 mm, 3 magazynki Kombinezon - zwykły kombinezon Stalkera Maska - brak Plecak - mapa Zony, 3 butelki wody, jedzenie na 4 dni Specjalizacje do wybory: Przewodnik, Strzelec, Lekarz, Naukowiec, Łowca, Handlarz. To była tylko podstawowa "karta" gracza. Im więcej informacji tym lepiej. Dla osób umiejących rysować można wkleić rysunek/ szkic waszego Stalkera. Potrzebuję jeszcze 1-2 mistrzów gry. Proszę się tu zgłaszać. Zasady cz. 2 4. Realizm, czyli nie wolno oskórować zwierzęcia bez noża. 5. Jeśli na sesji nie będzie forumowicza który "obsługuję" postać to gra toczy się bez niego, aż do czasu kiedy przyjdzie. 6. Prosił bym o to by zdania wypowiadane były zapisywane kursywą. Niekonieczne jest już używanie myślników. Przykładowa sytuacja: Pies - podszedł do zwłok bandyty i zaczął je przeszukiwać. [sTOP nie piszesz jako gracz co tam znalazłeś o tym decyduje mistrz gry] MG - Pies znalazł 3 naboje do Shoutguna. Pies - ten biedak ma przy sobie tylko to! Mistrzowie gry będą oczywiście też realistyczni, czyli jeśli bandzior strzelał z pistoletu to takowy przy nim znajdziemy. Karty postacie zostaną wklejone do 1 posta i tam przez mnie modyfikowane. Dodają lub zmniejszając ilość przedmiotów w plecaku. Czekam na zgłoszenia do gry i na mistrzów :D! ---------------------------------------------------------- Imię: Provokator Specjalizacja:Strzelec, Handlarz Opis zewnętrzny: Krótko ścięte włosy, niezbyt wysoki, brunet, niebieskie oczy. Opis wewnętrzny/charakteru: szalony, lubi rozwalać, nie lubi nowych w zonie oraz nie znosi wojskowych stalkerów, bliski dla bliskich. Uzbrojenie: Broń Główna - Barret M82 Amunicja - 12,7 mm NATO, 10 magazynków Pistolet - Glock 17 Amunicja - 9x19 Para, 200 sztuk. Kombinezon - Egzoszkielet Maska - Kominiarka Plecak - mapa Zony, Coca Cola 2 l., Konserwa "Turystyczna", 2 butelki czystej wody, 2 butelki wódki, okulary przeciw słoneczne, Ley'sy, 2 apteczki, noktowizor, latarka, maska gazowa GP-5, kompas, zegarek, lornetka. Opis postaci: Imię: Sasha Novaczenko Specjalizacja: Łowca, Strzelec Opis zewnętrzny: Zbielała od wichrów Zony twarz, liczne blizny, w tym jedna pod okiem, włosy długie, krótka bródka. Charakter: Tajemniczy, małomówny stalker, nie lubi kotów i ich akcji. Bronie: Karabin: H&K G36 z granatnikiem pod lufowym i tłumikiem. 359 pocisków 5.56x45 AP (Armour Piercing) Pistolet: H&K USP Compact 90 pocisków 9x18mm Nóż: Joker Olive Wood (NO11) Ekwipunek: Kombinezon SEVA 2 apteczki naukowców 10 bandaży Butelka wódki Kozak 4 Konserwy turystyczne Chleb Noktowizor Lornetka Imię: Dino vel LordDino Specjalizacja: Strzelec/ Lekarz (chciałem dać Handlarz ale już jest, a lekarza nie) Opis zewnętrzny: Wzrost 176 krępej budowy ciała, włosy ciemny blond obcięte na "kadeta" krótka bródka, szkła kontaktowe, oczy piwne. Charakter: Impulsywny choć w ważnych momentach potrafiący zachować zimną krew, posiadający zdolności przywódcze, szczery Bronie: Karabin snajperski: WSSK "Wychłop" z osprzętem 40 sztuk amunicji snajperskiej STs-130PT kalibru 12,7mm. Karabin szturmowy: H&K G36 z lunetą i tłumikiem. 296 pocisków 5.56x45 AP (Armour Piercing) Pistolet: brak Nóż: brak Ekwipunek: Wojskowy kombinezon pancerny 10 apteczek naukowców 7 apteczek wojskowych 30 bandaży 15 pakietów leków popromiennych Czteropak browara http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif pół kilo podwawelskiej kilogram kabanosów 2 Chleby 2 paczki orzeszków w czekoladzie Noktowizor Lornetka Mapa Zony Od MG - "Skrzynka z Defibrylator" Opis postaci Imię: Paolo Verebetti Specjalizacja: walka w terenie Opis zewnętrzny: zapuszczone do karku włosy przeplecione chustą wokół głowy, lekki zarost, brązowe oczy, dobrze zbudowany, wzbudzający chaos i zagrożenie. Opis wewnętrzny/charakteru: odważny, chce dotrzeć do celu za wszelką cenę, polega tylko na samym sobie - niebezpieczne tereny to jego drugie imię, nic nie jest mu straszne. Broń Broń - Galil ARM, nóż bojowy, łuk z doczepianymi mini-granatami (20 sztuk), granaty odłamkowe RGD-5 (10 sztuk) Amunicja - naboje 7,62 x 51 mm NATO, 6 magazynków Kombinezon - ulepszony kombinezon Stalkera Maska - brak Plecak - 10 sztuk opasek uciskowych (jedzenie pozyskuje systematycznie) Profesja Łowca Imię: Albert Specjalizacja: strzelec Opis zewnętrzny: 177 wzrostu, 75 wagi, krotkie brazowe wlosy, wysporotwany Charakter: opanowany i malomowny Bron i ekwipunek: bron glowna: scar l std mk16 mod 0 dodatki: eotech 552 eglm an/peq-2 bron boczna: beretta 93r mundur i oporzadzenie: marpat, altamy, iba [wszystkie dodatki + plyty sapi 4lvl], fritz, lc2 + ladownice ekwipunek: noktowizor usmc generacji 2+, lornetka, 14 magazynkow do scara, 3 magazynki do beretty, 5 granatow he, noz kabar, apteczka pierwszej pomocy, 3 mre, 2 manierki z woda, spiwor, 2 miny clymore, zestaw do czyszczenia broni, duprolex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Kiedyś z Kalesonem mieliśmy taki sam pomysł. Przenoszę do działu Opowiadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 No ciekawy pomysl. Mi sie podoba, jak bedzie wiecej chetnych to sam pogram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulv Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłaszam się na GM :P Prowadziłem kilka sesji na forach, w tym sesję w świecie stalkera... Ale Pozostaje jeszcze sprawa graczy, ilu ich masz, że potrzebni ci są dodatkowi GM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Zasady są mniej więcej jasne ale na czym to wszystko ma polegać?? Nie grałem w taka grę jeszcze więc jestem zupełnie zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 To jest tak że Mistrz Gry(Ja i Wulv)wymyślamy wam przygody, a wy w nich uczestniczycie. To tak jak te prawdziwe RPG z kartami postaci kostkami, masą podręczników i narysowanymi lochami w jakimś starym zeszycie :]. Wulv - pasuje Ci rola wymyślania przygód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulv Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Ok, coś wymyśle :P ale dopiero na jutro. Napisz do mnie na gg:13705677 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 No ludzie róbcie karty! Elvis? Dino? Najemnik? Prov? Alex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Dobra, nie zgłaszałem się :-) Ale już brałem udział w dwóch Stalkerach RPG i obydwa padły, kiedy zaczynamy? Bo nie wiem, w jakim terminie mam się wyrobić z kartą, jak co, mogę na jutro wieczór? Chyba że wstawię ulepszoną kartę postaci z jednej z gier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Imię: Provokator Specjalizacja:Strzelec, Handlarz Opis zewnętrzny: Krótko ścięte włosy, niezbyt wysoki, brunet, niebieskie oczy. Opis wewnętrzny/charakteru: szalony, lubi rozwalać, nie lubi nowych w zonie oraz nie znosi wojskowych stalkerów, bliski dla bliskich. Uzbrojenie: Broń Główna - Barret M82 Amunicja - 12,7 mm NATO, 10 magazynków 2 Broń - 4,6-mm pistolet maszynowy MP7A1 z celownikiem kolimatorowym Elcan Amunicja - 4,6 x 30 mm, 130 sztuk Pistolet - Glock 17 Amunicja - 9x19 Para, 200 sztuk Kombinezon - Kombinezon Najemników Maska - Kominiarka Plecak - mapa Zony, Coca Cola 2 l., Konserwa "Turystyczna", 2 butelki czystej wody, 2 butelki wódki, okulary przeciw słoneczne, Ley'sy, 2 apteczki, noktowizor, latarka, maska gazowa GP-5, kompas, zegarek, lornetka, nóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Na czym będzie polegać fabuła? Będzie jakieś zadanie? Opis postaci: Imię: Sasha Novaczenko Specjalizacja: Łowca, Strzelec Opis zewnętrzny: Zbielała od wichrów Zony twarz, liczne blizny, w tym jedna pod okiem, włosy długie, krótka bródka. Charakter: Tajemniczy, małomówny stalker, nie lubi kotów i ich akcji. Bronie: Karabin: H&K G36 z granatnikiem pod lufowym i tłumikiem. 360 pocisków 5.56x45 AP (Armour Piercing) Pistolet: H&K USP Compact 90 pocisków 9x18mm Nóż: Joker Olive Wood (NO11) Ekwipunek: Kombinezon SEVA 2 apteczki naukowców 10 bandaży Butelka wódki Kozak 4 Konserwy turystyczne Chleb Noktowizor Lornetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulv Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Wymyśliłem dwa warianty fabularne. W pierwszym gracze wcielają się w członków grupy wolnych najemników (tzn. nie należą do żadnej większej grupy, jak ta z SoC), która kręciła się w Czerwonym lesie i okolicach Jantaru. Akurat gdy są w bunkrze naukowców dostają wiadomość od swojego "kontaktu" o bardzo dobrze płatnej robocie. Sesja zaczyna się od wyprawy z Jantaru na Bagna, najemnicy chcą jak najszybciej się tam dostać, więc zamiast normalnej drogi wybierają znany tylko sobie "skrót". Celem tej wyprawy jest odebrania przesyłki miejscowym bandytą (niekoniecznie przy użyciu siły), którą potem mają odeskortować do kordonu i przekazać Sidorowiczowi... Oczywiście na tym przygoda się nie skończy, a zadanie nie będzie tak proste jak wydawałoby się na początku :D W drugim wariancie gracze wcielają się w zwykłych, jeszcze nieopierzonych stalkerów, którzy odnajdują szlak do niezbadanej części Zony. Sesja zaczyna się przy ognisku, gdzie jak co dzień gracze przesiadują, słuchając rad weteranów i wypijając niemożliwe ilości wódki. W pewnej chwili zjawia się wasz przyjaciel Rott (NPC sterowany przez MG) i oznajmia wam, że znalazł nowe pola artefaktów i to takich których jeszcze nikt nie widział. Z braku laku gracze zgadzają się z nim wybrać na te wyprawę, niestety waszej rozmowie przysłuchiwał się pewien tajemniczy jegomość... Teraz wszystko zależy od ciebie VooDoo, który wariant wybierzesz http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif Mnie dziś nie będzie, wrócę dopiero wieczorem, więc jak by co zacznij sesję beze mnie :P Na czym będzie polegać fabuła? Będzie jakieś zadanie? Zadania poboczne będą raczej sytuacyjnie, tzn. Podczas wykonywania głównego wątku, będziecie światkami różnych zdarzeń, obok których możecie przejść obojętnie, bądź włączyć się w nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Można mieć 2 rodzaje broni czy tylko 1 obowiązuje?? Mogę na to konto zrezygnować z noża i pistoletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Można można, tylko bez terminatorów - Stalker szczególnie początkujący nie miał by Egzo, ale już :P. Wulv - myślę że lepszy 1 wariant. Ogólnie to by się wam przydał Lekarz/Naukowiec bo będzie ciężko... Muuahhhahahahhahahaha bbuahahahahaa Acha jeszcze... kiedy zaczniemy grać szczególnie w walkach piszcie to co byście zrobili z dosyć dużą dokładnością. Jak Provokator zacznie do kogoś strzelać to on musi też napisać że się chowa, a nie stoi jak słup soli na środku pola :D. Nie pozostawiajcie luk w tym co robicie bo MG nie będą myśleć za was. Jednej postaci dam jeszcze "skrzynkę z defibrylatorem" i coś jeszcze. On będzie leczyć "zabitych" członków drużyny. Postacie zostaną zabite dopiero wtedy gdy nie zostanie ani jedna przy "życiu" z drużyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Imię: Dino vel LordDino Specjalizacja: Strzelec/ Lekarz (chciałem dać Handlarz ale już jest, a lekarza nie) Opis zewnętrzny: Wzrost 176 krępej budowy ciała, włosy ciemny blond obcięte na "kadeta" krótka bródka, szkła kontaktowe, oczy piwne. Charakter: Impulsywny choć w ważnych momentach potrafiący zachować zimną krew, posiadający zdolności przywódcze, szczery Bronie: Karabin snajperski: WSSK "Wychłop" z osprzętem 40 sztuk amunicji snajperskiej STs-130PT kalibru 12,7mm. Karabin szturmowy: H&K G36 z lunetą i tłumikiem. 300 pocisków 5.56x45 AP (Armour Piercing) Pistolet: brak Nóż: brak Ekwipunek: Wojskowy kombinezon pancerny 10 apteczek naukowców 7 apteczek wojskowych 30 bandaży 15 pakietów leków popromiennych Czteropak browara :P pół kilo podwawelskiej kilogram kabanosów 2 Chleby 2 paczki orzeszków w czekoladzie Noktowizor Lornetka Mapa Zony Umiejętności: - szybkie opatrywanie ran/ tamowanie krwotoków - wyuczona umiejętność odnajdywanie i tamowanie ran - prosta chirurgia - potrafi dokonywać prostych zabiegów chirurgicznych w warunkach polowych - umiejętność strzela wyborowego - z racje niezbyt częstego uczestnictwa u akcjach taktycznych (rzadko uczestniczy we frontalnych atakach) przeszedł trening snajperski w celu osłaniania kolegów w 1 linii - dobre wykorzystanie zasobów - znając odpowiednie mieszanki i olejki wszystkie apteczki lecza większa ilość ran niż normalnie (dodają większa ilość punktów życia), a bandaże dodają niewielka ilość życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 0,5k podwawelskiej :P i czteropak browara xD. Pr4zydał by się jeszcze jedne MG gdyby nie z Wulv'em nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Ja biorę na akcje tylko najważniejsze rzeczy :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Jeszcze jak się wypija 2 to się celniej strzela :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 To butelce kozaka tez nie lepiej hihihihi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Opis postaci Imię: Paolo Verebetti Specjalizacja: walka w terenie Opis zewnętrzny: zapuszczone do karku włosy przeplecione chustą wokół głowy, lekki zarost, brązowe oczy, dobrze zbudowany, wzbudzający chaos i zagrożenie. Opis wewnętrzny/charakteru: odważny, chce dotrzeć do celu za wszelką cenę, polega tylko na samym sobie - niebezpieczne tereny to jego drugie imię, nic nie jest mu straszne. Broń Broń - Galil ARM, nóż bojowy, łuk z doczepianymi mini-granatami (20 sztuk), granaty odłamkowe RGD-5 (10 sztuk) Amunicja - naboje 7,62 x 51 mm NATO, 6 magazynków Kombinezon - ulepszony kombinezon Stalkera Maska - brak Plecak - 10 sztuk opasek uciskowych (jedzenie pozyskuje systematycznie) Profesja Łowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Czy mógłbym dodać specjalizację jak Elvis?? Chciałbym płatnego zabójce sprzęt do tego mam i w grupie mógłbym się zajmować likwidacja celów z daleka wraz z Provokatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Elvis do walki w terenie bardziej pasuje Przewodnik niż Strzelec :]. Czy chcesz Strzelca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 A mi się wydaję, że łowca z tym, że zdobywa jedzenie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Tak napisałem i tak ma być, zobaczymy co z tego wyjdzie. Strzelec będzie dobry w walce w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Łowcę zrobiłem/dodałem bardziej pod względem polowania na Mutanty. I wydobywania z nich pożytecznych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi