Provokator Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 A ja pomagam Dinowi zabijając psy z MP7A1 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Mozecei mnie jakos wlaczyc do gry? Jak ktos chce jakies informacje na temat mojego sprzetu [cokolwiek wydaje sie niezrozumiale] to prosze napisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Tak jak Provokator, ja też wbijam samemu do gry. Z daleka przez lornetkę obserwuję całe zdarzenie, jak na razie nie mam zamiaru przyłączać się do walki, ale jestem gotowy w każdej chwili chwycić za G36 i otworzyć ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Idę pomóc Dinowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Dinowi, odmieniajcie to tak jak z imieniem powiedziałbyś idę pomóc Piotr cy Piotrowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Paolo który wariant? Sasha i Albert położyli się na wzgórzu i obserwują... BTW: Te "warianty" są tylko przykładowe możecie robić coś innego tylko opiszcie to dokładniej. Pamiętajcie też by korzystać z wyposażenia. Sytuacja u Dina -----(taka sama bo w poście jest nadal pytanie co robisz )--- Sytuacja u Paola ----(tak jak wyżej)--- Nadal stoimi w tym smym punkcie ale tak się w RPG nie robire jak nic nie robisz kiedy masz swoja ture przeciwnik działa :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Biegnę w stronę Paolo mając nadzieje, że mnie osłoni. Sry nie widziałem tego na dole twojego postu z wyborami dlatego tak późno piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Próbuję dobiec do członka drużyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Chwytam w dłonie G36 i przełączam na tryb pojedynczego strzału, celuje w przeciwników i strzelam. (tu decyzja GM'a czy trafiam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Ja czekam na rezultat strzelaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Dino i Paolo spotykają się w połowie drogi od stada psów do budynku. Psy w tym czasie zdezorientowane rozpierzchły się. Po celnym strzale Sashy zostaje tylko 1 zwierzak, który szybko oddala się od budynku. Co dalej robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Ty lepiej dawaj warianty, bo bez nich MG jest teraz mało potrzebny i jesteśmy zdani na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Ale o to chodzi w RPG przecież nie? Wy musicie sami myśleć. To WY tu gracie. Ja i Wulv jesteśmy tylko hmmm... nasze role są 2. 1. Narracja opowieści 2. Decyzje o skutkach waszych poczynań a to czy pójdziecie w lewo czy w prawo to już wasza decyzja. Przynajmniej ja to tak widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 A to nie jest tak, że dajesz wynik danej akcji i proponujesz następne wyjścia?? Powiedzmy uciekł psom w 1 kawałku i może teraz wejść do budynku bądź się wycofać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 VooDoo dobrze gada, ja już grałem 2 sesje i w obydwu GM był narratorem. Macie link do ostatniej. http://www.stalker.funday.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=1454 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 http://www.earthdawn.pl/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=57 - to przykład RPG'a. Na tym bazują sesje(rodzaj nie akurat ta gra :P). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulv Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Sorry, że tyle mnie nie było ale nie umiałem się dostać na forum. Muszę wam wytknąć kilka błędów. Po pierwsze sesja powinna być jak opowiadanie, zaczynać się od krótkiego wstępu (tzn 5-15 linijek), każdy post powinien zawierać co najmniej kilka zdań, utrzymywać klimat i wpasowywać się w historię. GM nie powinien pisać wariantów, nawet w sesji próbnej. A gdy zakończy się ta sesja próbna, powinniśmy zamknąć ten temat, albo zostawić go do rozmów o sesji i otworzyć dwa nowe, jeden "Rekrutację" gdzie byłby system i karty postaci, a drugi "Sesję właściwą" w którym... no cóż, tego nie muszę nikomu tłumaczyć :D To chyba wszystko :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Ja chciałem dodać żeby nie utrudniać wam i sobie to "opowiadanie" o którym mówił Wulv to ja wyrwałem. Tzn. to nie jest początek opowieści. Jakby miał być początek to bym musiał z każdym osobno co gdzie jak kiedy powstała drużyna itp idt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Tu się zgodzę bo ja sam myślałem, że to trening szczególnie, że np. ja jestem zupełnie zielony. Ale jeżeli chcecie ustalać jakieś reguły to właśnie tu więc mówcie dokładnie jak to ma wyglądać my się podporządkujemy i w następnej, właściwej orły będziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulv Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 . Jakby miał być początek to bym musiał z każdym osobno co gdzie jak kiedy powstała drużyna itp idt... No niezupełnie X) bo to gracze powinni napisać swoją historię, uwzględniając fabułę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Więc jak będziemy robić tą sesje w wersji finalnej to wstawie opis postaci z innej sesji, bo lubię tamtą posać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Dobrze... tylko proszę wszystkie informacje przysyłać na PW. Dlaczego? Otóż, prosił bym Elvisa o zgodę i usuniecie wszystkich postów prócz mojego z tego tematu, zmianę pod nazwy na "karty postaci" oraz na zgodę o o prośbę to userów o to byśmy tylko Wulv i Ja mogli pisać w tym temacie dla schludności i przejrzystości. Następie tak jak proponował nam Wulv będzie następny temat z sesją. Tak dla rozruszania(bo ja bym się długo zastanawiał) pierwszą "misje" zaserwuje nam nasz drogi Wulv :>. Elvisie co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Ja bym to zostawił w celach edukacyjnych, a temat z kartami można zrobić na podstawie tego w którym tylko Ty byś i Wulv pisał ale ten bym zostawił może jeżeli Ci na tytule zależy to ten zmienić i nowy z tym tytułem trzasnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Tak, ale chodzi mi o to, że jest chyba organicznik znaków w poście więc nie wiem czy wszystko zmieszczę w jednym, a wygodniej ładniej i przejrzyściej było by gdybym mógł zrobić 2 posty pod rząd... chyba że to i tak nic nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulv Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 No to ja mam trochę inna propozycję :P Tak jak Lordino proponuje ten temat zostawić do komentowania sesji i takich tam. Ty VooDoo załóż nowy temat na karty, a gdy wszyscy je złożą, ja zrobię temat z sesją :D Tak, ale chodzi mi o to, że jest chyba organicznik znaków w poście więc nie wiem czy wszystko zmieszczę w jednym A czego ty chcesz tak dużo pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi