Gruby Posted June 13, 2022 Report Share Posted June 13, 2022 (edited) Witam wszystkich serdecznie 🙂 Nie potrafię tworzyć modyfikacji. Szukam jedynie rozwiązania, plików, podpowiedzi. Mam nadzieję, że to dobry dział. Gram w Stalker Anomaly 1.5.1. Ostatnio dodałem do tej gry moda "Anomaly HD Models Addon [1.5.1] 07.11 update". Działa świetnie i znacznie poprawia jakość kombinezonów u postaci, jednak też zmienia ikony w ekwipunku. Próbowałem tak grać, ale to jest dla mnie niestety nie do przeskoczenia. Kombinezon Nosorog nie wygląda jak Nosorog, inne kombinezony tak samo wyglądają inaczej. Za bardzo przyzwyczaiłem się do starych ikon i u handlarza lub gdy znajdę nowy kombinezon czuję się zdezorientowany. Chcę odzyskać stare ikony w ekwipunku, jednocześnie nie usuwając całej modyfikacji. Grzebałem w plikach moda i usunąłem pliczek "ui_icon_equipment.dds" z lokalizacji: S.T.A.L.K.E.R. Anomaly 1.5.1.2 [PL] [PORTABLE]\gamedata\textures\ui Udało się, ikony powróciły do pierwotnej postaci. Pancerze wyglądają normalnie. Jest tylko jeden problem. U handlarza "Lekki płaszcz" wyświetla się źle ...a właściwie to nie wyświetla się wcale 😆 Wiecie jak to naprawić? Może wystarczy gdzieś dodać jakiś pliczek? Jeśli nie da się przywrócić oryginalnego wyglądu tego kombinezonu, to ostatecznie przełknę podmiankę na wizualnie inny (np z jakiegoś moda), byleby reszta wyglądała jak teraz. EDIT: Właściwie teraz wchodząc do trybu debugowania zauważyłem, że nie wyświetlają się też kombinezony: Lekki płaszcz Lekki płaszcz Wolności Czarny płaszcz Kombinezon wojskowy Kombinezon Tropiciel Najemników Pozdrowienia. Edited June 13, 2022 by Gruby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FairFight Posted June 18, 2022 Report Share Posted June 18, 2022 Chyba prościej będzie zainstalować na to wszystko po prostu nową paczkę . Tutaj masz domyślne ikony tylko w wysokiej rozdzielczości, bardzo fajne rendery - https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/maids-vanilla-hd-icons. Po prostu wrzuć to do folderu i nadpisz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruby Posted June 18, 2022 Author Report Share Posted June 18, 2022 @FairFight Dziękuję za odpowiedź i linka. Nie testowałem. Myślę, że na pewno warto spróbować 🙂 Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts