Skocz do zawartości

Wasze zdanie, czy dobry?

Najemnik32

Rekomendowane odpowiedzi

Po powrocie z Danii mam zamiar zakupić nowy komputer. Patrząc na osiągi kompów za taką kasę, jaką będę władał mogę kupić komputer z kartą graficzną GeForce 9500GT i procesorem Intel Pentium Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz. Do tego dochodzi dysk twardy 500 GB i 4GB RAM. Wg mnie jest to bardzo dobry sprzęt i się opłaca, ale chce się zapytać was, co o tym sprzęcie sądzicie.

Też myślę, że lepiej słabszy, a lepszy niż ten wypaśny z którego nie będziesz korzystał. Mój szwagier kupił np. płytę główna z 2 slotami na grafikę bo to wypas i zapłacił swego czasu ponad tysia za to i w tym momencie ani myśli kupić tej 2 grafiki i pewnie nigdy nie kupi, a kaskę gruba wyłożył. Poczekałbym tez na Basa On na temat kompów jest chyba najbardziej z nas łebski.

Dzięki Dino za uznanie...,więc jeśli można to dorzucę swoje 3 grosze...olej Quada bo to nie ma sensu,a jeszcze w konfiguracji z kartą 9500 to już kompletna porażka-tani chwyt marketingowy dla laików stosowany przez sieci i sklepy komputerowe.GF 9500 GT to jest karta mająca tzw. wąskie gardło czyli szynę 128 bitową,czyli lekko przestarzałą w przypadku pamięci ddr3...poza tym te karty jeszcze występują z ddr2 a to już totalna porażka-ta karta to dawny GF8600 po lekkim tunningu.Jeśli już chcesz kupować to bierz ten zestaw nr. 2,bo i procesor dobry-świetnie się kręci,przy zmianie boxowego chłodzenia 3,6GHz zrobisz na luzie,co da Ci co najmniej 800-1000pkt więcej w 03dmark 06 i karta klasy nisko-średniej,ale jeśli ktoś nie ma nie wiadomo jakich wymagań to będzie akurat,pod warunkiem że wybierzesz dobry model,bo w tych kartach jest też kilka modeli o różnej wydajności. Polecam ten,ale niełatwo go dostać : http://www.komputronik.pl/index.php/product/67989/Podzespoly-PC/Karty-graficzne/GeForce_with_CUDA_9600_GT_Gainward_512MB_HDMI_&_DVI_%28PCI-E%29.html Ale jeśli masz trochę więcej do wydania to zdecydowanie: http://www.komputronik.pl/index.php/product/60331/Podzespoly-PC/Karty-graficzne/Radeon_4850_HIS_512MB_2xDVI_%28PCI-E%29.html wydajniejsza od GF o ok. 20-30%,linki dałem jako rzecz poglądową.Do tej drugiej karty zasilacz 500W, do pierwszej może być 450W,byle nie jakiś szrot za 50 zł.

• Gość zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony, zgadzasz się na nasze Warunki użytkowania.