The Iceman Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 W tym temacie piszcie o ciekawych bugach bądź easter eggach, na które natrafiliście podczas gry. Ten bug można spotkać nie tylko w stalkerze, niemniej jednak jest wart uwagi. Azot na stacji kolejowej w Janowie wstał z krzesła, jednak chwilę potem źle się ulokował. Poniżej zamieszczam kilka screenów: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert115 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Wystarczy wyrzucic jakas dobra bron. Ja upuscilem RPG7 i Azot wstal po nia i mialem podobnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted January 2, 2010 Author Report Share Posted January 2, 2010 Ja właśnie byłem obciążony, więc wyrzuciłem starego AK-47 - patrzę, a tu Azot przywłaszczył sobie karabin. Po prostu w skryptach gry ustawione jest, że stalkerzy mają zbierać napotkany łup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bas001 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted January 3, 2010 Author Report Share Posted January 3, 2010 Ten drugi screen od Basa musicie rozjaśnić. To niestety coraz częściej spotykany bug w różnych grach, ale tylko chyba w stalkerze zwłoki "tańczą" break dance'a (muszą się gdzieś zablokować). A to kolejny bug: Na stacji w Janowie są dwaj stalkerzy imieniem Flint z frakcji "Wolność". Czyżby zbieg okoliczności? Być może ten fałszywy Flint podszywa się pod tego drugiego - fałszywy wiadomo dlaczego*. * Jak się okazuje, Flint to tak naprawdę Sroka, czyli stalker, który zwiał z łupem innych stalkerów ze Skadowska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDino Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 O tym rozmawialiśmy z Basem w innym wątku i potwierdziło się to co mówiłem, że jest ich dwóch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najemnik32 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Taki mały easter egg. Była nieźle ukryta w fabryce Jupiter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDino Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 W kontenerze za deskami :-D Też to znalazłem i tak sobie myślę, że to mogła być cześć jakiegoś questu tylko z tego zrezygnowali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Windmaker Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Nie, to jest chyba część questa z tunelem. Nie sprawdzałem, ale czy czasem po przejściu przez tunel i potem powrocie do Janowa nie okaże się, że nie ma tego tam? Azot mówił coś o zapasowym generatorze zepsutym podczas używania rampy, może to jest to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted January 3, 2010 Author Report Share Posted January 3, 2010 No właśnie... nie sądzę, żeby gracz miał dźwigać takie "coś". W dodatku wygląda to na mały generator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDino Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Ale ja nie mówię, że to trzeba dźwigać bo nie da się tego podnieść, ale jak to by była część krajobrazu to by się tego nie ruszyło, a tu to jest jakby gotowe do wzięci ale jednak nie mówię wam kiedyś może był jakiś pomysł na quest ale zrezygnowano z niego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najemnik32 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Może właśnie był quest na znalezienie i przyniesienie tego, ale autorzy zrezygnowali z tego i powstał taki easter egg jak gitara czy hand radio w SoC. Tym razem nie easter eggi, tylko ciekawostki. Zakupione od pewnego stalkera, który później poległ w boju (wszystkie 3) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert115 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Od losowego stalkera? W soc mozna bylo znalezc te rzeczy oprocz pda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najemnik32 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Tak, raz wylazł z Zatonu i poszedł na górkę walczyć z bandytami, 3 razy wczytywałem, aby zdążyć dobić z nim targu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts