LordDino Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam czy się ktoś zna na aparatach cyfrowych lustrzankach?? Planuje kupić takowy i nie wiem jaki jest teraz dobry za dobrą cenę. Zna się ktoś na tym?? Może doradzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Bierz nikona. Mam już lata ich lustro i nigdy nie zawiodło. Wstyd się przyznać ale to D-50 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Bierz nikona. Mam już lata ich lustro i nigdy nie zawiodło. Wstyd się przyznać ale to D-50 :( http://www.lustrzanka.sony.pl/index.php#!/home. Kupuj lustrzanki od sony. Są bardzo dobre. Kuzyn ma i spisuje się znakomicie. On ma podajże Alpha 360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Planuje kupić takowy i nie wiem jaki jest teraz dobry za dobrą cenę. Lord podstawowe pytanie ..ile jesteś w stanie zapłacić za taką lustrzankę. Dobry aparat to nie firma i wypas bezużytecznych dla amatora funkcji. Dobry aparat to szkła i matryca...to kosztuje. Reszta to tylko dodatki. Jakim profilem zdjęć się interesujesz i do czego taki aparat ma służyć...tzn. jako hobby i ogólne zastosowanie, robisz coś profesjonalnie, jesteś miłośnikiem przyrody itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 No i przynajmniej z dziesięć tysięcy przygotować. Ja puściłem na lustro 2500, lampka za 1500 obiektyw 2300 drugi za 1000 i miałem dość. Nie wspominając o dodatkowym akku , filtrach i plecaczku za dwie stówy żeby targać ten cały chłam. Ale jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Na początek normalny bez żadnych super dodatków bo po 1 nie stać mnie za bardzo po 2 nie wykorzystam tego. Chciałbym po prostu robić dobrej jakości fotki bo uważam, że mam jaki taki talent do tego ale na idioten aparaten (kompakt) nie będzie ładnych zdjęć. A kiedyś po jakimś czasie zobaczę co mi potrzeba i ewentualnie sobie dokupię odpowiedni sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 To na początek jak się zdecydujesz na lustrzankę, dokup sobie stałkę (czyli obiektyw który nie ma zooma tylko musisz nogami). Nie są drogie, to koszt rzędu stówki czy dwóch, ale efekt jest wart każdego wydanego grosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi