LordDino Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Panowie mam pytanie wiem, że da się to zrobić tylko nie wiem jak. Mam obraz płyty i chce go podzielić na 2 mniejsze porcje. Podobno da się to zrobić winrarem ale zupełnie nie wiem jak to robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Osobiście polecam do takich rzeczy 7-zipa. Lepszy i wygodniejszy w obsłudze wg. mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nopasaran Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 CZY jeden ISO na dwa mniejsze ISO ? Prawy myszy i pierwsza linijka /add to..., dodaj do archiwum.../ i tam już znajdziesz.yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Lub jeden ISO na dwa archiwa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 No właśnie taki mądry to ja też jestem do tego momentu doszedłem sam ale dalej ni hu hu. Napiszcie dokładnie krok po kroku, a może być iso na dwa rary lub iso na dwa iso obojętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 W 7-zip opiszę: PPM (na obrazie) -> 7-zip -> Dodaj do archiwum -> Metoda Kompresji (polecam Ultra) -> Rozmiar wolunimów (wpisz sobie tam dowolną wielkość np: 300M, i podzieli Ci po 300 mb ISO, jeżeli chcesz w Gb-ajtach to wpisz np: 1000M) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Można też co jest bardziej wygodne podzielić grę na 2 płyty, zachowując możliwość instalacja. Dzielenie winrarem czy 7zipem czy arcem ... I musimy za każdym razem wypakowywać i montować obraz właściwy w deamonie co jest upierdliwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zależy jeżeli podzieli jeden na dwa to może potem mieć jeden obraz ISO i będzie do deamona jeden obraz ISO. Dwa mniejsze zawsze jest lepiej przenosić niż jeden duży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Dwa mniejsze zawsze jest lepiej przenosić niż jeden duży. Racja....Dużo wygodniej jest korzystać z obrazów ISO i Deamon Tools, niż z płyt wiecznie rysujących się itd...jednak największa zaleta obrazu to to, że mając do dyspozycji Fleszkę 4 GB można przenieść dowolnej wielkości archiwa z jednego PC, na drugi PC bez napędu DVD..wystarczy tylko podzielić obraz na części. Samo zamontowanie obrazu dysku to szybka czynność i szybsza niż zmiana płyt w napędzie, ale to nie najważniejsza sprawa...ważniejszą opisałem wyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 No właśnie mi chodziło o to żeby wlazło na pena, już się udało dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nopasaran Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Mam pytanie które jest nieco nie teges ale skoro. PowerIso. Czy ktoś z Was korzysta z tego programu, czy Deamon Tools jest powszechniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Jak korzytałem z UltraISO i potem montowałem w deamonie. W nowszej wersji UltraISO jest funkcja wirtualnego napędu, więc mamy jeden program do tworzenia i montażu obrazów :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Deamon Tools jest powszechniejszy Sądzę, że ten programik jest najpopularniejszy pod względem użytkowników. Ma dwie wersje ..FULL i Lite. Do codziennego montowania obrazów darmowy Lite w zupełności wystarcza. Następny po nim to UltraISO, o którym pisał Junx..bardzo dobry program do wypalania płyt, wirtualny napęd i wiele dodatkowych opcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi