Кристофер (Kpuc) Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Największa wyszukiwarka internetowa usunęła z wyników wyszukiwania adresy pochodzące od porównywarek cen. Najbardziej stratne będą firmy, które bazowały na popularności swoich serwisów opartych na linkowaniu z wyników wyszukiwarki Google. Dla Ceneo, Euro.com, Nokaut, Okazje, Radar, Skąpiec, Swistak, Tanio i Tesco to bardzo dotkliwa akcja. Mogą utracić nawet 90 lub więcej ruchu internetowego. W efekcie działań Google stracą nie tylko firmy, najwięcej stracą ludzie zatrudnieni w tych firmach. Filtr nałożony na wyniki w wyszukiwarce to kara za tworzenie informacji śmieciowych, powielanie fałszywych informacji w opisach, odkupowanie linków od różnych firm, zajmujących się właśnie takim procederem. Niedawno media donosiły o ogromnej popularności serwisów porównujących ceny, które odnotowały nadzwyczajny wzrost zainteresowań klientów. Teraz można zastanawiać się, na ile były to odwiedziny celowe, a na ile link w Google, zakupiony przez porównywarkę. Źródło: Technonowinki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dopyl Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Ja się ciesze że usuneli to z wyszukiwarki bo co bym nie wpisał w google to prawie zawsze wyskakiwały porównywarki cen.Chciałem kiedys np. poszukać danych technicznych głośników to mi 2 strony porównywarek cen wyskoczyły :o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts