carlopapa Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Witam posiadam ten oto procesor jak w temacie, odblokowuje mi się do 4 rdzeńi i cache L3 na płycie ASUSA M4A79XTD EVO ale nie działa stabilnie. Czy mam takiego pecha, że 4 rdzeń i cache L3 są uszkodzone czy coś robię nie tak??? po zablokowaniu 4 rdzenia w biosie dalej jest nie stabilny. Czy może da się odblokować 4 rdzeń, ale bez L3??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 L3 jest dzielone, skoro rdzeń jest zablokowany to nie bez kozery, są fakt partię 4 rdzeniowców z zablokowanym 1 rdzeniem by sprzedać je jako 3rdzeniowe bo taka była wtedy potrzeba i tak samo jest z x2 czy x6. Ty chyba masz rtaki sam bios co ja, to w takim razie w biosie nic innego nie zrobisz, jest możliwość blokowania każdego z poszczególnych rdzeni i tyle. Możesz spróbować zrobić to w taki sposób: Ustawić napięcie rdzeni na sztywno, zmniejszyć fsb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts