ciutnies Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Gdzie są obozy ludzi, gdzie można kupić ammo, broń i pancerze, sprzedać loot i artefakty? Chodzi mi o teren lasu dookoła Lubecy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Taka "startowa" wioska stalkerów jest na północ od Lubeczy. Na mapie jest to dolna część kwadratu ж 9/4. Są tam NPC dający questy, sprzedawcy, lootbuyer, lekarz i schowki. Artefakty można również sprzedawać u naukowców na M11/4. Naukowiec płaci o około 1000 rubli więcej za arta. Przy jednym to praktycznie żadna różnica ale mając z dziesięć to już warto się zastanowić czy tam nie iść (droga nie jest całkiem bezpieczna). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciutnies Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 A gdzieś jest bezpieczna droga :P Dzięki, mapka się przyda. Domyślam się, że te pomarańczowe znaczki to artefaktowiska. Nie rozumiem tylko co takiego jest na stadionie. Gdzieś tam jest przejście na inną mapkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Szczerze mówiąc nie wiem co jest na stadionie. Jakoś nie miałem czasu sprawdzać. Znane mi przejście jest tam gdzie ten znacznik wyżej nad stadionem (między budynkami). Jest to wylot tajnego tunelu z Lubeczy rozpoczynającego się pod Domem Kultury. Umożliwia on wyjście z miasta z ominięciem bram i posterunków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radioactiv Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Pilne! Potrzebuje naboi do 9x39 do odzyskania bazy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts