Jump to content

Jak zdobyć artefakt Vesuvius ?

Recommended Posts

Pytanie jak w temacie. Szukałem na stalker-online na tubie i ogólnie w internecie. Niestety oprócz tego że jest w wulkanie oraz jego obrazków, żadnych bliższych informacji co do miejsca, czasu spawnu i sposobu zdobycia nie znalazłem. Może któryś z kolegów podzieli się tą tajemną wiedzą ? Tym bardziej że potrzebuję około 10 takich do zamierzonych craftów :sad:.

Artefakt guide zdobyc można w kwadracie Л2/2 w Lubecz-las. Pojawia się co 6 godzin o 12, 18, 24, 6 i tak dalej. Natomiast problematyczne jest dojście do miejsca spawnu. Najlepiej iść z kims kto juz tam był bo trzeba zastosować różne tricki żeby w ogóle tam się dostać. Na miejscu są ruchome anomalie i przeważnie inne osoby które również chcą dorwać quide-a. O określonej godzinie wszyscy sie rzucają i... Kto pierwszy ten lepszy :tongue: Polecam iść z kimś kto juz to zna. Samemu mozna nie dać rady.

Antigrawy wypadaja z zakonnic :devil: a dokładniej z wiedżm. Wiedzmy wystepują w kwadratach B5/3 i Л14/1 w Lubecz-las przy czymś co można nazwać "Stonehenge" i w kwadracie И8/1 na cmentarzu na Wezuwiuszu. Ogólnie zabijanie wiedzm jest proste o ile czynimy to Z DALEKA. Postrzelona wiedzma do nas biegnie a jak przybiegnie to ją kulturalnie kładziemy headshot-em. Wiedzmy dropią antigrawy ale uwaga! Trzeba ich nastrzelac cała masę. W Lubeczy około 30 na Wezuwiuszu trochę mniej. Biorąc pod uwagę że wiedzmy respawnują sie (na Lubeczy) co 10 minut to łatwo policzyc że antigraw możemy znaleźć po najmniej godzinie strzelania i nudzenia sie na przemian. Oczywiście może się trafić ktoś kto do nas dołączy pod koniec, strzeli raz i wydropi mu artefakt. Wtedy zadowolony pojdzie a my klnąc pod nosem zaczynamy trzydziestkę od poczatku.

Heater-y można zdobyć na New Land też strzelając do czegoś ale nie wiem do czego i gdzie, bo jeszcze tego nie próbowałem. Zdaje się że dokładniej opisane to jest na http://so-guru.com

Dzięki, dziś na pewno zapoluję na Antigrawa, a na quida pójdę z kimś, dziś lub jutro zobaczy się. Jeśli chodzi o nową ziemię to na razie muszę zdobyć zaufanie tego typka żeby mnie przeniósł. Dzięki za informacje i pozdrawiam. A Heater-y lecą podobno z Yeti.

Edited by BliznaPL

Żeby pójść na Guide należy: 1. Przygotować się na ostre strzelanie z bandytami 2. Przygotować się na wiele nieprzyjemnych niespodzianek, wśród których wiedźmy w stadach są najmniejszą z nich. 3. Znać czas spawnu 4. Mieć kupę szczęścia. Heatery są na Nowej Ziemi, wypadają z Yeti - częściej, niż antygrawy z wiedźm. Czasem nawet leżą luzem na śnegu. W kwestii artu wezuwiusz - nie udalo się nam, pomimo wielu prob, zdobyć informacji n/t godzin spawnu. A spędziliśmy w miejscach spawnu wiele godzin.