MiedzianeJaja Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 (edited) HALLELUJAH ! Dziś po ponad roku oczekiwania i dwudziestodniowej przerwie w działaniu europejskiego serwera nastało nam WIPEczyli start gry w wersji 0.9.2.0. Wszyscy zaczynają od zera a w rozgrywce bardzo wiele się zmieniło.Chętni muszą odinstalować starą wersję i ściągnąć nowa w całości.O tutaj: http://forum.szone-online.net/viewtopic.php?f=38&t=4453&start=0&lng=en [EDIT]Niestety gra w większej części (questy) jest po rosyjsku Podobno przez przypadek uruchomiono serwer z rosyjskim wkładem zamiast z angielskim :DWkrótce mają to poprawić. Edited January 28, 2014 by MiedzianeJaja 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danek Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 (edited) Działa to w ogóle bo ani się zalogować nie mogę ani nowego konta zrobić tak samo . EDIT: Dobra, nieważne widzę,że mail na którego próbowałem założyć konto jest zakazany Edited January 27, 2014 by danek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzepson Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 A ja dalej internetu na komputerze nie mam :< Będę musiał poczekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz638 Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Można powiedzieć że najwyższy czas :yes: Właśnie zainstalowałem angielskiego klienta i faktycznie większość tekstu jest po rosyjsku. Przetłumaczone sa raptem okna dialogowe, menu i opisy przedmiotów. Grę uruchamiam bezpośrednio z .exe ponieważ przez Launcher wywala błąd połączenia lub blokady firewalla - czyli standard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzepson Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Tak z ciekawości poprosiłbym parę screenów z gry lub filmik. Nie wiem... Jakiś mutantów,ciekawych miejsc. CIekawy jestem jak to wygląda ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danek Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 (edited) Niepotrzebne pytanie widzę,że zbieranie artów po staremu Edited January 29, 2014 by danek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted January 29, 2014 Author Report Share Posted January 29, 2014 Zbieranie po staremu ale teraz żeby coś kraftować to trzeba artefakt zapakować do szklanej bańki przy pomocy specjalnego urządzenia. Dopiero taki w bańce można użyć. Ale nie rozkminiłem tego jeszcze bo mam jeszcze za niski lvl do tego typu umiejętności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_MAFIN_ Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Dziala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfiat Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 To jak w końcu z tym wipem? działa już ta gra po angielsku? pograłbym w SO, ale musi być po ang bym to ogarnął... Istnieje jakiś klan ze stalkerteam do którego można się podpiąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz638 Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Z tego co zaobserwowałem na razie wszsytkie zadania jakie wykonywałem bądź wykonuje są po angielsku. Cała szopka z cyrlicą o której wspominał MiedzianeJaja przeszła do historii. Cyrlice możesz ujrzeć co jakiś czas w oknie dialogowym po lewej, kiedy podniesiesz jakiś przedmiot, część ciała mutanta czy wykonasz jakieś zadanie - nie wpływa to jednak w żaden sposób na odbiór gry ponieważ zadania opisane są po angielsku w dzienniku. Co do klanu to z tego co wiem oloo w pocie czoła nad tym pracuje. Jako że narazie latam wyłącznie po 2 pierwszych mapach - startowej nie wliczam celowo, wspomnianych problemów z rosyjską czcionką nie zauważyłem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 To jak w końcu z tym wipem? działa już ta gra po angielsku? pograłbym w SO, ale musi być po ang bym to ogarnął... Istnieje jakiś klan ze stalkerteam do którego można się podpiąć?No to pytanie trudno jednoznacznie odpowiedzieć,wipe rzeczywiście było, ale najpierw zadanie były po rosyjsku(ale działały :D ) ale coś tam naprawiali i teraz questy i prawie wszystko jest po angielsku.Niestety część "ważnych" questów zabugowali i nie działają.Pewnie będą poprawiać, bo na razie tylko zbierają info które zadanie i kiedy się buguje.Klan -SoA -powstanie dziś albo jutro. Jak będziesz w grze to pisz @PM gdy kogoś spotkasz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfiat Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Pograłem dziś kilka godzin, gra ma potencjał ale....jak zawsze musi być ale: 1) Apteczki i amunicja chyba tylko do kupienia.2) Spawn mutantów jest jakiś szalony.3) Jestem biedny jak mysz kościelna - nagrody za questy nie wynagradzają amortyzacji sprzętu i amunicji. Liczę na polski klan i zabawę w większym gronie, samemu nudno trochę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 Już dziś (lub jutro) powinieneś zacząć spotykać graczy z klantagiem SoA. Zagadaj i wstępuj w nasze szeregi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfiat Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Dziś nie pogram, ale jutro na pewno znajdę czas. Jest jakiś sposób komunikacji między członkami klanu jak np. teamspeak? mam dużo pytań, a widzę że Miedzieny to wyjadacz w tą grę - jest chyba 4 w rankingu na stronie razem z kolegą oloo, który też wymiata :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dopyl Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Nareszcie ! :D Po prawie roku czekania na wipe już straciłem nadzieje że kiedykolwiek nastąpi.... Zasysam nową wersje i wracam do gry :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaffciU Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Ma ktoś jakieś rady dla początkującego ? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 (edited) Tak. :DKrok 1 i najważniejszy -wstąp do SoAKrok 2 słuchaj rozkazów Zastosuj powyższe a staniesz się "hardkorem" i weteranem zony.PS. 2 najważniejsze NIE DENERWUJ lidera Edited February 16, 2014 by tom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaffciU Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 A jak wstąpić do SoA ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted February 19, 2014 Author Report Share Posted February 19, 2014 Normalnie :D Idziesz, patrzysz a tu bujają się kolesie z napisami SoA nad baniakami. Zatrzymujesz i nawijasz po naszemu. Powinieneś trafić na swojaków choć kilku mamy angielskojęzycznych :DI podstawą jest sprawdzenie ochotników na TS-ie bo wcześniej kilka razy trafiliśmy na minę w postaci graczy kompletnie oderwanych od rzeczywistości i potem były z nimi problemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaffciU Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 TS może być problemem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaklerR Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Narobiliście mi smaka już Zasysam i zaglądam do klanu soa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzepson Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Dobra chłopaki! Mam już wszystko i SZone Online ;) Wszyszedłem z Lubeczy i jestem... Nie wiem gdzie. Chciał bym dołączyć do SoA ale nie wiem jak was znaleść. Nie wiem... Może ts? Jeżeli tak to podajcie ip itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted February 26, 2014 Author Report Share Posted February 26, 2014 tsx29.net-speak.pl:6400 bez hasła.Najlepiej wejdź się przywitać na SoA/310 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaffciU Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Są jakieś wymagania wiekowe co do SoA ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfiat Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Do samego SoA raczej nie - po prostu przestrzegaj zasad klanu, ale jeśli chodzi o Ts'a to trzeba być po mutacji głosu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts