SmokeHead Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Witam wszystkim chciałbym z tuningować mój sprzęt a konkretnie laptopa IBM Lenovo t60 co ma pod maską:PCU : Intel centrino Duo t5500 1.66 ghz na rdzeniuRam: 2 Gb nie pamiętam jakieGPU: Ati Mobiliti Radeon X1300 512mbPłyta główna:LENOVO 2007YM1 model chipsetu to i945PM Procesor bez problemu wymienie na szybszy o wiele ale martwi mnie płyta główna, Ram i GPU Ponieważ kilka tygodni temu zakupiłem ARMĘ część pierwszą złotą edycję.I chcąc zagrać nie wczytuje do końca tekstur wczytując wczytuje i płynnie działa tylko modele z mydła siekierą chlastane coś doradzicie ? Czy zapomnieć i kupić coś nowego może stacjonarnego. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez SmokeHead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Podaj najpierw budżet żeby się zamknąć w jakiejś cenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmokeHead Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 1000 zł na tyle mnie stać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Ok, Tak więc 1000zł to nie jest budżet jeśli chcesz inwestować w całkowicie nowego laptopa, jeśli chodzi o upgrade laptopa to raczej nie ma sensu lepiej już kupić jakaś stacjonarkę do 1000zł zależy oczywiście do czego ten komputer ma służyć polecam ci te testy ostatnio prowadzone dotyczące wybory najlepszego PC do każdej kategorii cenowej Wracając do laptopa to musisz popatrzeć czy w ogóle jest opcja wymiany GPU bo często przylutowują ją do płyty głównej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmokeHead Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 dzięki chętnie zobacze a tu masz plusik do reputacji tego mi było potrzeba :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Prkatycznie nie istnieje pojęcie jak upgrade laptopa, co najwyżej możesz sobie zmienić procka (nie zawsze), dołożyć ramu albo SSD dołożyć. Tak czy siak w przypaku laptopów problem z grami leży głównie w GPU, który jeśli nawet nie jest przylutowany na stałe to koszty wymiany i dostępność części czyni taki zabieg totalnie nieopłacalnym. Jak chcesz pograć komfortowo to albo kup stacjonarny za 2 tys zł +, albo laptopa za 4 tys zł +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi