piotr12 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam.Mam pytanie odnośnie tworzenie plików dżwiękowych. Mam pliki z gry BF3 wszystkkie lecz interesują mnie te które podobne lub identycznesą w grze Stalker chciałbym wzbogacić mod-y o nowe pliki dzwiękowe i tutaj mam problem,przekonwertowałem je programemAny Audio Converter odpowiednio przyciąłem do rozmiarów oryginalnych plików z gry stalker i opisaniem ich nazwami jak w oryginale,lecz po dodaniu do gry nie odpala z takim logiem[error]Expression : ovi->channels==1[error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrSoundSoundRender_Source_loader.cppMoże ktoś podpowie jak takowe pliki zrobić,wiem że są takowe na forum do pobrania,lecz nigdzie nie ma opisu jak takowe zrobić do danej gry lub modyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jeśli mnie pamięć nie myli to chodzi o to, że trzeba zmienić ze stereo na mono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Pliki z BF 3 są w mono a nie wiem czy stalker ma w mono, i jeszcze jednopliki BF mają 3072Kbps a stalkera 80Kbps jak to zmienić,może szybkość odtwarzania powoduje błąd rozmiar przyciąłem do rozmiaru oryginalnego pliku lecz nie robiłem nić w częstotliwości odtwarzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Witam.Jeśli chcesz wyślij mi jakiś (lub wrzuć na jakiś hosting) mały plik przed przekonwertowaniem i po przekonwertowaniu.Coś poradzimy ;) PS.W modach do STALKERA pliki dżwiękowe są w formacie ogg i są mono.Ewentuanie mono z rozbitymi kanałami oddzienie lewy oddzielnie prawy kanał (np dźwięk w menu) P.S.2 - Mój SETNY post :) Edytowane 25 Stycznia 2015 przez kazik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Zaraz na zippyschare ci wrzucę http://www43.zippyshare.com/v/aEcS9XRs/file.html To są oryginalne pliki z BF3 Edytowane 25 Stycznia 2015 przez piotr12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zaraz na zippyschare ci wrzucę http://www43.zippyshare.com/v/aEcS9XRs/file.html To są oryginalne pliki z BF3 Pliki po przekonwertowaniu do ogghttp://przeklej.org/file/6PKcIS/Bullet.Craft.BF3.rar Do podmiany w modzie oczywiście z odpowiednią nazwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Powiedz mi jeszcze opis jak to skonwertować by dane w Kbps były zgodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Powiedz mi jeszcze opis jak to skonwertować by dane w Kbps były zgodne Możesz spróbować to zrobić darmowym programem Audacity.Po wczytaniu pliku do programu na dole po lewej trzeba zmienićPróbkowanie projektu (Hz) - z domyślnych 48000 na 41000.Potem na górze trzeba w zakładce Ścieżki wybrać opcję Ścieżka Stereo na MonoŻeby zapisać plik wybierasz zakladkę Plik -> Eksportuj AudioNastępie w nowym okienku nadajesz plikowi odpowiednią nazwępotem przestawiasz opcję Zapisz jako typ na Pliki Ogg Vorbis i zapisujesz.Powinno dzialać - gdyby coś pisz ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 o.k dzięki biorę się do dzieła :woot: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi