Garrett Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Dobry wieczór, to znów ja szukający pomocy w doborze odpowiedniego podzespołu. ^^ Jak sam tytuł mówi, tym razem chodzi o grafikę, gdyż moja dwuletnia GTX650 Ti nie dorównuje teraz procesorowi (i5-6600) i są straszne spadki wydajności, dlatego proszę Was o dobór rozwiązania, które będzie spełniało takie warunki: - cena +/- 2000 zł - producent: w sumie dowolny - nie stawiam na NVidię czy AMD, jednak taki MSi Radeon R9 390 ciągnie 275W i nie wiem czy przy zasilaczu 550W będzie możliwe zamontowanie takiej karty (CrossFire już na pewno odpada) - chyba najtrudniejsze: rozmiar karty - w obudowie nie mam zbyt wiele miejsca, producent podaje 305mm, ale do tego mam jeszcze wiatrak na przodzie co odejmuje kilka milimetrów, no i są jeszcze kable. Zmierzę jeszcze moją kartę i dam znać, ale myślę że DO 27/8 cm powinna jeszcze wejść. Z góry dziękuję za pomoc! PS: karta będzie kupowana dopiero w przyszłym roku, więc sporo się może zmienić (typu kolejna generacja Radeonów), ale pytam orientacyjnie gdyż w kartach jestem średnio obeznany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Witam serdecznie! Tak właśnie myślałem że z czasem będziesz chciał wymienić kartę graficzną.... Na dzień dzisiejszy i w/g podanych kryteriów (szczególnie długość karty graficznej) proponuje MSI GTX 970 GAMING 4G (26.9 cm długości) lub Asus Strix GeForce GTX 970 (28 cm długości). Obie karty zdobyły już zasłużone miejsce w sercach (i portfelach) graczy, z ciekawszych opcji wypada wymienić pół pasywny system chłodzenia w Asusie. TUTAJ znajdziesz zestawienie kart (benchmarki, podkręcanie, temperatury pracy). Nowe GeForcy z serii Pascal zapowiedziane są na pierwszy kwartał 2016 (najmocniejsze wersje) i później dopiero wydane zostaną inne wersje wydajnościowe. Zapowiedzi co do Pascali są szumne i buńczuczne i jeśli się sprawdzą to celowałbym właśnie w nie. As always - the choice is yours 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Ja bym Ci polecił tą kartę: http://uk.hardware.info/productinfo/254035/gigabyte-geforce-gtx-980-g1-gaming-4gb sam ją posiadam i sobie chwalę jest bardzo dobra w miarę cicha, dopiero robi się głośna gdy jej temperatura przekracza 80 stopni, ale to się bardzo rzadko zdarza a prędkość wentylatorów można samemu dopasować w/g potrzeb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Skłaniałbym się do poczekania na Pascala tak jak powiedział @Anton Gorodecki. Obecne karty z serii maxwell są dobre pod względem wydajność/cena natomiast nie obsługują w pełni DX12. Jeśli chcesz cieszyć się bajerami graficznymi przez lata i kupić kartę raz a porządnie to polecam poczekać do czasu premiery Pascala, która już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Tak szczerze mówiąc to nie ma pośpiechu, karta i tak by była kupowana w pierwszej połowie 2016. Poczekam na Pascale. ^w^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi