Junx Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Witam. Planuje zacząć nagrywać filmy na YT'a w celu pokazania Hybrid'a oraz postępów. Filmiki będą krótkie max kilka minut. Co potrzebuje: - Czym najlepiej nagrywać filmy - Kompresja filmów + zachowanie w miarę jakości obrazu Uwagi: - Pliki po obróbce muszą być w miarę małe max około 500 MB, mój internet nie nadaje się do wysyłania dużych plików - Program do kompresji mam Sony Vegas pro 13 - Maszynka do kompresji, i7 3770, 16 GB RAM oraz gigabyte 660 Czy nasi koledzy, którzy nagrywają na YT dłuższe filmy mogą się wypowiedzieć, mianowicie @blablabla oraz @Mnieciu z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 @Junx ja używam OBS-a. Z kofiguracją to musimy się ustnie dogadać. Materiały po zrenderowaniu Sony Vegas dla 720p mają +-350MB na 5 minut. Czyli ok 70MB na minutę filmu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 @Junx Nagrywanie: Zależy od karty graficznej, jeśli masz GTX (minimum seria 600) to polecam ShadowPlay (http://www.nvidia.pl/object/geforce-experience-shadowplay-pl.html) bardzo małe spadki fps i wysoka jakość lub OBS jak pisał @Mnieciu. By uzyskać dobrą jakość obrazu renderujesz w bit rate powyżej 10 000 (przy 20 000 nie ma zbytniej różnicy). Choć patrząc na twój sprzęt możesz spokojnie nagrywać OBS (zżera procka) a w vegasie dodać jakieś efekty, cięcia i przejścia. Najważniejsze jest to by nagrywać w formacie MP4. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 @blablablaHmmmmmmm..... Samemu może mi się to przyda Dziękuje z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Dawniej jak próbowałem się bawić w nagrywanie na YT to pomógł mi Bandicam, spadków przy nagrywaniu nie było żadnych. W porównaniu do FRAPSa to niebo a ziemia. Testowałem nawet na starym i powolnym lapku i też spadków przy nagrywaniu nie było (C2Duo, 3GB RAM, dysk 250GB 5400obrotów, Vista). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi