Saddam Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Mam problem z wojskowymi od Szerstiuka, u którego mam wykupić PDA Kreta. Jest on wrogi i co podejdę do niego to zaczyna strzelać wraz z żołnierzami i BTR'em. Te PDA z tuneli zabrałem zaraz po zabraniu dokumentów wojskowych. Potem tego Szerstiuka nie mogłem znaleźć i z fabułą leciałem dalej, dopiero teraz po x-16 wróciłem na Agroprom i znalazł się. Zabić się go chyba nie da bo próbowałem już paroma sposobami (między innymi minigun), dlatego pomyślałem że w plikach mógłbym zmienić relację z wojskiem i wtedy pogadać. Nie mogę znaleźć pliku game_relations, OP-2 mam wersję repack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Pliki game_relations.ltx docelowa ścieżka gamedata\config\creaturesgame_relations.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Właśnie jedyne pliki jakie mam w tym folderze. Dzięki za podesłanie tego pliku, spróbuję go wgrać i zobaczymy czy pomoże i czy gra nie wywali z błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Dlatego dograj mój plik. Jest to oryginalny plik z wersji repack bez żadnych zmian. A co do Szerstiuka prawdopodobnie postrzeliłeś go wcześniej podczas ataku na kompleks wojskowych. Czasami się tam plącze zamiast stać pod słupem. p.s. W wersji repack postacie kwestowe są nieśmiertelne. Edytowane 24 Maja 2017 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Wgrałem plik, zmieniłem wartość dla wojska na 5000 i dalej są na czerwono. Wartości zmieniam tylko w tym pliku game_relations.ltx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Zasad zmian w tym pliku nie znam. Jestem przy kompie jak chcesz wstaw załącznik sejwa. Mam postawioną OPę może coś wykombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 W załączniku wysyłam sejwa. testtest.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Sejw się wczytał jak coś wymyślę odezwę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Dobra, dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Z moich obserwacji wynika, że czasami trzeba zmienić wszystkie relacje GG z wybraną frakcją: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Dobra udało się, faktycznie przeoczyłem w zmianie wartości jedną kolumnę. W wierszu actor zmieniłem dla wojskowych na 3000, natomiast zapomniałem w wierszu military zmienić na actor. Udało mi się z nim pogadać i jest załatwione. Teraz pytanie czy jak przywrócę wartość aby wojsko było dalej wrogie to on będzie na agropromie i czy będzie dalej nieśmiertelny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Skasuj tamten plik który Ci podałem. Wczytaj mojego sejwa i graj. Im miej kombinowania w plikach tym lepiej wiem to na własnym przykładzie. Na bagienku zabrałem jakąś walizkę z dokumentami dla Sacharowa wytłukłem trochę żołnierzy. Szerstiuk nie jest wrogi trzeba było do niego podchodzić gdy stoi po słupem.test ok.ddstest ok.sav Edytowane 24 Maja 2017 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Tak chyba też zrobię, tym bardziej że nie miałem tego pliku game_relations.ltx Sejw działa, wszystko jest okej także dzięki wielkie za pomoc. Można ruszać dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 To trochę nie tak. Ty ten plik cały czas masz tylko jest spakowany w paczkach db w katalogu głównym gry. Co do OP-2 taka porada. Graj powoli dokładnie czytaj komunikaty i jak najmniej kombinuj z ulepszaniem gry A gdyby coś to pisz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Panowie. Może ktoś wie czemu Szerstiuk nie chce oddać PDA choć mam kasę i wódke? Chyba że 12 flaszek to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Bierz pod uwagę, że pytasz o OP-2 w którą jeśli ktoś grał to dawno... Przynajmniej ja nie pamiętam fabuły na wyrywki. Natomiast w takich sytuacjach najlepiej jest wstawiać sejwa. Edytowane 17 Grudnia 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 12 butelek to za mało, trzeba mieć 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi