The Witcher Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 AUTOR: Missile Ostatnio dużo szperałem w plikach Stalkerowskich Pomyślałem sobie, że za niektóre zadania otrzymujemy za mało wynagrodzenia. Poszukałem trochę i znalazłem plik odpowiedzialny nie tylko za to, co otrzymujemy po ukończeniu zadania, ale też za to, ile mamy na nie czasu, ile za nie reputacji dostajemy itp. A zatem: Wchodzimy w Stalker/gamedata/config/misc i otwieramy plik task_manager.ltx dowolnym edytorem, np. notatnikiem. Na samej górze będzie lista zadań, nieco w dół storyline task, zjeżdżamy jeszcze w dół i mamy coś takiego: (na przykładzie meduzy u Sida) [tm_find_artefact_1] type = artefact community = actor text = tm_find_artefact_1_text description = tm_find_artefact_1_descr parent = trader target = af_medusa reward_money = 1500 reward_reputation = +5 reward_rank = 1 reward_item = vodka time = 86400 ;idle_time = 84000 prior = 1 "reward money" - tu zmieniamy ilość kasy jaką otrzymujemy za wykonanie zadania. "reward reputation" - reputacja, jaką otrzymujemy za zadanie "reward item" - rzecz, jaką otrzymujemy za zadanie. Możemy wpisać np. : grenade_rgd5 - 1 granat grenade_rgd5, grenade_rgd5, grenade_rgd5, grenade_rgd5 - 4 granaty itd. medkit_army - woj. apteczka ammo_5.45x39_ap - amunocja, możemy dać też 5x56 itd. af_xxx - artefakt, np. af_crystal - otrzymujemy kryształ, af_soul - dusza itd. conserva - konserwa wpn_xxx - otrzymujemy daną broń, np. lr300, GP37, wpn_groza - otrzymujemy grozę itd. wpn_addon_scope_susat - otrzymujemy celownik SUSAT wpn_addon_grenade_launcher_m203 - granatnik ammo_vog-25 - ammo do granatnika VOG ammo_m209 - to też do granatnika tylko, że do M209 itd. Najfajniejsze jest to: reward_relation = freedom, +80 - tutaj pokazane jest czy stosunki z daną frakcją poprawiły się, czy pogorszyły po wykonaniu danej misji. Możemy dać, że zyskamy w oczach wolnościm jeśli z Czachą ich rozwalimy itp. Probowałem na jednej misji i działa, wolność była do mnie dalej neutralna. time = 86400 - jest to czas na dane zadanie. 86400 oznacza 1 dzień. Wystarczy pomnożyć przez siedem i mamy tydzień na zadanie(tak mi się wydaje, chociaż jeszcze tego nie próbowałem). Na razie próbowałem wszystko oprócz zmiany czasu w zadaniach i działa. Ustawiłem sobie np. vintoreza za przyniesienie meduzy sidowi i wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi