Skocz do zawartości

[CoC] JSGME

cichy

Rekomendowane odpowiedzi

Platforma: Call of Chernobyl (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 13.12.2016 r.
Autor: Alundaio

JonesSoft Generic Mod Enabler to aplikacja, która pozwala na łatwiejsze zarządzanie dodatkami do Call of Chernobyl.

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: ejFj9IA.jpg

• cichy promował(a) i podpiął/eła ten temat

@cichy Były przecież już problemy z nakładaniem na siebie np. dwóch różnych paczek broni i idąca za tym konieczność usunięcia wszystkiego i zainstalowania od nowa. Zastanawiam się, czy to rozwiązuje takie problemy, pozwalając na selektywną deinstalację tego, co nie trybi? Jeśli tak, to ja bym dodał link do tego tematu w pobieralni CoC, bo przydać się może wszystkim grającym. 

Tu dokładny opis w języku Angielskim - ja robiłem metoda prób i błędów - mój Eng jest do luftu. Deinstaluje dodatki do stanu pierwotnego:

Pokaż ukrytą zawartość

Dokładny TUTORIAL:

Pokaż ukrytą zawartość

W RAZIE PYTAŃ MOŻNA PISAĆ DO AUTORA: http://www.moddb.com/members/alundaio

ŹRÓDŁO: http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl

A co mi tam, nie idealnie, ale chyba zrozumiale:

1. Wypakowuj wszystko do głównego katalogu Call of Chernobyl.
2. Usuń istniejący folder gamedata, a tym samym zainstalowane dotychczas dodatki. Uruchom JSGME.exe, wybierz Tasks..., a następnie Generate snapshot of game files. Pozwoli to "naprawić" grę, jeśli zachodzi taka konieczność.
3. W Katalogu Call of Chernobyl\MODS utwórz osobne foldery dla każdego z dodatków. W JSGME możesz teraz wyłączać i włączać dodatki według własnego uznania.
4. Zainstaluj dodatki w nowych lokalizacjach. Dla przykładu: AO3 powinno znajdować się w Call of Chernobyl\MODS\AO3.1 v.5\gamedata

- JSGME nie scala plików, więc ważne, by uruchamiać tylko kompatybilne ze sobą dodatki;
- JSGME pozwala wybrać priorytetowe dodatki - sprawdza się to świetnie podczas naprawy kolejności instalacji, ale także pozwala na szybki start "czystej" gry.
- aktualizacje dodatków wymagają wyłączenia starszych wersji w JSGME, usunięcia ich plików i zastąpienia nowszymi w tej samej lokalizacji.

• Agrael zmienił(a) tytuł na [CoC] JSGME
  • cichy przestał(a) promować temat
  • Agrael odpiął/ęła ten temat