GhoulVampire Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Witam. Pobrałem ze stalkerteam.pl modyfikację AO3 wraz ze spolszczeniem do tej modyfikacji. Przed instalacją gra działała w języku polskim. Po zainstalowaniu moda a później spolszczenia coś się zepsuło i poza napisem "zew czarnobyla" w menu wszystko jest po angielsku. Bronie z modyfikacji działają i wyglądają świetnie. Polonizacja niestety nie. Modyfikacje włączone są w takim porządku (zdjęcie w załączniku). Cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Próbowałeś zmieniać język na pol w opcjach? Polonizacja działa doskonale, problem leży po stronie instalacji. Poprawna kolejność instalacji jest taka: CoC 1.4.22 Polonizacja CoC 1.4.22 AO 3.1 Polonizacja AO 3.1 Proponuję nie instalować przez Generic Mod Enabler, ale "staroświecko" ręcznie. PRZYPOMINAM tylko, że nadpisując pliki polonizacji innymi modami, które zmieniają tekst polonizacja nie będzie "działała" poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhoulVampire Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 "immortal companions" nie ingeruje w pliki spolszczenia, więc to nie jego wina. "Dan's Faction Overhaul" nie jest tu problemem. Próbowałem bez "xarshi warfare" i dalej nie działa. Kolejność jest poprawna. Skasowałem nawet mody i wgrałem ponownie. Dalej jest po angielsku. Przy zmienianiu języka w opcjach polski niby jest, ale bez polskich znaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 33 minuty temu, GhoulVampire napisał: Przy zmienianiu języka w opcjach polski niby jest, ale bez polskich znaków. Sprawdź plik ...gamedata/configs/localization.ltx. Powinien wyglądać tak: [string_table] font_prefix = _cent language = pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhoulVampire Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) Wygląda dokładnie tak. Wszędzie jest ustawiony polski. Nawet próbowałem reinstall gry robić i dalej to samo. EDIT: Poszedłem za Twoją radą i wgrałem modyfikacje bez tego programiku "Generic Mod Enabler". Teraz gra się nie chce uruchomić. W logach nie ma zupełnie nic. Edytowane 24 Marca 2018 przez GhoulVampire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Żeby nie być gołosłownym zainstalowałem AO 3.1 wraz ze spolszczeniem. Wszystko działa prawidłowo. Spoiler @GhoulVampire sprawdź proszę krok po kroku kolejność instalacji. Uruchom sobie najpierw czystego CoCa 1.4.22 PL i na niego nałóż AO 3.1 i jego polonizację. Być może archiwum z AO 3.1 jest niekompletne lub uszkodzone? Na pewno zainstalowałeś patch 1.4.22? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhoulVampire Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Usunąłem wszystko: modyfikacje i Call of Chernobyl. Pobrałem jeszcze raz i korzystając z Mod Enablera zainstalowałem mody. Język polski jest, ale opisy broni są po angielsku. Angielski znam dosyć dobrze, więc już teraz dam sobie radę. Dziękuję za pomoc i chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi