GhoulVampire Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Widziałem na filmiku jak gracz kazał swojemu towarzyszowi zakraść się do przeciwnika obróconego tyłem i zabić go z odległości paru metrów. Spróbowałem (przypadkowo) tego w swojej grze i efekty były... krótko mówiąc marne. Zabrałem 3 kolegów z bazy monolitu i poszliśmy odbić posterunek, na którym stacjonował oddział wroga składający się z dwóch stalkerów. Kazałem im wejść w tryb pasywny i wydałem komendę "zakaz używania broni". Rozkazałem im się skradać i podejść jak najbliżej przeciwników, którzy byli plecami do mnie i mojej drużyny. Gdy tylko moi dzielni wojacy wychylili się zza winkla rozpoczęli ostrzał, mimo że przeciwnik ich nie widział. Drugi raz próbowałem na trybie defensywnym, efekt był taki sam. Za każdym razem gdy przemierzamy Zonę i w pobliżu pojawi się jakiś przeciwnik to moja wesoła kompania od razu do niego biegnie i próbuje zastrzelić... nawet gdy wydaję im komendę, aby podążali za mną i żeby nie angażowali się w żadne starcia. Czy tak powinno być czy po prostu ja zawsze mam problemy? https://www.youtube.com/watch?v=n9tKl7OWxQc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGZOdaw Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) @GhoulVampire Zrób sobie hotkey zmiany taktyki, a potem sobie przyłączaj w grze. Ja tak zrobiłem i czasami mam jak ty, wtedy po prostu klikam ten klawisz dopóki nie wyświetli się na środku ekranu napis "Passive Mode". Czasami się sam zmienia (po wczytaniu) ale jest ponoć "Passive Mode". Edytowane 26 Marca 2018 przez EGZOdaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhoulVampire Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 A myślisz, że tam nie szperałem? Nie chodzi mi o bindowanie komend na klawisze... tylko o to, że mimo trybu pasywnego/defensywnego oni i tak strzelają do wszystkiego co się rusza. Potrafią dostrzec przeciwnika nawet gdy jest oddalony o kilkaset metrów w jakichś krzakach czy budynku i wbrew moim rozkazom zawsze, podkreślam ZAWSZE (niezależnie od wydanych komend i rozkazów) biegną i zaczynają rozwałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGZOdaw Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Teraz, GhoulVampire napisał: wbrew moim rozkazom zawsze, podkreślam ZAWSZE (niezależnie od wydanych komend i rozkazów) biegną i zaczynają rozwałkę. To ciekawe, spróbuj sposób co podałem wyżej bo właśnie zrobiłem edycję posta. (Napisałem odpowiedź zanim skończyłem czytać :facepalm:) Może podaj wersję CoCa (ale to raczej nie ma znaczenia, chyba że instalowałeś mody nie do końca działające z tą wersją) i mody/addony. Oczywiście nie podawaj tych graficznych ani dźwiękowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhoulVampire Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 10 minut temu, EGZOdaw napisał: Może podaj wersję CoCa (ale to raczej nie ma znaczenia, chyba że instalowałeś mody nie do końca działające z tą wersją) i mody/addony. Zmianę taktyki mam przypisaną pod "NUMPAD1" i korzystam z tego binda cały czas. Opcji dialogowej użyłem może ze dwa razy. Czy bind czy dialog, towarzysze zachowują się tak samo. Denerwowało mnie ciągłe umieranie towarzyszy, więc zainstalowałem moda "Immortal Companions". Może to jego wina? Wersja gry to 1.4.22 i wszystkie moje mody pobrałem pod tę wersję. Cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGZOdaw Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 1 minutę temu, GhoulVampire napisał: Denerwowało mnie ciągłe umieranie towarzyszy, więc zainstalowałem moda "Immortal Companions". Może to jego wina? Bardzo możliwe, chociaż może to powodować również śmieciowy "Faction overhaul". A może to Warfare które w wersji dla 1.4.22 jest dosyć zbugowane. Sprawdź bez tych modów (wszystkich 3), potem jak będzie działać dodawaj kolejne i napisz który powoduje problem. I na twoim miejscu bym nie korzystał z JSGAME, lepiej robić to "manualnie" (nie ma żadnej różnicy. Z JSGAME czasami łatwiej odinstalować problematyczny mod jeśli mocno ingeruje w pełno configów i skryptów, a komuś się pomieszało albo nie może znaleźć podstawowego moda) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi