lucas7911 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Witam, grając już kilka dni w LA DC zachciało mi się zmienić udźwig postaci, znalazłem odpowiednią modyfikację, zrobiłem kopię folderu gamedata i podmieniłem pliki, podczas uruchomienia gry crash "Can't open section 'monster_base" pomyślałem że dam sobie spokój i wrócę z powrotem do oryginalnych plików, po skopiowaniu wyskakuje crash Expression : fatal error Function : CInifile::r_section File : Xr_ini.cpp Line : 516 Description : <no expression> Arguments : Can't open section 'weapon_base' Deinstalacja z usunięciem pozostałych plików, ponowna instalacja + pliki spolszczenia - to samoDeinstalacja z usunięciem pozostałych plików, ponowna instalacja na innym dysku, uruchomienie - sukcespodmieniłem pliki do spolszczenia i ten sam błądŚciągnąłem pliki spolszczenia z innej strony podmieniłem i to samo, cały czas błąd przy uruchomieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 @lucas7911 - A nakładasz spolszczenie na wersję LA zgodną z wersją spolszczenia? Są wersje nowsze niż spolszczenie i jak je zainstalowałeś może czegoś w spolszczeniu brakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas7911 Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Tak obie wersje to 1.4005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 @lucas7911 Spróbuj uruchomić na jakimś wcześniejszym sava. Albo zabezpieczyć katoalog z zapisami ( najlepiej przenieść poza grę ) i uruchomić nową grę, zrobić zapis. Wyjść na pulpit i przekopiować pliki zapisów z przeniesionego katalogu. Dwa ostatnie powinny całkowicie wystarczyć. I znów uruchomić grę z któregoś z nich. A przede wszystkim zobacz, czy w paczce na zmianę udźwigu, nie ma jakiegoś pliku ładowane go gdzie indziej niż gamedata. Chociaż nie powinno takiego być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas7911 Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Nie mogę nawet uruchomić gry, savy mam skopiowane ale BUG jest na samym początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 @lucas7911 - Przed uruchomieniem gry, przemianuj istniejący plik user.ltx, lub go zwyczajnie usuń. I nowa gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas7911 Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Niestety nic nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas7911 Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Pomógł podpowiedziany powyżej pomysł, usunąłem wszystko co związane z grą ( łącznie z dodatkami typu OpenAL itd) przeczyściłem dysk Ccleanerem , ponowna instalacja uruchomienie w oryginalnej wersji po ENG, kilka minut gry i wyłączyłem , skopiowałem dwa ostatnie SAVE ze skopiowanego wcześniej folderu, uruchomiłem ponownie pograłem chwilę , zapisałem swój SAVE ( gra cały czas po ENG ) wyłączyłem i wrzuciłem spolszczenie, gra uruchomiła się bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 @lucas7911 - Ale przy takiej kombinacji, że grasz po angielsku i po jakimś czasie dopiero nakładasz spolszczenie, może skutkować wieloma błędami w nazewnictwie. Nadal będą one po angielsku. Tyle tylko ze ze względu na takie samo kodowanie, nie będzie "robali" jak przy grażdance. Mod te nazwy zapisuje w swojej pamięci. Jeśli gra Ci działa prawidłowo, zacznij nową grę ze spolszczeniem i dopiero graj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas7911 Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Spolszczenie wrzuciłem zaraz po uruchomieniu gry, dokończyłem misje na wysypisku, cały Agroprom i gram dalej, żadnych błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Nie wiem jak to rozwiązano w LA, ale pliki angielskie niosą angielskie nazewnictwo. Może to wyjść przy powrocie na pierwszą lokację. Gra jest sama w sobie błędogenna, tak że lepiej zagraj od nowa na spolszczeniu ( nie zaszedłeś przecież za daleko ) niż byś trafił na problemy w późniejszym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi