LordDino Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Czy da się ulepszyć te 2 bronie?? (ewentualnie 1 którą i gdzie) Bo patrzyłem u Powinności, Wolności u Stalkerów i nic. Broń: HK g-36 FN f-2000 Gram na Random mode i nie wiem czy w innych sytuacjach da się mieć ta broń, a w związku z tym ulepszać. Wiem tylko że FN można dostać na końcu nie ulepszony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Fn można ulepszać w bazie czystego nieba, a czy GP można gdziekolwiek -nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 ooooooo to już się tam wybieram w te pędy że się tak wyrażę :( [ Dodano: 2008-11-19, 23:06 ] No i byłem zobaczyłem i nie ulepszyłem, niestety ten patent z upgradem w bazie CS to chyba lekka ściema niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Da sie i ta i ta giwere w bazie CS na 1.5.07. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 A no może i się ale się cholerka gra na 04 i się nie pomyślało o tym ot głupek :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Sciagnij 07. Naprawde czuc roznice :-P. G36K jest najszybkostrzelniejsza bronia w grze po tuningu w ta strone i sie prawie nie zacina jak dla mnie to lepszy niz FN2000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Windmaker Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 G36 na max celnośc i zapomnij o SVD czy Vinterozie. Na RM da sie ulepszyć tę broń w bazie Wolności na 100%, ale na 07 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 To w końcu 07, to 06, czy 06, to był babol i należy 07 zainstalować. I random 07 'łyknie', czy też trzeba od początku instalować. Wiecie co, Czyste Niebo tak mnie już zmęczyło niedoróbkami, jak żaden inny program. :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 ja grałem na Random na 1.07 i to instalowany patch w ciągu grania i wsio chodziło więc nie powinieneś mieć problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 A dziękuję serdecznie, zaraz zainstaluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp3cu Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Jeśli chcesz ulepszyć dowolną broń u jakiegokolwiek technika wystarczy z edytować plik o nazwie stalkers_upgarde_info.ltx który znajduje się w gamedata\config\misc\stalkers_upgarde_info.ltx tam znajduje sie zestawienie broni i kombinezonów które Ulepszaja dani technicy wystarczy dopisać do listy broń lub kombinezon który chcesz ulepszyć I niech moc będzie z tobą :( Podaje wygląd pliku dla technika z czystego nieba : ;************************************************ ;************** Marsh CS mechanic *************** ;************************************************ [mar_csky_tech] wpn_bm16 wpn_toz34 wpn_pm wpn_pm_up wpn_pm_9x19 wpn_fort wpn_fort_up wpn_hpsa wpn_wincheaster1300 wpn_mp5 wpn_ak74u wpn_ak74 wpn_ak74_up wpn_ak74_up2 wpn_lr300 wpn_pkm novice_outfit cs_light_outfit cs_heavy_outfit stalker_outfit [mar_csky_tech_upgr] up_sect_ac_ak74u = false up_sect_ac_mp5 = {+info_up_ac_mp5} up_sect_bd_mp5 = {+info_up_bd_mp5} up_sect_a_novice_outfit = {+info_up_a_novice_outfit} up_sect_a_cs_light_outfit = {+info_up_a_novice_outfit} up_sect_a_cs_heavy_outfit = {+info_up_a_novice_outfit} up_sect_a_stalker_outfit = {+info_up_a_novice_outfit} up_sect_ab_pkm = false up_sect_cd_pkm = false up_sect_abcd_pkm = false Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Wszystko fajnie, tylko na jakim patchu, modzie itp.Gra jest bardzo kapryśna :-( . Dlaczego pytam, na różnych modach, bronie mają różne nazwy.Zacznie ktoś grzebać w plikach, a często nie robi się kopii zapasowych i kucha, gra zacznie się sypać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Trzeba tylko wypakować pliki - i do katalogu wejść, pozmieniać, potem wrzucić foldery z tym plikiem do gamedaty. Jaki patch? Taki, jaki masz obecnie zainstalowany. Ponieważ, między patchami są spore zmiany, ale głównie w skryptach, itd. a nie w nazwach broni, plików, to jest (prawie) takie same, jak na czystej. Podsumowując, jeśli chcesz się do tego brać, to zrób kopię zapasową, zaopatrz się w Data Unpackera (czy jakoś tak) i ruszaj do boju. Jak masz jakieś pytania, to pytaj :-) Ważne, (jak już pisałem wyżej) aby zmieniony plik zapisać, po czym stworzyć folder gamedata, po czym wrzucić do niego te wszystkie foldery i plik(i) - przykładowo - w wypakowanym jest: a/b/c/def_ghi to i w gamedacie musisz to samo zrobić; czyli: gamedata/a/b/c/def_ghi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp3cu Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Broń i kombinezon trzeba wpisać w odpowiednim miejscu czyli zgodnie z lista tak jak w pliku trader trader.ltx Mozna też stworzyć swoją własną odmianę broni już zmodyfikowaną. Ja stworzyłem ostatnio Lr 300_up2 (końcówka _up i up2 -oznaczaja że broń jest juz zmodyfikowana) niestety z braku amunicji na bagnach nie przydaje się :(. Kombinuje teraz nad modyfikacja skrytek aby powrzucać tam troche innego typu amunicji ale niestety Stalker CS jest ciężki do modyfikacji. A szukam w ciemno. Spróbuje przezbroić stalkerów z czystego nieba może zostawia troche amunicji.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Koledzy, pytanie zadałem 'pro forma', ponieważ dużo Gości na Forum, może wstydzić się zapytać, o takie drobiazgi, jakie dla Was są proste i zrozumiałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp3cu Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Bronie sie nazywaja innaczej tylko w opisie ale w plikach ltx maja jednakowe sygnatury np kałasznikow wpn_ak47 i we wszystkich plikach *.ltx tak jest nazywany we wszystkich patchach i modach i wersjach gry a zmodyfikowana wersja kalasznikowa ma sygnature wpn_ak47_up lub wpn_ak47_up2 co oznacza _up =upgrade przy czym up2 ma z regóły wiecej modyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 I teraz spójrzcie, okiem gracza/usera, który nie ma pojęcia, o plikach, katalogach itp. Jak ma to spożytkować?. To, dla takiego człowieka trudne.Wiele pytań na forum, dotyczących instalacji dodatków, jest infaltylne. Dla posiadaczy 'wiedzy', może śmieszne. Ale , moim zdaniem KLIKNIJ , to forma bardziej odpowiednia.Chyba,że chcemy forum dla zamkniętej społeczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 I teraz spójrzcie, okiem gracza/usera, który nie ma pojęcia, o plikach, katalogach itp. Jak ma to spożytkować?. To, dla takiego człowieka trudne.Wiele pytań na forum, dotyczących instalacji dodatków, jest infaltylne. Dla posiadaczy 'wiedzy', może śmieszne. Ale , moim zdaniem KLIKNIJ , to forma bardziej odpowiednia.Chyba,że chcemy forum dla zamkniętej społeczności. I tu ma kolega racje, ja do tej pory wszystkiego za bardzo nie łapie chociaż siedzę tu z wami jakiś czas już, a na początku to była do mnie zupełnie czarna magia. a że to jest mój temat to na początku chodziło mi o ulepszenie w grze i jeżeli by się tego nie dało zrobić to bym nie robił sam, nie kombionwał bym z plikami bo jak dla mnie coś nie jest dostepne to taki powinno być a nie od razu terminator, który wchodzi pomiędzy 12 Bandytów i ich likwiduje, czasem lepiej pozostawić grze pewna przewagę. Tak według mnie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi