Killer84 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Jaka jest waszym zdaniem najbardziej uniwersalna broń w grze? W mojej opinii jest to Obokan ulepszony w stronę szybkostrzelności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 WSS Wintoriez też w dalszej części gry jest powszechny, jednak tutaj karabin ten jest po prostu słaby. U mnie najczęściej sprawdzał się zwykły PM Makarow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ale on jest dużo słabszy od Obokana. [ Dodano: 2008-12-26, 18:05 ] Poza tym Wintoriez jest po prostu cienki, ni to snajperka ni to to szturmowiec. Ze snajperek najlepszy jest Dragunow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Gdzieś już pisałem, że połowę gry przeszedłem za pomocą PMM, AN-94 Abakan to dobra rzecz. Najlepszą i uniwersalną bronią w Czystym Niebie jest bez wątpienia H&K G-36, podobno trudno dostępny (najprościej jest go zdobyć wykonując pewne zadanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ciekawi mnie FT300M, bo nie miałem go w Clear Sky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Karabin: moim zdaniem S.A 'Avalanche' (zmodyfikowany Wintar BC) z zamontowanym celownikiem i ulepszeniem na maksymalną celność. Amunicja 9x39 mm. Pistolet: Colt Kora 919 z powiększonym magazynkiem i ulepszoną celnością. Amunicja .45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Wiem dostaje się go od Leśnika za Kompas. Mimo to obstaję przy Obokanie (wolałbym posługiwać się terminologią z gry), ma większy magazynek i łatwiej o ammo, choć nie tak jak o ammo do karabinków NATO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Wiem dostaje się go od Leśnika za Kompas. Mylisz się, od Leśnika dostajesz ulepszonego Wintara BC. Avalanch to inna broń z doczepianym celownikiem. Możesz strzelać seriami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Z Obokanem jest problem, gdy jesteś w Wolności. Ja wykorzystałem (tak mi się wydaje) błąd gry, dzięki któremu, nawet po zdobyciu bazy Powinności możesz go ulepszyć u ich technika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Fn2000 z tuningiem na szybkostrzelnosc. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Faktycznie masz rację z tym Avalanchem. To co z tym FT200M? [ Dodano: 2008-12-26, 19:16 ] Jak go znaleźć, bo nie mogę go nigdzie kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Nie dubluj postów w dwóch tematach. Można go znaleźć tylko w Sarkofagu. H&K G36C i L85A2, IMHO są najlepsze i najbardziej uniwersalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Dwa pierwsze są za bardzo awaryjne, co do trzeciego mógłbyś podać terminologię z gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Filip podal nazwy dwoch broni, a zeby bylo smieszniej g36 jest bardzo sprawne i prawie w ogole sie nie psuje. :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 A poszukać, to nie można? Podawałem nazwy broni w grze i ich odpowiedniki, w którymś temacie, wystarczy poszukać. Albert, jako mod powinieneś być bardziej roztropny :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Co myślicie o "Trofiejnym AK74"? Niby nic specjalnego, ale na krótki dystans naprawdę się sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Nazwa mi nic nie mowi. Mogl bys napisac ja normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ta broń dokładnie się tak nazywa (w jej opisie jest napisane, że to legendarny oręż). Jest bardzo szybkostrzelna i używa tylko amunicji ze snajperek. Możesz ją zdobyć w Kordonie wykonując chyba trzecie z kolei zadanie dla któregoś z dowódców polowych Neutralnych Stalkerów (wcześniej musisz wykonać zadania o "Magicznej wódce" i apteczce NPR). Dostaniesz namiary na tajny schowek we wschodnim Kordonie (trochę trzeba się namęczyć, żeby dostać się do niego) i już masz Trofiejniaka, którego oczywiście nie musisz oddawać dowódcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Mogl bys zrobic screen shota-a i nam pokazac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Sorry, jestem tu w miarę nowy i nie wiem jak to zrobić. Mam tego screenshoota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Możesz np. zuploadować na rapidshare.com, oczywiście w archiwum, wstawić link, my ściągniemy. Możesz też, wgrać na imageshack.us, ze wstawionego screena skopiować link (imageshack.us/xxx/ itd.) w BB Code, w link(link musi być do tego przeznaczony, będzie tam jeden taki). Lecz nie zawsze działa. Albo po prostu wstawić link z imageshack :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 to jest to zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Mogl bys dokladnie napisac co trzeba zrobic zeby go zdobyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Możesz ją zdobyć w Kordonie wykonując chyba trzecie z kolei zadanie dla któregoś z dowódców polowych Neutralnych Stalkerów (wcześniej musisz wykonać zadania o "Magicznej wódce" i apteczce NPR). Dostaniesz namiary na tajny schowek we wschodnim Kordonie (trochę trzeba się namęczyć, żeby dostać się do niego) i już masz Trofiejniaka, którego oczywiście nie musisz oddawać dowódcy. To chyba dokładnie. ;-) Popatrz po zadaniach, może będzie jakieś takie. :-) Wiesz, Killer, nie wiem co o nim myśleć. Trochę podrasowany, ale gdyby nie nazwa, pomyślałbym, że to zwykły AKM. ale na krótki dystans naprawdę się sprawdza. Hm... Na krótki dystans najlepsze są pistolety, szczególnie z mocniejszą amunicją, więc za plus tak do końca tego wziąć nie można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Jasne. Po pierwsze nie możesz mieć zatargów z Neutralnymi Stalkerami (najlepiej , żeby byli przyjaźnie nastawieni, wtedy szybko dostaniesz to zadanie). Musisz udać się do Kordonu, do głównej bazy Stalkerów. Następnie podchodzisz do któregoś z dowódców oddziałów i w menu rozmowy wybierasz opcję, czy możesz w czymś pomóc. Najpierw pewnie dostaniesz zadania o zdobyciu jakiegoś miejsca, choć to nie jest regułą. Jeśli jednak tak będzie, wykonaj je. Później powinieneś mieć zadanie zdobądź przedmiot : "magiczna wódka" (jest na zachodzie, w plecaku pod wagonem przy torach, będzie na PDA). Później pewnie dostaniesz zadanie o zdobyciu apteczki specjalnej NPR 21 (jest w bazie wojskowej na południu, jest to dość trudne zadanie). Następnie powinieneś mieć zadanie zdobądź Trofiejnego Akm. Lokalizacja jest podana na PDA (znajduje się on lodówce na strychu - w zabudowaniach o nazwie chyba Plac Maszynowy w południowo - wschodnim Kordonie). Czasem bywa tak, że gdy spytasz dowódcę oddziału w czym możesz pomóc, on odpowie, że nie możesz. Wtedy nie należy się zniechęcać i za jakiś czas spróbować ponownie. Wystarczy trochę cierpliwości. [ Dodano: 2008-12-27, 17:59 ] Ta broń ma dwie podstawowe wady 1. Nie można doczepić do niej celownika. 2. Nie można jej ulepszyć. PS. Spróbujcie nią trochę pograć, to może się do niej przekonacie. W końcu to chyba jedyna "legendarna oręż" w grze. [ Dodano: 2008-12-27, 18:11 ] W tym karabinie możemy używać tylko amunicji do snajperek lub do RKM, już nie pamiętam dokładnie, więc zadaje on dość spore obrażenia. [ Dodano: 2008-12-28, 00:06 ] Ja wcale nie używam pistoletów, jest to tylko dodatkowe obciążenie i są po prostu cienkie. [ Dodano: 2008-12-28, 20:49 ] Gdzie można znaleźć SWU (u handlarza Wolności mogę kupić tylko SWD) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi