MajsteRF_120rc Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Zespawnowałem sobie samochód UAZ z Ukraińskiej armii. Po jakimś czasie jazdy pojawił się problem z sterowaniem. wcześniej było tak: W - do przodu S - do tyłu A - w lewo D - w prawo A teraz jest tak: W - do tylu (jedzie powoli, tak jakbym wsteczny wrzucił) S - do przodu A - w lewo D - w prawo Poza samochodem chodzi się normalnie. Gdy zespawnowałem inny samochód, też sterowanie było normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 @MajsteRF_120rc Widzę, że nie znasz pewnego sekretu modów. Prawidłowe sterowanie mieć będziesz tylko w tedy, kiedy przed wysiądnięciem z pojazdu ustawisz go przodem dokładnie na północ. Widocznie samochód stał inaczej, a Ty musiałeś wczytać zapis zrobiony po wyjściu. Zginąłeś, lub przerwałeś grę. Ale to nie problem. Wsiądź do auta z nieprawidłowym sterowaniem, pomęcz się aby ustawić go przodem na północ, wysiądź, zrób zapis, wyjdź z gry i wczytaj ten ostatni zapis. Sterownie będzie prawidłowe z W do przodu. Dotyczy to tylko jednego auta. Jak ich masz kilka, to każde robisz z osobna. Chyba, że te auta masz na jednej lokacji blisko siebie, to ustaw wszystkie na północ przed zapisem I o tej północy nie wolno Ci zapomnieć, bo znów będziesz miał zabawę opisaną wyżej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Na szybko wpisałem problem w przeglądarkę i wydaje się, że problem ten występuje już od paru lat. Ktoś podał rozwiązanie " You must direct forward part of car on north and reload save" "Musisz skierować przednią część pojazdu (pewnie siedząc w nim) na północ i zapisać i wczytać". Może zadziała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajsteRF_120rc Opublikowano 30 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 @LisKotDzięki za pomoc. Spróbuję później i odpiszę czy działa @LisKotDzięki ci wielkie! zadziałało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 @MajsteRF_120rc A moją podpowiedź czytałeś? Dałem Ci szersze wyjaśnienie, oraz wskazówkę na dalsze postępowanie z samochodami w grze. Chyba, że chcesz co chwilę naprawiać sterowanie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajsteRF_120rc Opublikowano 30 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 @kondotierTeż masz rację. Tak samo dziękuję. po prostu twoja odpowiedź później się wczytała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi