OldMan Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Tytuł oryginalny: Тёмная сторона Кордона: Пролог Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 10.08.2024 r. Autor: It's boomer Autor spolszczenia: Śr. długość rozgrywki: ok. 30 ~ 60 Minut. OPIS: Spoiler W inny sposób tą modyfikację można by nazwać "Obcy Wśród Obcych 3: Epilog", ponieważ ten mod jest krótką kontynuacją historii stalkera Lichego. A teraz o fabule: Stalker Lichy znajduje nieznany artefakt w laboratorium X-18. Jak się później okazuje, nie ma on znanych właściwości takich jakie występują w innych artefaktach, ale jedno jest pewne: trudno się go pozbyć. Artefakt zostaje sklasyfikowany jako "pasożyt", ponieważ może teleportować użytkownika w dowolne miejsce w Zonie w dowolnym momencie... A tymczasem na Kordonie stalkerzy nadal są zarażani nieznanym wirusem. Przed zagraniem w mod autor poleca zapoznać się z trylogią modów "Obcy Wśród Obcych", aby lepiej zrozumieć fabułę. PORADY: Spoiler Jest to czwarta modyfikacja autora. Ten krótki prolog jest kontynuacją historii stalkera Lichego i początkiem nowych wydarzeń. Oto kilka wskazówek i ostrzeżeń, jak zwykle: - Oryginalny Zew Prypeci jest wymagany; - Częściej twórz twarde zapisy stanu gry; - Autor grał w moda na Pełnym oświetleniu dynamicznych i nigdy nie miał wylotów. Testował, biegał, grał od początku do końca - nie miał żadnych wylotów. Tester grał na innym oświetleniu i złapał 2 wyloty, które na szczęście udało się naprawić poprzez proste ponowne uruchomienie moda; - Ten mod to półgodzinny prolog do przyszłej modyfikacji "Ciemna strona Kordonu", trwający jak każdy mod It' boomera - do 2,5 godziny. Od razu warto wspomnieć, że ten mod na razie jest tylko w planach. Autor nie wie, kiedy zacznie nad nim prace; - Przy wysokich ustawieniach graficznych mod może długo się ładować; - Nikogo nie powinno dziwić, że w nazwie moda jest mowa o Kordonie, ale większość czasu spędzamy w innej lokacji. Jest to, jak zostało wcześniej wspominane - prolog do głównego moda i kontynuacja historii Lichego, która rozpoczęła się OwO ep.3 - W modzie znajduje się tajne osiągnięcie! "Rozglądaj się jak stalker". Aby je zdobyć, musisz znaleźć 3 PDA ukryte na głównej lokacji. Zaznacza się, że pełne przejście modyfikacji zajęło autorowi około 45 minut. Ile czasu zajmie to grającemu - nie wiadomo. Tak, autor już czeka na AP-Pro na hejterów krótkometrażowych modów. Początkowo ten prolog miał nie istnieć. ale plany It's boomera zmieniła premiera Stalkera 2, a następnie jej kolejne przesunięcie. GALERIA: Spoiler W MODZIE WYKORZYSTANO: Spoiler В модификации использованы: - Jeden model NPC zapożyczony z True Stalker - NPC_for_MSG_1 (niektóre modele NPC-ów) - Pogoda CGIM 2 - Paczka broni CoP Weapons Replacer - Detektor* z moda Dead City: Epiloque (nie bijcie) ... i inne rzeczy z internetu W modzie można usłyszeć głosy: Its boomer PugachGO Jurij LINKI DO POBRANIA: Spoiler Uwaga! Niektóre postacie w modyfikacji mogą używać tak zwanego "młodzieżowego slangu". Jeśli ktoś ma do tego negatywny stosunek - i tak spróbujcie przejść mod. Niektóre momenty mogą powodować uczucie tak zwanego "cringe'u". Do ludzi nienawidzących modów krótkometrażowych - mod nie jest dla was. Jeśli mimo to zdecydujecie się w niego zagrać - nie piszcie potem na AP, że was nie ostrzegałem. Google: https://drive.google.com/file/d/1xzh8tnJzZGWlrwPl7u9FZrKvJp6KGyti/view Mediafire: https://www.mediafire.com/file/x1g4kerhh6i8zev/STALKER+DSoE.7z/file INSTALACJA: Spoiler Autor nie opisał sposobu instalacji. Ja zrobiłem to tak, że miałem gotowa kompilację OwO ep.3 1. Zrobiłem jej kopię 2. W kopii usunąłem katalogi bin i gamedata. 3. W to miejsce przekopiowałem wypakowane pliki nowo pobranego moda. 4. Wszystko ustawiłem na max i mod (jak na razie) śmiga WSPARCIE DLA AUTORA: Spoiler Jeśli modyfikacja się komuś spodobała i chciałby wesprzeć autora finansowo: Sber: 2202 2012 3426 7694 Źródło: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia (edytowane) Coś tak czułem, że jeśli ktoś prędko nie wrzuci tego moda, to zrobisz to ty. Wyśrodkuj grafikę. (ta przed tytułem) Inne z resztą też. Edytowane 11 Sierpnia przez LisKot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Początek - migawki z Kordonu, Limańsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi