Skocz do zawartości

Ciemna strona Kordonu: Prolog

OldMan

Rekomendowane odpowiedzi

image.png

Tytuł oryginalny: Тёмная сторона Кордона: Пролог
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 10.08.2024 r.
Autor: It's boomer
Autor spolszczenia:
Śr. długość rozgrywki: ok. 30 ~ 60 Minut.

OPIS:

Spoiler

W inny sposób tą modyfikację można by nazwać "Obcy Wśród Obcych 3: Epilog", ponieważ ten mod jest krótką kontynuacją historii stalkera Lichego. A teraz o fabule:

Stalker Lichy znajduje nieznany artefakt w laboratorium X-18. Jak się później okazuje, nie ma on znanych właściwości takich jakie występują w innych artefaktach, ale jedno jest pewne: trudno się go pozbyć.
Artefakt zostaje sklasyfikowany jako "pasożyt", ponieważ może teleportować użytkownika w dowolne miejsce
w Zonie w dowolnym momencie...
A tymczasem na Kordonie stalkerzy nadal są zarażani nieznanym wirusem.

Przed zagraniem w mod autor poleca zapoznać się z trylogią modów "Obcy Wśród Obcych", aby lepiej zrozumieć fabułę.

PORADY:

Spoiler

Jest to czwarta modyfikacja autora. Ten krótki prolog jest kontynuacją historii stalkera Lichego i początkiem nowych wydarzeń. Oto kilka wskazówek i ostrzeżeń, jak zwykle:

- Oryginalny Zew Prypeci jest wymagany;

- Częściej twórz twarde zapisy stanu gry;

- Autor grał w moda na Pełnym oświetleniu dynamicznych i nigdy nie miał wylotów. Testował, biegał, grał od początku do końca - nie miał żadnych wylotów. Tester grał na innym oświetleniu i złapał 2 wyloty, które na szczęście udało się naprawić poprzez proste ponowne uruchomienie moda;

- Ten mod to półgodzinny prolog do przyszłej modyfikacji "Ciemna strona Kordonu", trwający jak każdy mod It' boomera - do 2,5 godziny. Od razu warto wspomnieć, że ten mod na razie jest tylko w planach. Autor nie wie, kiedy zacznie nad nim prace;

- Przy wysokich ustawieniach graficznych mod może długo się ładować;

- Nikogo nie powinno dziwić, że w nazwie moda jest mowa o Kordonie, ale większość czasu spędzamy w innej lokacji. Jest to, jak zostało wcześniej wspominane - prolog do głównego moda i kontynuacja historii Lichego, która rozpoczęła się OwO ep.3

- W modzie znajduje się tajne osiągnięcie! "Rozglądaj się jak stalker".
Aby je zdobyć, musisz znaleźć 3 PDA ukryte na głównej lokacji.

Zaznacza się, że pełne przejście modyfikacji zajęło autorowi około 45 minut. Ile czasu zajmie to grającemu - nie wiadomo.

Tak, autor już czeka na AP-Pro na hejterów krótkometrażowych modów. Początkowo ten prolog miał nie istnieć. ale plany It's boomera zmieniła premiera Stalkera 2, a następnie jej kolejne przesunięcie.

GALERIA:

Spoiler

3.png

1.png

2.png

W MODZIE WYKORZYSTANO:

Spoiler

В модификации использованы:

- Jeden model NPC zapożyczony z True Stalker

- NPC_for_MSG_1 (niektóre modele NPC-ów)

- Pogoda CGIM 2

- Paczka broni CoP Weapons Replacer

- Detektor* z moda Dead City: Epiloque (nie bijcie)

... i inne rzeczy z internetu

W modzie można usłyszeć głosy:

Its boomer

PugachGO

Jurij

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Uwaga! Niektóre postacie w modyfikacji mogą używać tak zwanego "młodzieżowego slangu". Jeśli ktoś ma do tego negatywny stosunek - i tak spróbujcie przejść mod. Niektóre momenty mogą powodować uczucie tak zwanego "cringe'u". Do ludzi nienawidzących modów krótkometrażowych - mod nie jest dla was. Jeśli mimo to zdecydujecie się w niego zagrać - nie piszcie potem na AP, że was nie ostrzegałem. 

Google: 
https://drive.google.com/file/d/1xzh8tnJzZGWlrwPl7u9FZrKvJp6KGyti/view

Mediafire:
https://www.mediafire.com/file/x1g4kerhh6i8zev/STALKER+DSoE.7z/file

INSTALACJA:

Spoiler

Autor nie opisał sposobu instalacji.
Ja zrobiłem to tak, że miałem gotowa kompilację OwO ep.3

1. Zrobiłem jej kopię
2. W kopii usunąłem katalogi bin i gamedata.
3. W to miejsce przekopiowałem wypakowane pliki nowo pobranego moda.
4. Wszystko ustawiłem na max i mod (jak na razie) śmiga :)  

WSPARCIE DLA AUTORA:

Spoiler

Jeśli modyfikacja się komuś spodobała i chciałby wesprzeć autora finansowo:

Sber: 2202 2012 3426 7694

Źródło:  APPROTS.png.4603aa7965381464d0b7bb29c67170af.png

• Dodatnia 4