vidkunsen Opublikowano Wtorek o 07:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 07:46 owoce: Miłorząb Japoński/Chiński/Dwuklapowy. Robię eksperyment. Koło mojej tyrki (pracy) rośnie miłorząb, ma tak około 30 m w górę, później dostaje liście i długo się trzymają na jesieni na nim. Wsadziłem nasiona do doniczki i czekam aż wzejdą by potem je przesadzić na osiedlu przed blok i na naszym osiedlowym wybiegu dla skowyrów (psów). Nasiona - na późną jesień - po opadnięciu liści widać owoce na drzewie, spadają i wtedy się je zbiera i sadzi na sadzonki, dom lub inspekt zalecany w pierwszej fazie wegetacji. p.s. te owoce maja naturalna osłonę przed zjedzeniem, sztynią (pachną) nieziemsko coś jak skrzynia na węgiel (tam gdzie szczają koty) a żywe guano. p.s. 2 już widzę te tłumy zbowidu jak oblegają by zbierać liście i owoce i robić z nich wyciągi lecznicze , Weles jest ze mnie dumny Spoiler Za ogólniakiem 15 jest teren na którym miało być przedszkole, teraz jest to teren rekreacyjny, głownie psy i tzw. koniary czyli dziewczyny co się bawią w pseudokonie. Teraz jest tam zielono i tam rosną i będą rosły różne drzewa coby psy miały gdzie znaczyć teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi