Jaco Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Witam a więc tak otóż niedawno kupiłem kartę ATI Radeon hd 4650 agpx8 no i zaistniał problem po zainstalowaniu sterowników obraz się wysypuje i po chwili następuje restart kompa z niebieskim ekranikiem i napisami.Tych napisów nie mogę odczytać bo są zamazane.Próbowałem już różnych wersji sterowników do tej karty i zawsze było to samo.O dziwo nawet sterowniki z płytki dołączonej nie działają.Podczas instalacji wyświetla się komunikat o braku podpisu cyfrowego który może powodować awarie systemu.... Może ktoś zna jakieś konkretne rozwiązanie co by z tym faktem zrobić ? :) Procesor: AMD AThlon 64 2800+ Płyta główna: MSI K8t800 NEO zasilacz: Mode COm feel 3 500W atx Pamięć RAM: 1,5Gb DDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Podłączyłeś dodatkowe zasilanie ? Karta pewnie z allegro ? Daj link do aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Jeśli nówka to nie wiem z kąd ten problem. A jak używana to napewno przeżyła overclocking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 bez zasilania się w ogóle komp nie włącza :) Karta nowa kupiona ze sklepu raczej nie sadze żeby przeżywała jakiś overclocking itp ;] Myślę że to wina sterowników ale trochę to dziwne żeby żadne inne nie działały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Odinstaluj stare sterowniki,najlepiej wszystko co związane z ati i dopiero na czysto instaluj z płyty...4650 nie potrzebują dodatkowego zasilania,to są bardzo słabe karty,pod filmy,2D, ewentualnie mało wymagające gry... Basiu stary druhu wróciłeś witam Ciebie wszystkimi odnogami i ciesze się niezmierne, ze jesteś. Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 To pozostaje ci odczytać zrzut pamięci, który znajduje się w katalogu windows/middump. Do tego celu możesz użyć SDK ze strony M$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Ekhmm jak nie potrzebuje dodatkowego zasilania skoro w karcie jest wtyczka na kabelek który idzie od zasilacza heh :P tak poza tym to agp nie uszkodzone bo stara karta działa bez zarzutu ,głównie rozchodzi się pewnie o ten podpis cyfrowy sterowników.Do serwisu nie idę bo szkoda na to czasu i tak nic sensownego nie doradza oprócz reinstalacji systemu hehe :) Ogólnie to nie chce mi się bawić z ta karta i kup[uje nowy sprzęt :P ten na agp jest już nieco przestarzały chyba... :) Dzięki za Pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Podepne się pod ten temat bo mam problem z tym samym modelem karty tylko że na wejsćie PCI-E.Więc tak włożyłem kartę , odinstalowałem stare i zainstalowałem nowe sterowniki.Włączyłem na początek GTA 4 wszystko ładnie śmigało karta spisywała się bardzo dobrze.Pograłem jeszcze w inne gry - też działała bez zarzutu.Pograłem 2 dni ( jeszcze w inne gry)i radość sie skończyła :( Trzeciego dnia urucham kompa włączam GTA a tu przy wczytywaniu zapisu nagle czarny ekran i komp sie zawiesił :@ - jedynym wyjściem był reset komputera.Włączyłem COD MW2 a tu to samo ;(. O dziwo niektóre gry działają bez problemu jak np. Zew Prypeci a innych nie moge wogóle uruchomić :/ A i jeszcze jedno w międzyczasie przy włączaniu kompa pojawiło się jakieś ostrzeżenie z BIOSu ale nie wiem o co chodziło.Możliwe że coś sie stało z BIOSem albo systemem ? Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 .Możliwe że coś się stało z BIOSem albo systemem To nie to bo gdyby coś się stało z Biosem to PC by nie wstał, nie mówiąc już o działaniu windy, czy gier. Jest taki program..DriverSweeper..Poszukaj go i wstaw na dysk systemowy. Nie wymaga instalacji. 1..odinstaluj sterownik i wszystko co masz wspólnego z ati...restart 2..uruchom programik i wyczyść pozostałości po sterownikach..restart 3..postaw nowy sterownik karty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 A i jeszcze jedno w międzyczasie przy włączaniu kompa pojawiło się jakieś ostrzeżenie z BIOSu ale nie wiem o co chodziło.Możliwe że coś sie stało z BIOSem albo systemem ? Prosze o pomoc Jak się pojawiają ostrzenia w Biosie to trzeba sobie je przeczytać a nie olewać :) Bios to taka lista opisująca co komputer posiada, bez BIOSU komputer też by działał ale trzeba by za każdym razem mu mówić ... Ty posiadasz dysk! ... Ja posiadam dysk :) ... Ty posiadasz interfejs COM! .. Ja posiadam interfejs com :) ........... itd. pierwsze komputery nie miały biosu i po ich uruchomieniu trzeba było takimi przełącznikami na płycie głównej oczywiście według instrukcji programować... Problemy z kartą zazwyczaj skutkując artefaktami i ostrzeżeniami '' twoja karta straciła stabilność, ale sterownik graficzny został zresetowany'' Rozbierz komputer i go wyczyść, zebrany kurz na radiatorach może skutkować przegrzewaniem się sprzętu. A dalej sie pomyśli co robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 1..odinstaluj sterownik i wszystko co masz wspólnego z ati...restart 2..uruchom programik i wyczyść pozostałości po sterownikach..restart 3..postaw nowy sterownik karty. Zrobiłem tak i nie pomogło :( Pojawiły sie jeszcze większe problemy : - Na początku sterownik nie chciał się odinstalować ale jakoś sie udało - Przy włączaniu kompa pojawia się kreator nowego sprzętu (informujemnie że jest nowy sprzęt i trzeba zainstalować sterowniki) mimo tego że instalacja sterowników przebiegła pomyślnie - Niektóre gry dalej się nie uruchamiają -Komputer czasami nie chce sie włączyć (zawiesza się przy ładowaniu pulpitu) Jak się pojawiają ostrzenia w Biosie to trzeba sobie je przeczytać a nie olewać :) ...Rozbierz komputer i go wyczyść, zebrany kurz na radiatorach może skutkować przegrzewaniem się sprzętu. A dalej sie pomyśli co robić. Ostrzeżenia nie zdążyłem przeczytać bo właczyłem komputer i zająłem się czymś innym jak zobaczyłem ostrzeżeni to po chwili znikło :P Komputer był czyszczony z kurzu przy tym jak wymieniałem karte.Coś mi się wydaje że te sterowniki to jakaś lipa chociaż niby są zgodne z modelem karty i systemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Jeżeli nowy sterownik robi takie numery to... 1..źle przeprowadzona instalacja..poprawnie zainstalowany sterownik nie uruchamia kreatora. 2..poszukaj starszego sterownika..czasem starszy o wiele lepszy niż najnowszy 3...wyjmij i zamontuj jeszcze raz kartę graficzną w płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Jeżeli nowy sterownik robi takie numery to... 1..źle przeprowadzona instalacja..poprawnie zainstalowany sterownik nie uruchamia kreatora. 2..poszukaj starszego sterownika..czasem starszy o wiele lepszy niż najnowszy 3...wyjmij i zamontuj jeszcze raz kartę graficzną w płycie. 1. Instalacje przeprowadziłem według instrukcji więc jeśli coś jest nie tak to raczej nie z mojej winy 2. Sterownik to jest właśnie tan starszy - ATI Catalyst 9.2 3. Zamontuje jescze raz może nie pomoże ale na pewno nie zaszkodzi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Wyjmij miałem na myśli dobrze wyczyść slot karty i zamontuj...nawet nie wyobrażasz sobie, ile miałem przypadków gdzie źle osadzona karta w gnieździe czyniła cuda w kompie. Podobnie jest z kościami pamięci, niby dobrze, a nie dobrze... . Spróbuj jeszcze tego... 1...miałeś ostrzeżenie z biosu...wyjmij baterię z płyty i zrób reset 2..po resecie biosu można próbować różnych wersji sterownika...dziwne bo u mnie Catalist nigdy nie robił problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi