Кристофер (Kpuc) Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Hi, czy ktoś miał do czynienia z tym laptopem i testował przypadkiem na nim stalkera ? http://allegro.pl/li...d8&category=491 Myślę o jego kupnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Największy z nich ma 2 GB ram i mały zegar ...moja opinia ...szkoda czasu i nerwów na granie w oświetleniu statycznym.. :) Inna ciekawostka to...mój kolega kupił właśnie lapka tej marki i położył na stole na stałe (coś na wzór stacjonarny)..po pewnym czasie stopiło się gniazdo zasilana...naprawa...potem spuchł dół obudowy od temperatury. Człowiek nigdy na nim nie grał, wykonywał zwykłe prace i wydruki, oraz grzebał w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Ciężka sprawa z tym, mam aktualnie od 8 lat Dell c840 już 2 sztukę, w pierwszej padłą grafika i dysk (na rękojmi sprzedawca wymienił) Laptop ogólnie nie do zdarcia, procesor średnio 75oC, dysk 55oC i nie robi toi na nim wrażenia.... Teraz przydało by się zamienić to na coś szybszego ponieważ na c840 gimp2 uruchamia się 11 minut Nowego nie kupie bo zostawiam sprzęt w pracy a nie chciał bym się zdziwić, pewnego dnia. Jak już coś brać to takiego by te średnie ustawienia można by ustawić w stalkerze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Jeżeli mogę to podam tylko firmę bo co do ustawień zupełnie zielony jestem. Asus jedyna firma produkująca laptopy o której nie słyszałem nic złego. Do tego nim kupisz łapcia sprawdź na różnych forach czy przypadkiem nie piszą,że dany model jest trafiony w ten sposób można odseparować słabiznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Co innego czysty Stalker, co innego mody..tutaj przemiał musi być zawsze większy bo dorzucone masę rzeczy...jednak w miarę możliwości lepsza karta graficzna. Tak naprawdę zegrar 1,83 Ghz x2 i 2 Gb RAM może wystarczy na średnie detale , ale karta jest niezbędna w lapku do gier... .radeon lub nvidia... Kpuc ile chcesz zainwestować w ten nowy zakup max..? To jest podstawa do dyskusji.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Ja wiem, zależało mi na wymianie lapka na coś z 2 rdzeniami, 2GB pamięci DDR2 i Dyskiem S-ATA taki można mieć już od 400zł i w miedzy czasie pomyślałem jak fajnie było by pograć w stalkera, wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Fajny sprzęt można już mieć za 1600zł ale na tym mi nie zależy i tez nie mam takiej kwoty. Myślę ze za 600zł można kupić coś rozsądnego oczywiście bez baterii i małym dyskiem. Warzne by procesor i karta graficzna była porządna a resztę można dokupić gdy gotówki będzie przypływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Jeżeli szukasz laptopa by pograć podstawe rzeczy już wymieniłem...karta graficzna nvidia, radeon i procek x2. Wiele gier nawet nie wystartuje na GPU intela ...brak obsługi podstawowych shaderów używanych w grach. Pamięc 2GB i dysk 80GB nie wiem nawet czy takie jeszcze są... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Compal el80, znalazłem http://www.frazpc.pl/b/179187 , tylko teraz takiego zalesić i będzie gitarka. grafika: Geforce 7600 procesor: 2140 Core2Duo 1600mgHz x2 ram:2048mb HD:40gb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Ja tam w Bios widzę HD 100 GB... co to takiego w linku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 http://allegro.pl/co...1820701696.html jak się uda za 400zł kopić, to powinien starczyć. Klawisze tylko będę musiał poszukać. Jest co wybierać z tych compali http://allegro.pl/li...al&category=491 tylko strach dać za taki 900zł , czytałem o JFL92 (specyfikacjia jest idealna) tylko ze typowym problemem w nich są GeForce 8600M Starszy model tez mi się podoba, http://allegro.pl/co...1831692378.html tylko jak czytam została wymieniona karta graficzna ;// Znalazłem- specyfikacjia http://www.hitokiri....blon/Report.htm link http://allegro.pl/co...1831692378.html Co o tym myślisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Teraz to co innego..kupić...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Heh, ja do sprzedającego napisałem czy się da coś potargować a on, ze podniesie cenę do 900zł. lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Jeżeli laptop nie ma ukrytych wad to jest wart 850 zł jak nic...gość wie co sprzedaje...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 22 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Dziękuje malakas, laptop kupiony śmiga jak burza. Na viscie x64 stalker działa na średnich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 To mądry zakup...masz 4gb RAM + dobrą kartę graficzną Radeon to podstawy w grach. Ram pomoże również w obróbce grafiki. Dysk nie jest tak ważny , ale i tak jest wielkością bardzo dobry wymieniony na 7200 więc czego więcej chcieć za 800zł. Dobrego strzelania... Do Stalkera wrzuć plik od Depa na 4gb RAM i dopisz drugi rdzeń nie zaszkodzi.. :)...jeżeli testy porównawcze systemów Vista/ win7 są poprawne to zmiana systemu mija się z celem. Po serwis pack2 z visty została tylko powłoka..poprawili bo obciach był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 22 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Zamulacza Viste skasowałem od razu i zainstalowałem XP. Z strzelaniem trochę poczekam ponieważ nie mogę znaleźć sterownika do tej karty ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 A tam nie można...pobierz z linka...http://support.amd.com/us/certified/graphics-cards/Pages/listing.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 22 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Z tego linku nic nie znajdę, to jest tylko wykaz ... Z tej strony już próbowałem pobrać stery. Wybieram w okienkach i pokazuje się na liście nie ma Compala a nawet intela, kliknąłem w HP to mi się otworzyła strona domowa ... i szukaj wiatru w polu ;/ Z google trafiłem na stronę HP i pobrałem sterowniki 8.x ... Dupa blada nie chciało się instalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 znalazłem sposób, ale trzeba modyfikować sterownik... ....pościągałem wszystkie sterowniki i tylko miałem problem z grafiką, korzystałem też z tego programu do modyfikacji sterów i u mnie to działa, modyfikowałem sterowniki 9.1 ze strony ati, mam XPsp 3... ...programik i mały opis...http://forum.noteboo...-hd-3650-a.html ...ktoś jeszcze pisał że podeszły ze strony Sapphire Mału poradnik... Dla WinXP: Wyczyścić dokładnie system z pozostałości starych ATI... 1) Najpierw instalujesz MSXML 4.0 2) Ściągasz najnowsze Catalysty..odpowiednik hd3650 dla stacjonarnego PC 3) Uruchamiasz instalację sterowników i czekasz aż Catalysty się rozpakują. 4) Gdy skończy się rozpakowywanie i zacznie sie właściwa instalacja (pojawi się nowe okno z logo ATI), anulujesz ją. 5) Odpalasz program DH Mobility Modder i wskazujesz mu folder C:\ATI\SUPPORT\8-2_xp bla bla bla bla_ 6) Czekasz chwilę aż program zmoduje sterowniki, idziesz do wyżej wspomnianego katalogu i stamtąd odpalasz instalację THE END 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 22 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Czytałem to, nawet pobrałem ten program i zrobiłem tak właśnie jak jest napisane na tamtym forum i nie działało... na sterowniki PC ten program nie robił większego wrażenia. Ale przypomniało mi się ze na starym lapku używałem zmodyfikowanych sterów Omega, użyłem na nich ten program MMDotNET i coś zaczęło się przetwarzać. a sterownik w końcu załapał w menadżerze urządzeń. Mam tylko nadzieje ze się coś nie sp^e^^oli, pokazuje mi pamięć karty na 1024MB i niebotyczne rozdzielczość 3000x2000 do tego odświeżanie 200Hz xd ^_^ :D :P Cień Czarnobyla śmiga aż miło na XP , niestety w miedzy czasie NOD oszalał i wykasował mi wszystkie, prawie wszystkie, pliki exe z katalogu Windows ... a zrobiło się to po zainstalowani 86 aktualizacji, po prostu masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi