malakas Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Reset bios tak dokładnie jak napisałeś ..tylko kompa z sieci wyłącz całkowicie... Jeżeli po resecie nie wróci do normy...zaznacz ptaszka tam gdzie jest memory max poz. nr1 i wpisz swój RAM potem restart systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Czyli na 1h jak go wyłączę to powinno się zresetować wszystko ? (a o co chodzi z tym CMOS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Zworką cmos odcinasz kość biosu natychmiastowo od napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Jozio wystarczy 1 minuta by resetować Bios , ale nigdy pod napięciem bo wyślesz płytę w kosmos. Należy odłączyć kabel zasilający. 1. odłączyć komputer od sieci zasilania 2. wyjąć baterię z płyty 3. zmienić położenie zworki opisanej jako CLR jest za zwyczaj w pobliżu baterii 4. po 1 minucie zmienić położenie zworki z powrotem na poprzednie położenie 4. włożyć baterię i uruchomić komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 1. Zrobiłem wszystko jak napisane oprócz wyjęcia tego "zworka" bo nie było czego wyjąć (obok baterii i trochę dalej) a nawet nie wiem jak on wygląda. 2. Teraz widzi mi 2gb a nie 2 z kawałkiem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 To teraz wiemy że problem leży w biosie. Jak nie zrobisz zdjęć to nic nie pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Wiem że trochę późno ale zapomniałem i trzeba by było zakończyć problem :thumbsup: Problem rozwiązany po wgraniu Win 7, widać całe 3gb i wszystko jest elegancko, dziękuję za pomoc :nuke: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi