LordDino Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Panowie mam po raz kolejny ten sam problem. Odpalam skype wszystko mi działa oprócz mika. Ostatnio coś przełączyłem i zaczął działać tylko zupełnie nie wiem co to było. Może ktoś z was miał podobny problem i wie jak go rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Kliknij prawym na głośniku i wybierz urządzenia do nagrywania, zobacz czy tam masz włączony mikrofon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 A jakoś inaczej bo dawno dźwięku nie używałem i nie mam ikony głośnika, jak tak inaczej się dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Zobacz w panelu sterowania dźwięk czy masz włączony mikrofon.... zobacz czy masz dobrze podłączony mikrofon sprawdź jeżeli mikrofon ma wyłącznik czy jest w pozycji ..ON Jeżeli masz front panel.. sprawdź czy twoja karta dźwiękowa ma to gniazdo mikrofonu przypisane jako domyślne sprawdź czy mikrofon nie jest wyciszony w mikserze dźwięku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Wszystko na tak. Jak podłączam słuchawki z przodu to pokazuje co włączam, mike jest włączony, na bank jest dobrze podłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 w skaype masz LDino panel ..Narzędzia..ustawienia audio.. Wejdż tam i zobacz które gniazdo mikrofonu masz jako domyślne...powinno być to w którym jest mic. to najczęstszy błąd. Te opcje różnią się w zależności od karty... Sprawdź czy masz poprawne wykrywanie panelu przedniego..jeżeli z niego korzystasz. Ale jeżeli pokazuje to powinno być ..OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Coś tam jest dziwnego bo mam brak. W polu mikrofon jak i głośniki, ale głośniki i słuchawki mi działają tylko mike nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 No to już wiesz gdzie..panel nie wykrywa mikrofonu i musisz znaleźć przyczynę lub skorzystać z innego gniazada..Zależy jaki masz menadżer karty...szukaj w ustawieniach panelu sterowania...coś takiego np... a w skype tak...TO USTAWIENIA DLA PANELU FRONTOWEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Podziałało coś zupełnie innego włączyłem kompa od nowa z włączonymi w gniazda słuchawkami i działa. Wychodzi na to , że nowych nie wykryje ale jak przy starce programu ma już mika to go widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Więc znalazłeś przyczynę..konieczny restart systemu..:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Może tez wystarczy restart programu tyko muszę to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Realtek, patrzyłem u siebie ma taki durny jak by to powiedzieć wykrywacz który odcina sygnał z gniazda gdy nic nie jest podłączone. Jak wejdę w to okienko konfiguracji to różowe kołeczku od mica jest takie rozproszone i nieaktywne a jak go podłącze to się robi normalne i aktywne, w tym rzecz. Wydaje mi się ze to są względy bezpieczeństwa jak zasilacze mające po kilka lin zamiast jednej potężnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Tak cały ten program jest do bani..Ile ja szukałem na początku opcji, które są wyświetlane po kliknięciu na ikonkę folderu obok napisu... analogowe ...to głowa boli. Jaki chory człowiek to zrobił.. :). Mało tego tam jest ukryte całe wykrywanie panela przedniego. Kpuc dobrze mówisz ...tylko używane gniazda są aktywne, jeżeli wyciągniesz wtyk to jest szare. Widać to na mojej fotce...gdy ją robiłem był podłączony tylko mic. i tylne gniazdo głośników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi