Skocz do zawartości

Najlepszy procesor pod S775

ƉƐϼД

Rekomendowane odpowiedzi

Po co ci płacić za starą technologie ? Q9550 <> q6600 Q9550 - Z tego co wiem, to najmocniejszy procesor typu podstawki 775, ale też drogi bo cena jego 450-600zł (za tyle kupisz Phenom 2 x4 9xx, którego nie będziesz musiał kręcić, a wszystko na nim bezstresowo odpalisz) Q6600, ten jest dość popularny ze względu na swoje możliwości OC i swego czasu cenę. Niestety też jest pozbawiony połowy pamięci podręcznej, q9550, ponieważ ma tylko 6MB Ja bym tobie radził dozbierać i wymienić płytę, nawet jakąś budżetową, by nie pakować kasy w błoto. E8400 <> E7600 Nie podałeś czy 2 rdzenie tobie wystarcza ? Bo jak tak, to można wyszperać coś dobrego, nie soląc zbyt wiele. np. E8400(Najlepszy CPU 2 rdzeniowy na s775, bardzo ładnie się kręci i jest wydajny, sam posiadam w drugim kompie E8200, ciągnie na 3GHz wszystkie nowe gry :) troszkę gorszy ale minimalnie E7600, mniej spotykany, ma tylko 3MB cache, typowo budżetowa sprawa, posiadałem e7200, super się kręcił z 2,55@3,9GHz ps2. po co wklejasz mordę do postu jak te oszołomy ?

Cytat

A właśnie (z góry przepraszam za offa) ale wytłumaczcie starszemu panu, co to za morda jest, tak właściwie?

To jest tzw "trollface" - używany najczęściej jako symbol trollingu.Jakby ci to najprosciej wytłumaczyć : Jest to ruch w internecie mający na celu np.umieszczanie na forum postu który prowokuje do kłótni,jakieś zaczepki słowne,wprowadzanie zamieszania itp. Duzo jest jeszcze form takiej aktywnosci.Nie rozumiem po co wizerunek został użyty w tym temacie skoro nie ma nic z tym wspólnego.

Co do tematu to ja na twoim miejscu zrobiłbym tak jak radzi @Kpuc czyli dozbierał kasy na płyte i phenoma z serii 9xx.Sam takiego mam i sprawuje sie świetnie.Teraz AMD obniżyło znacznie cene tego procesora więc tym bardziej warto rozważyć jego kupno.

Edytowane przez dopyl

W dniu 3.09.2012 o 17:11, 'Кристофер (Kpuc) napisał(a):

ps2. po co wklejasz mordę do postu jak te oszołomy ?

Ponieważ to jest dosyć śmieszna sprawa.

Wolał bym stać na mojej starej płyćie głównej [Foxcon p35a-s]

Ten temat założyłem by się dowiedzieć co brać jak padnie procek :blush: Dziękuje Kapuc za poradę.

...jeszcze pomyśle o AMD.

Cytat

Z tego co wiem, Q9550 to najmocniejszy procesor typu podstawki 775, ale też drogi bo cena jego 450-600zł (za tyle kupisz Phenom 2 x4 9xx,

C Q 9550 2.83 ghz jest dużo lepszy od Phenoma II x4. Duża jego zaleta to 12 MB cache. Nic dziwnego że trzyma cenę, kiedyś zapłaciłem za niego 1000 zł... :smile:

To najlepszy procek pod s.775, można podbić do 3,6 Ghz bez zmiany napięć na dobrej płycie.

//

Nie warto kupować procesora 45 nm tylko dla starej płyty na P35 (są lepsze pod chipsety pod socket 775)...myślę , że warto oszczędzać na nowsze rozwiązania.