LordDino Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Chłopacy. Mam pytanko z jakiego powodu w tym momencie wszyscy sprzedawcy bardzo się podniecają i wciskają ludziom telewizory plazmowe? Ja jak parę lat temu kupowałem moje lcd to plazma była droga prądożerna i nikt jej nie brał. Teraz te telewizory są takie dobre czy to jakiś chwyt marketingowy żeby sprzedać je np. z magazynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Temat rzeka. Ogólnie przewagę ma plazma za lepszy kontrast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Ale i nawet teraz więcej prądu dwa lub trzy razy bierze niż led. A jak ja kupowałem to ta różnica była większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Plazma to stara technologia i sprawdza się jedynie na odtwarzaczach DVD. Zalega tego masa w magazynach i chcą na siłę wypchać ludziom. Telewizor LED jest zbyt nowy i jeszcze w powijakach. Obecnie najlepszy telewizor to 42 cale LCD w wersji Full HD...duży plus to możliwość zmiany softu z zwykłego Pendrive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 LCD? U tu mnie zagiąłeś ja myślałem, że lcd to już zamierzchła przeszłość. Nie ma przepaści obrazowej pomiędzy lcd, a plazmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 LCD a LED to co innego. LED posiada lepszą barwę kolorów od LCD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Tu mnie nie musisz uczyć rozróżniam. Malakas napisał o LCD i to mnie zdziwiło, bo myślałem, że LCD to przeszłość teraz żądzą LEDY i PLAZMY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 LED v Plazma..bez dwóch zdań LED, ale drogi model. LED posiada lepszą barwę kolorów od LCD...nie barwę tylko nasycenie kolorów. To prawda, ale mają kłopoty z wieloma innymi parametrami. Obecnie trzeba słono zapłacić by mieć dobry telewizor LED. Tanie modele to niska jakość. Dlatego napisałem, że w powijakach. Warto będzie kupić gdy ta technologia z droższych modeli zejdzie do średniej półki cenowej, czyli dla każdego. Dużo tanich telewizorów ma kłopoty z rozłożeniem i równomiernością podświetlania, podobnie jak tanie monitory LED dla komputerów. // Plazma jako telewizor była wcześniej niż LCD. Najpierw pojawiła się plazma, potem wszedł format HD Ready, dalej Full HD, dalej LCD, a teraz rynek telewizji idzie w stronę 3D i LED. Nie mylić telewizora z monitorem dla komputerów. Plazma to przeżytek i są duże markety gdzie plazmy już nie ma. Są tylko LCD i LED. W Polsce może jeszcze wypychają ludziom by opróżnić składziki, ale to i tak prądożerny szajs nadający się jedynie jako ekran dla DVD. Jedyna opcja to taka, że ktoś lubi oglądać telewizję pełną plam i przebarwień. To tak z obserwacji i opinii u wielu ludzi. Mam trochę doświadczeń z plazmą bo ustawiałem wiele takich TV. Najbardziej śmiesznie było u znajomego, który zajechał dwie plazmy wielości 42 cale zanim kupił LCD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Hehe, a mówiłem szwagrowi żeby nie słuchał sprzedawców, bo mu kit wciskają hehehe. Miałem rację tyle, że ja optowałem za ledem, ale nie uparł się i kupił plazmę 46 cali. A mógł mieć podobny w tej cenie led (3000). Na ten moment co byście za taką kwotę kupili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Tak to pogratuluj mu zakupu dobrego zabytku, który jest wycofywany z produkcji. Bardzo mądry zakup. // Można śmiało coś wybrać, ale np. za 3500 zł jest takie coś 40 cali /400 HZ...http://www.ceneo.pl/16386052s?toSpec. /// Przed zakupem zawsze warto poczytać na stronach takich jak ta...http://hdtvpolska.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Ale wiesz czasem gościa nie przegadasz. Twierdzi, że mu masę ludzi mówiło, że to lepsze, ale co mi tam ja kaski nie utopiłem. Ja mam starego lcd 32 cale i tak jest za duży do kurnika w którym mieszkam, ale go przez najbliższe parę lat nie zmiennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi