Кристофер (Kpuc) Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 40 terabajtów czyli ponad 70 000 filmów o wartości przekraczającej 2 mln zł zabezpieczyli opolscy policjanci zajmujących się zwalczaniem przestępczości intelektualnej. 21-letni mieszkaniec powiatu prudnickiego usłyszał zarzuty nielegalnego powielania programów komputerowych oraz ich udostępniania. Za czyn taki grozi kara do 5 lat więzienia. Reszta artykułu: TUTAJ Trochę przegiął pałę, nie ? 40TB to sporo danych. Typowy komputer sprzedawany w sklepie ma 0,5TB dysk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junx Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 [...] W trakcie tych czynności policjanci zabezpieczyli komputer przenośny, 7 dysków twardych, płyty CD i DVD, pendrivy oraz karty pamięci zawierające najprawdopodobniej nielegalnie powielone utwory filmowe, muzyczne oraz oprogramowanie – w tym programy operacyjne, biurowe, programy do obróbki grafiki, mapy elektroniczne do nawigacji, a także specjalistyczne oprogramowanie służące do łamania zabezpieczeń programów. [...] Wiesz, jak ktoś lubi zbierać wszystkie programy to się trochę tego uzbiera... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacjent1972 Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Piracenie nigdy nie zniknie,przynajmniej w naszym kraju,oprogramowanie jest drogie i nie każdego stać na nie.Łatwo krytykować gdy stać cię na każdą grę dostępną na płatnym serwerze.Gorzej mają cieniasy ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted November 2, 2012 Author Report Share Posted November 2, 2012 Zgadzam się z tobą, ale 40TB to małe przegięcie, nie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junx Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Czy ja wiem czy to przegięcie... Dla mnie to jeszcze się mieści w "normie", ale za sam wyczyn i uzbieranie tego to ode nie szacuneczek to trochę to musieli zbierać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts