malakas Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Gdyby się nie przełączył prawidłowo to nie dałby wyniku zbliżonego do Twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zawziąłem się na wynik w 3dsmarku11, podkręciłem proca z 3,4 do 4ghz, pamieć z 1333 do 1550mhz i co? wynik sumaryczny o 150 pkt większy....żenada... jak miałem p4 to głupie zwiększenie częstotliwości pamięci z 166 na 200 dawało 200pkt w 3dmark03. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Jeżeli wynik po OC jest mało efektywny to znaczy że Procesor nie wpływa już na wydajność (zaczyna blokować grafika)...znaczy również, że kolej na OC dla grafiki. Program 3Dmark11 to nie to samo co stary 3DMark gdzie liczyło się wyniki w tysiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Przecież i tu i tu się liczy w tysiącach. Wiem co masz na myśli, chciałem dodać, że używając starego 3dmarka na starym kompie uzyskamy podobne rzędy wyników. Na starym p4 też miałem coś ok 5tys pkt. Tutaj jest mój 2gi wynik: http://www.3dmark.com/3dm11/5554388 znacznie zmieniły się tylko wartości physics i combined, ale to logiczne. Szkoda, że grafa nie wyrabia, może już czas na 670 :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Drugi wynik bardzo ładny... :thumbsup: Miałem na myśli w dziesiątkach tysięcy...a czas nie na nową grafikę tylko na gry które potrafią wykorzystać moc tego co już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Przedstawiłeś trochę utopijną wersję przemysłu gier i sprzętu komputerowego. Łatwiej i bardziej opłacalnie (nie dla graczy oczywiście) jest wydać nową grę która ma lipnie napisany silnik i sprzedawać pod nią co rusz nową mega turbo grafikę za cenę niejednego samochodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leomarshal Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 To i ja pokaże wyniki na moim phenomie :) http://www.3dmark.com/3dm11/5679495 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi