Osaka Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Witam! Robię moda na bronie na swój własny użytek, przynajmniej na razie (nie pytać się, czy udostępnię, bo RACZEJ TAK - ale dopiero jak skończę i bd wiedział, że wszystko działa , przy czym będzie to mój pierwszy mod ). Chodzi mi o to, że oprócz dodawania broni, chcę zmienić okno ekwipunku - chciałbym mieć dwa sloty na broń główną, jeden na broń osobistą, jeden na pancerz i aż 16 (słownie - szesnaście) na artefakty, ze względu na to, że mam zamiar dodać artefakty, które nie są typowymi artefaktami (wiem, wiem - masło maślane o smaku masła z dodatkiem masła; podwójnie zmaślane ), typu "dodatkowa sakwa" czy też "płyta kevlarowa", itp. Tylko tu się pojawia problem - nie wiem jak to zrobić Nie wiem, czy na takiej zasadzie jak w SoC czy na innej. Stąd moje pytania:a) jakie pliki modyfikować?b) jak ustalać pozycje slotów?c) jak zmienić tło całego ekwipunku? Dodawanie broni i pancerzy już ogarnąłem, tak samo pliki handlarzy i NPC'ów. Do tematu załączam fotkę: Po lewej jak jest w grze, po prawej - jak ja to widzę. PS. Jeszcze jedno - jak zwiększyć ilości mutantów na bagnach i NPC'ów w Jantarze (jak na mój gust trochę mało ich siedzi przy bunkrze ) PS2. Bardzo dobrze rozumiem, że rzucam się na głęboką wodę z tym modem, ale bardzo lubię tego typu wyzwania :devil:, tak więc mnie nie odwiedziecie od tego pomysłu PS3. Co można założyć na ten górny slot oznaczony "???"? Z tego co pamiętam przez całą grę nie miałem nic w tym slocie. O ile się nie mylę w SoC tam się wkładało hełm przeciw-PSI. Niech mi ktoś, proszę, powie Ze względu na to, że nie wiem od czego on - zostawiłem go w moim "projekcie" Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedoro Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Ten góeny slot ??? był na dekoder, ale równie dobrze możesz go wykorzystać na hełmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Emperor Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Kolejny stalker w obozie - z ambicjami na moddera...Witam - zaczynałem tak samo przygodę z Stalker Team'em, dlatego rozumiem twój zapał. Wpierw rozważmy kwestię zwiększenia ilości slotów na artefakty, pomocne tutaj okażą się artykuły: z GSC, Modostroi.ru oraz uzupełniająco Stalker Inside Wiki. Jeśli potrzebujesz dodatkowych uzupełnień w google wpisz poniższy tekst: <dragdrop_belt x="645" y="136" width="410" height="60" cell_width = "60" cell_height="60" rows_num="1" cols_num="5"/>w ten sposób znajdziesz właściwe tematy dla powyższej modyfikacji ilości slotów. Ciekawy przykład modyfikacji slotów znajdziesz tutaj -wymagałby jednak rozebrania moda O.G.S.E na części. Pozostałe pytania póki co, zostawię bez odpowiedzi, ponieważ dodanie dodatkowego slotu na broń "prawdopodobnie" wymaga modyfikacji plików .dll. Jeśli chodzi o zwiększenie ilości mutantów, to masz 2 możliwości: [*]modyfikacje pliku all.spawn [*]spawn poprzez skrypt, który jest łatwiejszy - natomiast może skutkować chwilowym spadkiem płynności gry.Nie są to modyfikacje najłatwiejsze dla początkującego moddera, wymagają sporego zaangażowania w temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts