Jump to content

Sidorowicz...[escape_trader_start_dialog]

ulvlar

Recommended Posts

Witam. W trakcie wykonywania misji na odnalezienie sejfu w labiryncie jestem odsyłany do Sidorowicza, aby przyłączyć się do frakcji monolit. Jednak przy każdej próbie rozmowy z nim ląduje na pulpicie. Log błędu:

Expression : !phrase_dialog->m_PhraseVector.empty()Function : CPhraseDialog::SayPhraseFile : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamePhraseDialog.cppLine : 140Description : No available phrase to say, dialog[escape_trader_start_dialog]
Wczytywanie autozapisu, czy ponowne przechodzenie z Kordonu na inną lokację nic nie daje. Pomocy!

Prawdopodobnie źle zainstalowany mod, czasem antywirus podczas wypakowywania sprawia problemy co skutkuje niepełnym wypakowaniem archiwum.

Z loga wynika brak w drzewie dialogowym frazy escape_trader_start_dialog. Wpis ten występuje w 3 plikach:

• character_desc_escape.xml [gamedataconfiggameplay]
  • character_desc_general.xml [gamedataconfiggameplay]
  • dialogs_escape.xml [gamedataconfiggameplay]

Przesyłam Ci pliki, które miałem w Solijance - nie miałem z nimi problemu, więc zgodnie z w/w ścieżkami - skopiuj je do właściwych katalogów, wcześniej jednak robiąc kopię plików oryginalnych. Jeśli pliki co do których mam pewność, że są dobre - nie będą w stanie wyeliminować błędu prawdopodobnie potwierdzi się wersja o błędnej instalacji. W każdym razie - pobierz te pliki.

• Positive 1

Dzięki wielkie za fachową odpowiedź i  pliki. Niestety nie pomogły. Spróbuje przeinstalować mod i dam znać o wynikach EDIT. Niestety reinstal moda nie dał nic poza niemożliwością wczytania autosave. Misję z sejfem póki co ominąłem przy pomocy spawnera, a rozmowy z Sidorem jeszcze nie testowałem.  Kolejny problem. Podczas rozmowy z Gawrem, gdy ten próbuje nas otruć wyrzuca taki błąd: 

Expression : fatal errorFunction : CScriptEngine::lua_errorFile : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cppLine : 73Description : <no expression>Arguments : LUA error: ... - shadow of chernobylgamedatascriptszamok.script:175: attempt to index local 'sitem' (a nil value) 

Dzięki wielkie. Teraz można rozprawić się z Gawrem.  Jakąś wyjątkowo wredną wersje gry mam... Przy przejściu do Warlabu wyrzuca błąd:

[error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index)[error]Function : CUIXmlInit::InitStatic[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGameuiUIXmlInit.cpp[error]Line : 172[error]Description : XML node not found[error]Arguments : target_dot_26

Edited by ulvlar

Takie proste rozwiązanie, a musiałem aż na forum pisać... Mimo wszystko wielkie dzięki, a w razie jakichś większych problemów odkopie temat :) Witam ponownie. Wchodząc w anomalię zgubiłem lornetkę. Udało mi się ją znaleźć, ale nie mogę jej wybrać, czy założyć. Może dlatego, że jest całkowicie zniszczona? Jak sobie z tym poradzić? Spawn obiektu "binocular_a" nic nie daje.