Sasha Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Witam.Podczas grania w CS (wsześniej wszystko jak należy), nagle koło wysypiska niedaleko bazy Wolności przy misji z antenami wyrzuca mi grę do pulpitu i zupełnie nic.Przeinstalować próbowałem.Cały czas to samo po wczytaniu gry.Sterowniki od karty najnowsze.Patch 1.5.10FATAL ERROR[error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:priquelsourcesenginexrServerEntitiesscript_engine.cpp[error]Line : 180[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ... clear skygamedatascriptssim_squad_generic.script:322: attempt to index local 'npc' (a nil value) Bardzo bylłbym wdzięczny za pomoc co z tym fantem zrobić.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Emperor Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 @Sasha Ten błąd był charakterystyczny dla patcha 1.5.04, czy aby przypadkiem nie korzystałeś ze starych save'ów? Najpierw zrób kopię pliku - w przypadku problemów z grą będziesz mógł je przywrócić. Sprawdź w pliku sim_squad_generic.script linijkę w której zaczyna się funkcja:function sim_squad_generic:on_npc_death(npc)self.squad_npc[npc.id] = nilself.npc_count = self.npc_count - 1Jeśli wpis jest taki j/w, zmień go na następujący:function sim_squad_generic:on_npc_death(npc)if npc == nil thenreturnendself.squad_npc[npc.id] = nilself.npc_count = self.npc_count - 1Czyli zastąp poprzednią funkcję - zwróć uwagę jednak, iż wpis kończy się na self.npc_count - 1. Zwracam uwagę abyś nie zastąpił innej funkcji skryptu. Po zmodyfikowaniu - sprawdź save sprzed wypadu i daj znać czy sposób działa.P.S - staraj się unikać zapisywania gry w trakcie emisji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasha Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 Dzieki za pomoc po prostu dałem sobie spokój z tą misją i poszedłem w drugą stronę i jakoś chodzi.Jeszcze raz dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts