czernobyl10 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Panowie jak w temacie otóż zakupiłem na steamie grę Wolfenstein: The New Order. W opisie technicznym zalecają zainstalowanie najnowszych sterowników do karty 14.4. Otóż mam problem gdyż instalowałem te sterowniki zarówno w wersji dla karty komputerów stacjonarnych jak i wersje przeznaczone dla kart typu mobility. Efekt jest ten sam przed restartem komputer działa natomiast po restarcie ekran laptopa jest "czarny" błąd sterownika monitora który całkowicie uniemożliwia użytkowanie komputera. System W7 64 bity Home Edition SP 1. Laptop ASUS D61a. Jeżeli ktoś zna sposób na zmuszenie tych sterowników do pracy to będę wdzięczny, pozostaje przy starszej wersji sterowników 12.8 i będę na nich grał.Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 A czy gra się uruchamia na tych starych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Grę pobieram więc jeszcze nie mam możliwości sprawdzenia. Ale chodzi głównie o to że najnowsze sterowniki dają poważny błąd choć mają certyfikat Windowsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 a Catalyst 14.4 to nie jest przypadkiem beta? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Nie już mają certyfikat Windowsa ale sprawiają problemy :wallbash: No i klops bo gra jest zrobiona pod te sterowniki. Jakieś pomysły, nie wiem czy w kartach graficznych jest coś takiego jak BIOS?. Może dałoby radę go uaktualnić? Gra nie odpala taka mała skucha ATI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Może jakiś log kod erroru coś w tym rodzaju :) ? Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Allen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Instalacja przebiega normalnie, potem jednak po restarcie obraz jest czarny. Komputer uruchamiam w trybie awaryjnym i programem odinstalowuje sterowniki, komunikat sterownik ekranu przestał działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Popatrz tutaj, dużo osób ma problem z tą wersją sterownika możliwe że to jakaś wadliwa seria :P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Dzięki przydatna informacja, poczekam na nową wersję sterowników. Te kosztowały mnie format systemu za drugim razem. :wallbash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Wywal najnowsze zainstaluj starsze. Do wywałki użyj Driver Cleaner'a. Aktualizuj DirectX. Wybadaj czy nie ma do Twojej karty alternatywnych sterów np Omega Drivers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 czernobyl10 znalazłem coś co może Ci pomóc niestety strona jest po angielsku, ale możesz użyć translatora, jakbyś miał jakieś problemy to pisz na PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi